To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Media afspelen op meerdere Google Nest-apparaten

Met multi-room-bediening kun je muziek of andere media afspelen op elke combinatie van Chromecast-apparaten, Google Pixel Tablets en speakers en schermen voor Google Nest of Home. Je kunt met deze functie muziek in meerdere ruimtes afspelen of media overzetten naar een speakergroep die je hebt gemaakt.

Geschikte apparaten zijn onder andere:

• Speakers: Nest Audio, Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max
  • Schermen: Nest Hub, Nest Hub (2e generatie), Nest Hub Max
  • Nest Wifi-punt
  • Chromecast met Google TV, Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio
  • Google Pixel Tablet (alleen Hub-modus)

Een apparaat toevoegen voor afspelen

Via je Nest-scherm

1. Als je media afspeelt, tik je op je Nest-scherm op de actieve mediakaart om de mediaspeler te openen.
  2. Tik linksonder in de mediaspeler op [weergavenaam] voor een lijst met beschikbare apparaten.
  3. Tik op het apparaat dat je wilt toevoegen. De media wordt afgespeeld op de geselecteerde apparaten.

Vanuit de Google Home-app

Met muziek of andere media die wordt afgespeeld:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de huidige mediasessie. Er worden alleen geschikte apparaten getoond die aan je account zijn gekoppeld of verbinding met je wifi-netwerk hebben.
  3. Tik op het apparaat dat je wilt toevoegen. De audio wordt afgespeeld op de geselecteerde apparaten.

Een apparaat verwijderen voor afspelen

Via je Nest-scherm

Opmerking: Speel eerst media af op meerdere apparaten om een apparaat te verwijderen voor afspelen.

1. Tik op je Nest-scherm op de actieve mediakaart om de mediaspeler te openen.
  2. Tik linksonder in de mediaspeler op [weergavenaam] voor een lijst met beschikbare apparaten.
  3. Tik op het apparaat dat je wilt verwijderen. De media wordt onmiddellijk gestopt op dat apparaat.

Vanuit de Google Home-app

Opmerking: Speel eerst media af op meerdere apparaten om een apparaat te verwijderen voor afspelen.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de huidige mediasessie. Er worden alleen geschikte apparaten getoond die aan je account zijn gekoppeld of verbinding met je wifi-netwerk hebben.
  3. Tik op het apparaat dat je wilt verwijderen. De media wordt onmiddellijk gestopt op dat apparaat.

Overzetten naar speakergroepen

Via je Nest-scherm

Je kunt je sessie op elk moment overzetten naar een speakergroep die je al hebt gemaakt. Ontdek meer informatie over hoe je een speakergroep maakt.

1. Tik op je Nest-scherm op de actieve mediakaart om de mediaspeler te openen.
  2. Tik linksonder in de mediaspeler op [weergavenaam] voor een lijst met beschikbare apparaten.
  3. Tik op de speakergroep waarnaar je wilt overzetten. De media wordt afgespeeld op die groep apparaten.

Vanuit de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de huidige mediasessie. Er worden alleen geschikte apparaten getoond die aan je account zijn gekoppeld of verbinding met je wifi-netwerk hebben.
  3. Tik op de speakergroep waarnaar je wilt overzetten. De audio wordt afgespeeld op die groep apparaten.

Het volume van actieve apparaten beheren

Opmerking: Ga naar Speakergroepen maken en beheren voor meer informatie over hoe je speakers en schermen bedient die samen worden afgespeeld.

Via je Nest-scherm

1. Tik op je Nest-scherm op de actieve mediakaart om de mediaspeler te openen.
  2. Tik linksonder in de mediaspeler op [weergavenaam] voor een lijst met beschikbare apparaten. Opmerking: Actieve apparaten hebben een schuifregelaar voor volumeregeling.
  3. Pas het volume van je apparaten aan.

Vanuit de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de huidige mediasessie. Actieve apparaten hebben een schuifregelaar voor volumeregeling.
  3. Pas het volume van een actief apparaat aan.

Met je stem

Zeg 'Hey Google' en daarna 'Zet het volume op 5' of 'Zet het volume op 40%'.