To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Styra smarta enheter med en telefon eller surfplatta med Android

Du kan snabbt lägga till kontroller för kompatibla smarta hemenheter som termostater, lampor, lås och kameror på en telefon eller surfplatta med Android. Du kan slå på eller av enheter och ändra vissa inställningar utan att behöva öppna en app.

Hemstyrning och hempanelen fungerar med kompatibla enheter som du ansluter och kan styra i Google Home-appen , till exempel lampor, kameror, termostater och tv:ar.

Hemstyrning är endast tillgängligt på telefoner med Android 11 eller senare. Hempanelen är endast tillgänglig på kompatibla Pixel-enheter med Android 13 eller senare. Hubbläget är endast tillgängligt på Pixel Tablet. Innan du styr smarta enheter via hemstyrning, hempanelen eller Google Home-appen ska du kontrollera och uppdatera den mobila enhetens Android-version.

Ställa in hemstyrning eller hempanelen

Konfigurera dina smarta enheter i Google Home-appen om du inte redan har gjort det. Kompatibla enheter läggs till automatiskt i hemstyrning. De kompatibla enheter som du lägger till som favoriter i Google Home-appen Google Home-appen läggs till på hempanelen.

Styra anslutna enheter

Hemstyrning (Android 11 eller senare):

Om den mobila enheten inte har hempanelen kan du komma åt enhetsstyrning genom att hålla ned av/på-knappen. Du kan lägga till fler enheter genom att öppna hemstyrningsskärmen och trycka på Mer Mer följt av Lägg till kontroller.

Hempanelen (Pixel-enheter med Android 13 eller senare):

Pixel-enheter med Android 13 eller senare har hempanelen. Du kan styra enheter och automatiseringar från listan Favoriter i Google Home genom att trycka på Google Home-symbolen på enhetens låsskärm. Du kan även svepa nedåt för att öppna Snabbinställningar följt av trycka på Hem.

På hemstyrningsskärmen eller hempanelen kan du

• stänga av eller sätta på enheter
  • ändra ljusstyrkan på lampor
  • ändra temperatur på termostaten
  • se livevideor från kameror
  • pausa musik och video
  • styra smarta lås.

Obs! Det går bara att styra lås som kan låsas upp via Google Home-appen Google Home-appen. Du måste även låsa upp telefonen eller surfplattan för att komma åt känsliga kontroller, till exempel för kameror och lås. Tänk på att alla i hemmet kan se kameror och komma åt kamerakontroller på en Pixel Tablet i hubbläge.

Tips! Första gången du öppnar hemstyrning eller hempanelen på telefonen eller surfplattan läggs kompatibla enheter till automatiskt. Med Pixel Tablet kan du ställa in att hubbläget så att livekameror visas och alla i hemmet kan styra enheter när surfplattan är låst och dockad. Du måste fortfarande låsa upp surfplattan för att styra känsliga enheter och ändra inställningar.

Välja vilka enheter som ska visas i hemstyrning eller på hempanelen

Hemstyrning (Android 11 eller senare):

1. Tryck och håll ned av/på-knappen på telefonen.
  2. Tryck på Mer Mer ovanför kontrollerna till höger följt av Redigera kontroller.
  3. Du kan ta bort en enhet genom att trycka på kryssrutan bredvid enhetens namn. Du kan ändra ordning på enheter genom att dra en enhets namn.
  4. Tryck på Spara.

Hempanelen (Pixel-enheter med Android 13 eller senare):

1. Väck telefonen eller surfplattan för att visa låsskärmen.
    • Tips! Du kan trycka på av/på-knappen, trycka på skärmen eller lyfta enheten.
  2. Svep nedåt för att öppna Snabbinställningar följt av tryck på Hem eller tryck på Google Home-ikonen på låsskärmen.
  3. Scrolla ned till knapparna Redigera och Ändra ordning.
    • Du kan ta bort en enhet genom att trycka på Redigera följt av låsa upp enheten om det behövs följt av trycka på kryssrutan bredvid enhetens namn.
    • Du kan ändra ordning på enheter genom att trycka på Ändra ordning följt av låsa upp enheten om det behövs följt av trycka länge på en enhetsruta följt av dra den till önskad plats. Tips! Om du redigerar eller ändrar ordningen på enheter här uppdateras de även på fliken Favoriter i Google Home-appen Google Home-appen och tvärtom.
  4. Tryck på Spara.