To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Smartapparaten bedienen met je Android-telefoon of -tablet

Je kunt snel vanaf je Android-telefoon of -tablet bedieningselementen toevoegen voor compatibele smarthome-apparaten zoals thermostaten, lampen, sloten en camera's. Je kunt apparaten aan- of uitzetten en bepaalde instellingen wijzigen zonder een app te openen.

Huisbediening en het Home-deelvenster werken met compatibele apparaten die je koppelt en kunt bedienen in de Google Home-app , zoals lampen, camera's, thermostaten en tv's.

Huisbediening is alleen beschikbaar op telefoons met Android 11 of hoger. Het Home-deelvenster is alleen beschikbaar op compatibele Pixel-apparaten met Android 13 of hoger. De Hub-modus is alleen beschikbaar op de Pixel Tablet. Voordat je smartapparaten bedient via huisbediening, het Home-deelvenster of de Google Home-app, moet je de Android-versie van je mobiele apparaat checken en updaten.

Huisbediening of het Home-deelvenster instellen

Gebruik je telefoon om je smartapparaten in te stellen in de Google Home-app als je dat nog niet hebt gedaan. Compatibele apparaten worden automatisch toegevoegd aan huisbediening. De compatibele apparaten die je aan je favorieten toevoegt in de Google Home-app Google Home-app, worden aan het Home-deelvenster toegevoegd.

Gekoppelde apparaten bedienen

Huisbediening (Android 11 of hoger):

Als je mobiele apparaat het Home-deelvenster niet heeft, houd je de aan/uit-knop ingedrukt om de apparaatbediening te openen. Als je meer apparaten wilt toevoegen, ga je naar het scherm voor huisbediening en tik je op Meer Meer en dan Bedieningselementen toevoegen.

Home-deelvenster (Pixel-apparaten met Android 13 of hoger):

Pixel-apparaten met Android 13 of hoger hebben het Home-deelvenster. Als je de apparaten en automatiseringen in je lijst met Google Home-favorieten wilt bedienen, tik je op het vergrendelscherm van je apparaat op het Google Home-symbool. Je kunt ook omlaag swipen om Snelle instellingen te openen en dan tik op Home.

Op het scherm voor huisbediening of in het Home-deelvenster kun je het volgende doen:

• Apparaten aan- of uitzetten
  • De helderheid van lampen wijzigen
  • De temperatuur van de thermostaat wijzigen
  • Live video's van camera's tonen
  • Muziek of video's pauzeren
  • Smartsloten bedienen

Opmerking: Je kunt alleen sloten bedienen die van het slot kunnen worden gehaald met de Google Home-app Google Home-app. Je moet ook je telefoon of tablet ontgrendelen voor toegang tot gevoelige apparaten zoals camera's en sloten. Houd er ook rekening mee dat op een Pixel Tablet in de Hub-modus iedereen in je huis camera's kan bekijken of toegang kan krijgen tot camerabediening.

Tip: De eerste keer dat je huisbediening of het Home-deelvenster op je telefoon of tablet opent, worden er compatibele apparaten aan toegevoegd. Stel met de Pixel Tablet de Hub-modus in om live camera's te bekijken en iedereen in huis toestemming te geven apparaten te bedienen als je tablet vergrendeld en gedockt is. Je moet je tablet nog steeds ontgrendelen als je gevoelige apparaten wilt bedienen of instellingen wilt wijzigen.

Kies welke apparaten worden getoond in huisbediening of het Home-deelvenster

Huisbediening (Android 11 of hoger):

1. Houd de aan/uit-knop van je telefoon ingedrukt.
  2. Tik boven de bedieningselementen aan de rechterkant op Meer Meer en dan Bedieningselementen bewerken.
  3. Als je een apparaat wilt verwijderen, tik je op het selectievakje naast de apparaatnaam. Wil je een apparaat opnieuw ordenen, sleep dan de apparaatnaam.
  4. Tik op Opslaan.

Home-deelvenster (Pixel-apparaten met Android 13 of hoger):

1. Activeer je telefoon of tablet om het vergrendelscherm te tonen.
    • Tip: Je kunt op de aan/uit-knop drukken, op het scherm tikken of het apparaat optillen.
  2. Swipe omlaag om Snelle instellingen te openen en dan tik op Home of tik op het Google Home-icoon op het vergrendelscherm.
  3. Scroll omlaag naar de knoppen Bewerken en Opnieuw ordenen.
    • Als je een apparaat wilt verwijderen, tik je op Bewerken en dan ontgrendel je apparaat zo nodig en dan tik op het selectievakje naast de apparaatnaam.
    • Als je de volgorde van apparaten wilt wijzigen, tik je op Opnieuw ordenen en dan ontgrendel je apparaat zo nodig en dan houd je vinger op een apparaattegel en dan sleep de tegel naar de gewenste locatie. Tip: Als je hier apparaten bewerkt of opnieuw ordent, worden ze ook geüpdatet op het tabblad Favorieten in de Google Home-app Google Home-app en andersom.
  4. Tik op Opslaan.