To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Om registrering av tilstedeværelse og hvordan du administrerer dataene dine

Posisjonen til telefonen din og sensorene i støttede Google Home-enheter kan bidra til å fastslå om noen er hjemme eller ikke. Det betyr at når disse signalene fungerer sammen, kan de bidra til å fastslå tilstedeværelse i hjemmet. Denne funksjonen kalles registrering av tilstedeværelse. Med registrering av tilstedeværelse kan hjemenhetene dine justeres etter behovene dine når du er hjemme eller borte.

I denne artikkelen finner du en forklaring på hva registrering av tilstedeværelse er, hvordan funksjonen fungerer, hvordan posisjonsdataene til telefonen din brukes av Home-appen for å slå på registrering av tilstedeværelse, samt kontrollene og valgene du har.

Telefonen bruker geogjerde til å registrere om du er hjemme eller ikke. Det kan til enhver tid bare brukes fra enten Home- eller Nest-appen og ikke fra begge samtidig. Når du slår på geogjerde i én app, blir funksjonen automatisk slått av i den andre appen. Hvis du bruker Nest-appen, kan du finne ut mer om Home/Away Assist i stedet.

Registrering av tilstedeværelse og hvordan funksjonen brukes i Hjemme- og Borte-rutinene

Enhetene dine bruker registrering av tilstedeværelse for å starte Hjemme- eller Borte-rutinen din. Du kan se og administrere dataene dine om tilstedeværelse i Home-appen.

Hvis du slår av registrering av tilstedeværelse for hjemmet ditt og telefonen din, vet ikke rutinene dine og andre funksjoner som bruker registrering av tilstedeværelse, når du kommer hjem eller drar hjemmefra. Dermed vet de heller ikke når de skal starte. Du kan fremdeles starte rutinene manuelt med Home-appen.

Hvis du slår av «La dette hjemmet bruke telefonposisjoner», men lar din egen telefonposisjon være på, slutter Hjemme- og Borte-rutinene å fungere, men funksjoner som bare bruker telefonposisjonen din, for eksempel Bare ring når jeg er hjemme, fungerer fortsatt.

Registrering av tilstedeværelse og hvordan funksjonen brukes med Bare ring når jeg er hjemme

Enhetene dine bruker registrering av tilstedeværelse til å fastslå om du er hjemme eller ikke. Når Bare ring når jeg er hjemme er slått på, mottar du bare innkommende anrop på Google Nest-høyttalerne eller -skjermene når telefonen din er hjemme – ikke når den ikke er det. Du kan se og administrere dataene dine om tilstedeværelse i Home-appen.

Hvis du er medlem av et hjem der Hjemme- og Borte-rutinene er slått på, og du slår av registrering av tilstedeværelse for telefonen din i innstillingene for Google Home-appen, kan dette også slå av andre funksjoner som bruker telefonposisjonen med registrering av tilstedeværelse, for eksempel Bare ring når jeg er hjemme.

Slik fungerer telefonposisjonen din med registrering av tilstedeværelse

Hvis du registrerer deg for det, bruker Home-appen posisjonen til telefonen din for å finne ut når du krysser geogjerdet ditt – som er en virtuell grense du oppretter rundt hjemmet ditt den første gangen du konfigurerer en funksjon som bruker registrering av tilstedeværelse.

Informasjon om når du krysser geogjerdet, kombinert med sensorer i enheter i hjemmet ditt, kan brukes til å fastslå når Hjemme- og Borte-rutinene dine skal starte. Disse dataene bidrar også til en bedre og mer personlig tilpasset opplevelse med Nest-smarthjemmet ditt. Finn ut mer på siden for vanlige spørsmål om personvern for Nest.

For at geogjerdet skal kunne aktivere registrering av tilstedeværelse, må du forsikre deg om følgende:

• Du må ha konfigurert Hjemme- og Borte-rutiner i Home-appen.
  • I Home-appen må du ha aktivert telefonen din i innstillingene for registrering av tilstedeværelse.
  • Du må ha satt posisjonstillatelser for Home-appen på telefonen til Alltid på.
  • Alle i husstanden må ha aktivert telefonene sine i innstillingene for registrering av tilstedeværelse i Home-appen på sine egne telefoner.

