To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De instellingen van Thuis- en Afwezig-routines wijzigen

Thuis- en Afwezig-routines zijn routines voor het huishouden die kunnen worden gestart als iedereen het huis uit is of wanneer er iemand thuiskomt. Ze werken met apparaten die je beheert in de Google Home-app.

Belangrijk: Alle leden van het huishouden kunnen zien wanneer deze routines worden uitgevoerd. Routines zijn alleen bedoeld voor gebruiksgemak en niet voor veiligheids- of beveiligingskritieke toepassingen. Maak geen routines die letsel of schade kunnen veroorzaken als ze niet kunnen worden gestart of gestopt. Routines kunnen afhankelijk zijn van een werkende internet- en wifi-verbinding en van de beschikbaarheid van de services van Google en de externe fabrikanten van de apparaten die voor de routines worden gebruikt. Routines werken misschien niet altijd en Google is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of verliezen als gevolg van tekortschietende routines.

Thuis- en Afwezig-routines instellen voor je huis

Zo stel je Thuis- en Afwezig-routines voor het eerst in:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Automatiseringen ..
  3. Tik onder Routines voor het huishouden op Thuis  of Afwezig .
  4. Stel je Thuis- en Afwezig-routines in door de apparaten en instellingen te selecteren die je wilt aanpassen als iemand thuiskomt of als iedereen het huis uit is.
  5. (Optioneel) Stel de locatie van je telefoon in voor aanwezigheidsdetectie. Hiervoor voer je je woonadres in en bevestig je dit door een speld op een kaart te plaatsen.
  6. (Optioneel) Selecteer de andere apparaten die je wilt gebruiken om te bepalen of er iemand thuis is.

Beheren wat je apparaten doen als je weggaat of thuiskomt

Een apparaatactie toevoegen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Automatiseringen ..
  3. Selecteer onder Routines voor het huishouden de optie Thuis of Afwezig.
  4. Tik op Actie toevoegen .
  5. De beschikbare apparaten worden weergegeven. Vink het vakje aan naast het apparaat waarvoor je acties wilt toevoegen. Je kunt ook meerdere apparaten selecteren die ten minste 1 gedeelde actie hebben, zoals 2 of meer smartlampen.
    • Opmerking: Als er geen apparaten verschijnen, zijn er geen apparaten beschikbaar om aan de routine toe te voegen.
  6. Tik op Volgende.
  7. Voor elk geselecteerd apparaat worden de beschikbare acties getoond. Kies elke actie die je door het apparaat wilt laten uitvoeren.
  8. Tik op Actie toevoegen.
  9. Tik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    • Je kunt ook bovenaan het scherm op Sluiten tikken om aangebrachte wijzigingen niet op te slaan.

Apparaatacties verwijderen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Automatiseringen ..
  3. Selecteer onder Routines voor het huishouden de optie Thuis of Afwezig.
  4. Selecteer de apparaatactie die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Actie verwijderen.
  6. Tik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    • Je kunt ook bovenaan het scherm op Sluiten tikken om aangebrachte wijzigingen niet op te slaan.

Een bestaande apparaatactie bewerken

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Automatiseringen ..
  3. Selecteer onder Routines voor het huishouden de optie Thuis of Afwezig.
  4. Selecteer het apparaat dat je wilt bewerken.
  5. De beschikbare apparaatacties die je kunt toevoegen, verwijderen of bewerken worden getoond.
  6. Nadat je de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, tik je op Opslaan en dan nogmaals op Opslaan.
    • Je kunt ook bovenaan het scherm op Sluiten tikken om aangebrachte wijzigingen niet op te slaan.

Aanwezigheidsdetectie beheren

Aanpassen welke apparaten een Thuis- of Afwezig-routine kunnen starten

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen  en dan Aanwezigheidsdetectie.
  3. Selecteer de apparaten die je wilt gebruiken voor aanwezigheidsdetectie. Deze apparaten helpen te bepalen of iedereen weg is of dat er iemand thuis is.

Telefoonlocatie aan- of uitzetten voor aanwezigheidsdetectie

Als je toestaat dat je huis de locatie van je telefoon gebruikt, kunnen leden van het huis hun telefoon gebruiken voor aanwezigheidsdetectie.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen en dan Aanwezigheidsdetectie.
  3. Zet Toestaan dat dit huis telefoonlocaties gebruikt aan of uit.

Meer informatie over hoe je de locatie van je telefoon gebruikt voor een betere aanwezigheidsdetectie

Locatie delen aan- of uitzetten voor je telefoon

Als je Locatie delen aanzet voor je telefoon, helpt deze functie met aanwezigheidsdetectie.

1. Stel de locatieservices van je telefoon in op Altijd aan voor de Google Home-app als je dat nog niet hebt gedaan. Neem voor instructies contact op met de fabrikant van je telefoon.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Instellingen  en dan Aanwezigheidsdetectie.
  4. Zoek je telefoon onder Je locatie.
    • Als dit de eerste keer is, tik je op Locatietoegang aanzetten en dan volg de stappen.
    • Als dit niet de eerste keer is, tik je op de schakelaar van de telefoon om Locatie delen aan of uit te zetten.

Opmerking:

• Alle leden van het huis kunnen deze instelling op elk moment voor hun telefoon wijzigen.
  • Je kunt Locatie delen niet aan- of uitzetten voor de telefoon van een ander lid van het huis.
  • Elk lid van het huis kan de locatie van maar één telefoon tegelijk delen. Als je eerst Locatie delen voor de ene telefoon aanzet en daarna voor een andere telefoon, wordt de functie automatisch uitgezet voor de eerste telefoon.
  • Je kunt je telefoonlocatie delen in de Home-app of de Nest-app, maar niet in beide tegelijk. Als je eerst in de ene app locatietoegang aanzet en daarna in de andere app, wordt locatietoegang in de eerste app automatisch uitgezet.

Aanwezigheidsgeschiedenis verwijderen

Ga naar Meer informatie over aanwezigheidsdetectie en hoe je je gegevens beheert voor instructies voor hoe je je aanwezigheidsgeschiedenis verwijdert.

Thuis- en Afwezig-routines uitzetten

Thuis- en Afwezig-routines kunnen niet worden onderbroken of verwijderd, maar je kunt ze wel op andere manieren uitzetten.

Aanwezigheidsdetectie uitzetten

Als je aanwezigheidsdetectie uitzet, zijn acties voor Thuis- en Afwezig-routines nog steeds beschikbaar, maar worden ze niet automatisch gestart.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen en dan Aanwezigheidsdetectie.
  3. Tik op Toestaan dat dit huis telefoonlocaties gebruikt en dan Uitzetten.
  4. Zet alle andere apparaten uit die je hebt geselecteerd om Thuis- en Afwezig-routines te starten.

Opmerking: Leden van het huis kunnen nog steeds Thuis- en Afwezig-routines starten met de Google Home-app of met een spraakopdracht (alleen in het Engels (VS)).

Alle apparaatacties verwijderen uit Thuis- en Afwezig-routines

Als je alle apparaatacties verwijdert, kunnen Thuis- en Afwezig-routines niets in je huis aanpassen.