To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Komma igång med Nest Thermostat

This article only applies to the Nest Thermostat.

Nest Thermostat 3/4ths view

How to tell which thermostat you have

Obs! Om termostaten inte står med ovan läser du artikeln Så här installerar du Nest-termostaten för Nest Thermostat E eller Nest Learning Thermostat.

Du konfigurerar Google Nest Thermostat i Home-appen. Appen vägleder dig genom processen genom att kontrollera kompatibilitet, installation och konfiguration. Det hjälper dig att välja rätt alternativ för dig och ditt hem. Nedan hittar du alla steg och användbara felsökningstips.

Om du vill ha hjälp med installationen av termostaten kan du titta på en kort video om hur du installerar och konfigurerar Nest Thermostat.

1. Förbered verktygen

• skruvmejsel med krysspår (stjärnspår Phillips nummer 1) (3 mm)
  • spårskruvmejsel
  • borrmaskin (valfritt)
  • tång och kabelskalare (valfritt)
  • ficklampa (valfritt)
  • Nest Thermostat Trim Kit (tillval)

2. Ladda ned Home-appen

Ladda ned Google Home-appen från Google Play eller Apple App Store.

Logga in i appen med ditt befintliga Google-konto eller skapa ett.

3. Läs in QR-koden

Obs! Du måste kunna trycka på termostaten för att lägga till den i ditt konto i Home-appen. Detta innebär att du inte kan lägga till den på distans. När du har lagt till termostaten i appen kan du däremot fjärrstyra den när du inte är hemma.

Skanna QR-koden på skärmens baksida eller ange koden manuellt.

1. Öppna Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Välj ett hem.
  4. Appen söker efter enheter som du kan lägga till. Om den inte hittar termostaten väljer du den i listan.
  5. Om du vill fortsätta med en QR-kod: Skanna QR-koden på baksidan av Nest Thermostat-skärmen.
    Tips! Om det inte går att skanna kan du trycka på Fortsätt utan inläsning. Välj den termostat du konfigurerar och ange koden på baksidan av termostatens skärm.
  6. Du får ingående anvisningar om installationen i Home-appen.

4. Installera termostaten

1. Kontrollera att det nuvarande systemet fungerar korrekt innan du installerar den nya termostaten.
  2. Stäng av strömmen med bostadens automatsäkring.
  3. Ta bort höljet på den nuvarande termostaten och ta en bild av kablarna som du kan använda som referens senare.
    1. Obs! Om din befintliga termostat är märkt 120 V eller 240 , om den har tvinnade trådar eller om den har tjocka kablar med ledningsmuttrar har du ett högspänningssystem som inte är kompatibelt.
  4. Ta bort förbindningstrådar. Om kabelkontaktdonen har två uppsättningar etiketter ställer appen några frågor för att identifiera vilken etikett du ska använda.
  5. Kontrollera vilka kablar du har och märk var och en med etiketterna som följde med i förpackningen.
  6. Koppla från den gamla termostaten.
  7. Om du använder Nest Thermostat Trim Kit fäster du den på väggen nu. I annat fall kan du fästa monteringsplattan direkt på väggen.
  8. Tryck på knapparna och sätt i varje kabel i motsvarande kontakt. Knapparna förblir nedtryckta.
    1. Obs! Om du har en kabel i *OB-kontakten (kan användas som W2, Y2, O, B osv.) måste du märka kabeln i enlighet med dess funktion när du konfigurerar Nest Thermostat (till exempel: W2).
  9. Dra ut den genomskinliga batterifliken på baksidan av termostatens skärm. Skärmen kan slås på.
  10. Sätt fast termostatskärmen på basen. Den ska klicka på plats. Nu kan du slå på strömmen med automatsäkringen igen och ansluta termostaten till Home-appen.

5. Konfigurera termostaten

När Nest Thermostat har identifierats av Home-appen kan du välja ett språk och köra ett snabbt strömtest av systemet.

Home-appen ställer nu några frågor om ditt uppvärmnings- eller nedkylningssystem och termostaten kalibrerar temperatursensorn för hemmet.

6. Konfigurera termostaten

Home-appen letar efter wifi-nätverk som du kan välja mellan. Välj ett som du vill ansluta till och fortsätt att anpassa termostaten.

1. Lägg till en hemadress som Home-appen kan använda för att avgöra om du är hemma eller borta.
  2. Ange var i hemmet termostaten sitter i Home-appen. Detta används för att ordna enheter och för röstkommandon.
  3. Du kan göra vissa inställningar för att spara energi genom att schemalägga temperaturer för olika delar av dygnet.
    • Gör förinställningar för temperaturer som du kan använda när du vill.
    • Skapa ett schema för när förinställningarna ska aktiveras i hemmet.
    • Home/Away Assist kan aktiveras för att använda Eco Temperatures när rutinen Borta startas och återgå till de schemalagda temperaturerna när rutinen Hemma startas.

Du får varningar från uppvärmnings- och nedkylningssystemet om det uppstår systemproblem och du får säsongsanpassade påminnelser om besiktningar.

Lär känna termostaten

Ändra temperaturen

Svep uppåt och nedåt på termostatens högra sida för att ändra temperaturen.

Navigera i menyerna

1. Tryck på pekfältet till höger på termostaten för att öppna menyn.
  2. Svep för att ändra det som är markerat.
  3. Tryck för att bekräfta ditt val.

The Nest Thermostat hand temperature change animation

Titta på dessa videor om du vill veta mer:

Justera temperaturen och ändra läge

Styra termostaten med Home-appen