I loggen til Home-appen ser du en indikator for hver gang du har gått inn i eller ut av området innenfor geogjerdet. Husk at registrering av tilstedeværelse er noe annet enn posisjonslogg-funksjonen i Google-kontoen din, og disse funksjonene påvirker ikke hverandre.

Home-appen sporer ikke hvor du er eller har vært – bare om du er innenfor hjemmets geogjerde eller ikke. Data som brukes for registrering av tilstedeværelse og geogjerdet, brukes bare for å fastslå når du kommer hjem eller drar hjemmefra. Disse dataene brukes for formålene du har gitt tillatelse til, og de er forklart nærmere på siden for vanlige spørsmål om personvern for Nest.

Registrering av tilstedeværelse fungerer best når alle medlemmene av hjemmet aktiverer telefonene sine i innstillingene for registrering av tilstedeværelse i Home-appen. Hvis noen av medlemmene ikke bruker disse innstillingene, er det ikke sikkert at enhetene dine registrerer når medlemmene er hjemme, og rutinene fungerer kanskje ikke som forventet.

Hvis du for eksempel er den eneste personen i husstanden som har aktivert telefonen for registrering av tilstedeværelse, og hvis hjemmet ditt ikke bruker noen andre enheter for registrering av tilstedeværelse, starter Borte-rutinen, og lysene i hjemmet slås av, når du drar hjemmefra. De andre i husstanden som fortsatt er hjemme, må slå på lysene igjen eller starte Hjemme-rutinen manuelt.

Slå registrering av tilstedeværelse på eller av

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. I «Hjemmefunksjoner»-delen trykker du på Registrering av tilstedeværelse.
  4. Trykk på bryteren ved siden av La dette hjemmet bruke telefonposisjoner for å slå innstillingen av eller på.

Du kan også slå av innstillingen for telefoner enkeltvis, slik at de ikke brukes til registrering av tilstedeværelse.

Hvis du slår av deling av telefonposisjoner for et hjem eller bare telefonen din i innstillingene for registrering av tilstedeværelse, kan det hende at funksjoner som bruker registrering av tilstedeværelse, for eksempel Bare ring når jeg er hjemme eller Hjemme- og Borte-rutinene, ikke lenger fungerer.

Administrer dataene dine

I loggen i Home-appen ser du og de andre medlemmene av hjemmet når og hvorfor Hjemme- og Borte-rutinene har startet automatisk.

• Du kan se når du har kommet hjem og dratt hjemmefra. Du kan administrere disse dataene via innstillingene for Home-appen.
  • Andre medlemmer av hjemmet kan se når du manuelt endrer modusen fra Hjemme til Borte med appen, stemmen eller Nest × Yale-låsen.

Merk: Alle data som samles inn av Home-appen, er underlagt Googles personvernregler og behandles som forklart nærmere på siden for vanlige spørsmål om personvern for Nest. Du bør også lese gjennom Googles garantier om personvern i hjemmet.

Slett loggen over registrering av tilstedeværelse

Hjemmets logg over tilstedeværelse inkluderer data for alle medlemmene av hjemmet og alle enhetene dine, selv dataene du ikke kan se i hjemmets logg i Home-appen. Dataene lagres i 60 dager før de slettes automatisk. Du og andre i hjemmet kan også slette dem manuelt når som helst i Home-appen.

Merk: Du kan bare se din egen logg over når du har kommet hjem eller dratt hjemmefra. Bare de som har konfigurert Hjemme- og Borte-rutinene, kan slette loggen over registrering av tilstedeværelse i hjemmet i Home-appen.

1. Åpne Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. I «Hjemmefunksjoner»-delen trykker du på Registrering av tilstedeværelse.
  4. Trykk på Slett hele loggen over tilstedeværelse.
  5. Velg Slett.

Når du har tømt hjemmets logg over tilstedeværelse, kan du og alle medlemmene av hjemmet se slettingen i loggen for hjemmet.

Last ned dataene dine

Du kan se en logg over data som er innsamlet av enhetene dine, i Home-appen. Du kan også laste ned dataene dine når som helst.

Finn ut mer om hvordan du laster ned Google-dataene dine.