To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Aan de slag met je Nest Thermostat

This article only applies to the Nest Thermostat.

Nest Thermostat 3/4ths view

How to tell which thermostat you have

Opmerking: Als je thermostaat hierboven niet wordt vermeld, ga je naar ons artikel De Nest-thermostaat installeren voor de Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat.

De Google Nest Thermostat wordt ingesteld in de Home-app. De app leidt je door de compatibiliteitscheck en installatie. Zo kun je de juiste opties voor jou en je huis kiezen. Hieronder staan alle stappen en handige tips voor het oplossen van problemen.

Als je een korte video van de installatie van de thermostaat wilt bekijken, ga je naar De Nest Thermostat installeren en instellen.

1. Je gereedschap klaarleggen

• Kruiskopschroevendraaier nr. 1 (3 mm)
  • Platkopschroevendraaier
  • Boormachine (optioneel)
  • Tang en draadstrippers (optioneel)
  • Zaklamp (optioneel)
  • Nest Thermostat Trim Kit (optioneel)

2. De Home-app downloaden

Download de Google Home-app via Google Play of de Apple App Store.

Log in bij de app met je bestaande Google-account of maak een account.

3. De QR-code scannen

Opmerking: Je moet de thermostaat kunnen aanraken als je deze aan je account in de Home-app wilt toevoegen. Je kunt de thermostaat dus niet op afstand toevoegen. Nadat je de thermostaat aan de app hebt toegevoegd, kun je deze op afstand bedienen als je niet thuis bent.

Scan de QR-code op de achterkant van het scherm of voer de code handmatig in.

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  3. Kies een huis.
  4. De app zoekt naar apparaten die je kunt toevoegen. Als de app de thermostaat niet kan vinden, selecteer je deze in de lijst.
  5. Doorgaan met een QR-code: Scan de QR-code op de achterkant van het scherm van je Nest Thermostat.
    Tip: Als de scan is mislukt, kun je op Doorgaan zonder scannen tikken. Selecteer de thermostaat die je wilt instellen en voer de code in die achterop het scherm van de thermostaat staat.
  6. Je wordt in de Home-app door de installatie geleid.

4. Je thermostaat installeren

1. Ga na of je huidige systeem goed werkt voordat je de nieuwe thermostaat installeert.
  2. Schakel de stroom uit bij de zekeringautomaat.
  3. Verwijder de afdekking van de bestaande thermostaat en maak een foto van de bedrading voor later gebruik.
    1. Opmerking: Als je bestaande thermostaat het label 120 V of 240 V heeft, gevlochten draden heeft of dikke draden met lasdoppen heeft, heb je een systeem met hoogspanning en is je systeem niet geschikt.
  4. Verwijder de overbruggingsdraden. Als je draadaansluitingen 2 sets labels hebben, stelt de app je een paar vragen aan de hand waarvan je kunt bepalen welk label je moet gebruiken.
  5. Vink alle draden die je hebt aan en label elke draad met de stickers uit de doos.
  6. Koppel de oude thermostaat los.
  7. Als je de Nest Thermostat Trim Kit gebruikt, bevestig je deze nu aan de muur. In andere gevallen kun je de montagesteun rechtstreeks aan de muur bevestigen.
  8. Druk op de knoppen en steek elke draad in de bijbehorende sleuf. De knoppen blijven ingedrukt.
    1. Opmerking: Als er een draad in de *OB-sleuf is aangesloten (kan worden gebruikt als W2, Y2, O, B, enzovoort), moet je bij het instellen van de Nest Thermostat aangeven dat deze draad overeenkomt met de functie (bijvoorbeeld: W2).
  9. Trek het batterijlipje aan de achterkant van het scherm van de thermostaat eruit. Het scherm kan aangaan.
  10. Bevestig het thermostaatscherm aan de basis totdat het vastklikt. Je kunt nu de stroom via de zekeringautomaat weer aanzetten en de thermostaat verbinden met de Home-app.

5. De thermostaat voorbereiden

Nadat je Nest Thermostat is gedetecteerd door de Home-app, kun je een taal selecteren en een snelle aan/uit-test van het systeem uitvoeren.

De Home-app stelt nu een paar vragen over je verwarmings- of koelsysteem en de thermostaat kalibreert de temperatuursensor voor je huis.

6. De thermostaat instellen

De Home-app zoekt naar wifi-netwerken waaruit je kunt kiezen. Kies er een om verbinding mee te maken en pas je thermostaat aan.

1. Voeg een woonadres toe zodat de Home-app weet of je thuis of afwezig bent.
  2. Laat de Home-app weten waar in het huis de thermostaat zich bevindt. Dit wordt gebruikt voor apparaatorganisatie en spraakopdrachten.
  3. Je kunt een aantal instellingen maken om energie te besparen door temperaturen te plannen voor elk deel van de dag.
    • Stel je voorinstellingen voor temperatuur in die je op elk moment kunt gebruiken.
    • Maak een schema om deze voorinstellingen in je huis te activeren.
    • Je kunt de Thuis/Afwezig-functie aanzetten om Ecotemperaturen te gebruiken als de Afwezig-routine wordt gestart en de geplande temperaturen weer te gebruiken als de Thuis-routine wordt gestart.

Bij systeemproblemen krijg je meldingen van het verwarmings- en koelsysteem en in bepaalde seizoenen herinneringen voor controle.

Je thermostaat leren kennen

Temperatuur wijzigen

Swipe aan de rechterkant van de thermostaat omhoog en omlaag om de temperatuur te wijzigen.

Door de menu's navigeren

1. Tik aan de rechterkant van de thermostaat op de aanraakbalk om het menu te openen.
  2. Swipe om te wijzigen wat er is geselecteerd.
  3. Tik om je selectie te bevestigen.

The Nest Thermostat hand temperature change animation

Check deze video's voor meer informatie:

De temperatuur aanpassen en een andere stand kiezen

De thermostaat bedienen met de Home-app