To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Endre innstillingene for Hjemme- og Borte-rutinene

Hjemme- og Borte-rutinene er husstandsrutiner som kan starte når alle har dratt hjemmefra, eller når noen kommer hjem. De fungerer med enheter du administrerer i Google Home-appen.

Viktig: Alle medlemmene i husstanden kan se når disse rutinene kjører. Rutiner er bare laget for å gjøre livet litt enklere og må ikke brukes der feil kan medføre sikkerhetsproblemer. Ikke opprett rutiner som kan føre til personskade eller materielle skader hvis de ikke starter eller stopper. Rutiner kan kreve fungerende internett og wifi, og i tillegg må tjenesten være tilgjengelig både fra Google og tredjepartene som har produsert enhetene som brukes i rutinene. Det er ikke sikkert at rutiner alltid fungerer, og Google er ikke ansvarlig for eventuelle skader eller tap som oppstår som følge av rutiner som ikke fungerer.

Konfigurer Hjemme- og Borte-rutiner for hjemmet ditt

Slik konfigurerer du Hjemme- og Borte-rutiner for første gang:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Automatisering .
  3. Under «Husstandsrutiner» trykker du på Hjemme  eller Borte .
  4. Konfigurer Hjemme- og Borte-rutinen din ved å velge enhetene og innstillingene du vil justere når noen kommer hjem eller alle er borte.
  5. (Valgfritt) Konfigurer bruk av telefonposisjonen for registrering av tilstedeværelse. For å gjøre det må du skrive inn hjemmeadressen din og bekrefte den ved å plassere en knappenål på et kart.
  6. (Valgfritt) Velg de andre enhetene du vil bruke for å fastslå om noen er hjemme.

Administrer hva enhetene dine gjør når du drar hjemmefra, og når du kommer hjem igjen

Legg til en enhetshandling

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Automatisering .
  3. Under «Husstandsrutiner» velger du Hjemme eller Borte.
  4. Trykk på Legg til handling .
  5. Tilgjengelige enheter vises. Merk av i boksen ved siden av den du vil legge til handlinger for. Du kan også velge flere enheter som har minst én handling til felles, for eksempel to eller flere smartlys.
    • Merk: Hvis ingen enheter vises, er ingen enheter tilgjengelige for å legges til i denne rutinen.
  6. Trykk på Next (Neste).
  7. Tilgjengelige handlinger for hver enhet du velger, vises. Velg alle handlingene du vil at enheten skal utføre.
  8. Trykk på Legg til handling.
  9. Trykk på Lagre for å lagre endringene.
    • Du kan også trykke på Lukk oppe på skjermen for å forkaste eventuelle endringer du har gjort.

Fjern enhetshandlinger

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Automatisering .
  3. Under «Husstandsrutiner» velger du Hjemme eller Borte.
  4. Velg en enhetshandling du vil fjerne.
  5. Trykk på Fjern handling.
  6. Trykk på Lagre for å lagre endringene.
    • Du kan også trykke på Lukk oppe på skjermen for å forkaste eventuelle endringer du har gjort.

Endre en eksisterende enhetshandling

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Automatisering .
  3. Under «Husstandsrutiner» velger du Hjemme eller Borte.
  4. Velg en enhet du vil endre.
  5. Det vises enhetshandlinger som du kan legge til, fjerne eller justere.
  6. Når du har gjort de endringene du vil ha, trykker du på Lagre og så Lagre igjen.
    • Du kan også trykke på Lukk oppe på skjermen for å forkaste eventuelle endringer du har gjort.

Administrer registrering av tilstedeværelse

Endre hvilke enheter som starter Hjemme- og Borte-rutinene

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger  og så Registrering av tilstedeværelse.
  3. Velg enhetene du vil bruke til å registrere tilstedeværelse. Disse enhetene bidrar til å fastslå om alle er borte, eller om noen er hjemme.

Aktiver eller deaktiver telefonposisjon for registrering av tilstedeværelse

Når du lar hjemmet ditt bruke telefonposisjonen, kan medlemmene av hjemmet velge å la telefonene sine bidra til registrering av tilstedeværelse.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Registrering av tilstedeværelse.
  3. Slå La dette hjemmet bruke telefonposisjoner av eller på.

Finn ut hvordan du bruker telefonposisjonen din til få bedre registrering av tilstedeværelse.

Slå posisjonsdeling av eller på for telefonen din

Hvis du slår på posisjonsdeling for telefonen, kan den være med på å registrere tilstedeværelse.

1. Hvis du ikke har gjort det allerede, bør du angi at posisjonstjenestene på telefonen alltid skal være på for Google Home-appen. Hvis du trenger veiledning om dette, bør du kontakte produsenten av telefonen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Innstillinger  og så Registrering av tilstedeværelse.
  4. Finn telefonen din under «Posisjonen din».
    • Hvis dette er første gang, trykker du på Slå på posisjonstilgang og så følg fremgangsmåten.
    • Etter første gang trykker du på bryteren på telefonen for å slå posisjonsdeling av eller på.

Merk:

• Hvert medlem av hjemmet kan endre denne innstillingen for telefonen sin når som helst.
  • Du kan ikke slå posisjonsdeling av eller på for telefoner som tilhører andre medlemmer.
  • Hvert medlem kan bare dele posisjonen til én telefon om gangen. Hvis du slår på posisjonsdeling for én telefon, og deretter slår det på for en annen telefon, blir delingen automatisk slått av for den første telefonen.
  • Du kan dele telefonposisjonen din i enten Home-appen eller Nest-appen, men ikke i begge samtidig. Hvis du slår på posisjonstilgang først i én app og så i en annen app, blir posisjonstilgangen automatisk slått av i den første appen.

Slett loggen for tilstedeværelse

For å få instruksjoner om hvordan du sletter loggen for tilstedeværelse, kan du gå til Registrering av tilstedeværelse og hvordan du administrerer dataene dine.

Slå av Hjemme- og Borte-rutinene

Hjemme- og Borte-rutinene kan ikke settes på pause eller slettes, men du kan slå dem av på andre måter.

Slå av registrering av tilstedeværelse

Hvis du slår av registrering av tilstedeværelse, er Hjemme- og Borte-rutinene fortsatt tilgjengelige, men de starter ikke automatisk.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Registrering av tilstedeværelse.
  3. Slå av La dette hjemmet bruke telefonposisjoner og så Slå av.
  4. Slå av alle andre enheter du har valgt, for å starte Hjemme- og Borte-rutinene.

Merk: Medlemmer av hjemmet kan fortsatt starte Hjemme- og Borte-rutinene med Google Home-appen eller med talekommandoer (kun amerikansk engelsk).

Fjern alle enhetshandlinger fra Hjemme- og Borte-rutinene

Hvis du fjerner alle enhetshandlinger, kan ikke Hjemme- og Borte-rutinene endre noe i hjemmet.