Meer informatie over aanwezigheidsdetectie en hoe je je gegevens beheert

Opmerking: In dit artikel wordt uitgelegd wat aanwezigheidsdetectie is, hoe de functie werkt, op welke manier de locatiegegevens van je telefoon door de Home-app worden gebruikt om aanwezigheidsdetectie mogelijk te maken en welke beheeropties en keuzes je hebt. Als je de Nest-app gebruikt, lees je meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie.

Aanwezigheidsdetectie en hoe de functie wordt gebruikt voor je Thuis- en Afwezig-routines

De locatie van je telefoon en sensoren in ondersteunde Home-apparaten kunnen worden gebruikt om te bepalen of je wel of niet thuis bent. Dit betekent dat Nest deze beide signalen gebruikt om te bepalen of er iemand aanwezig is in je huis. We noemen dit aanwezigheidsdetectie.

Je apparaten gebruiken aanwezigheidsdetectie om je Thuis-routine of Afwezig-routine te starten. Je kunt je aanwezigheidsgegevens bekijken en beheren in de Home-app.

Als je aanwezigheidsdetectie uitschakelt, weten je routines niet wanneer je van huis weggaat of thuiskomt en weten ze dus niet wanneer de routines moeten worden gestart. Je kunt je routines wel altijd handmatig starten met de Home-app.

Hoe de locatie van je telefoon werkt met je routines

Als je de functie inschakelt, gebruikt de Home-app de locatie van je telefoon (die wordt bepaald door mobiele en wifi-gegevens) om te bepalen wanneer je je geofence-gebied verlaat. De geofence is een virtuele grens rond je huis die je afbakent als je de functie instelt.

De momenten waarop je het geofence-gebied verlaat, in combinatie met sensoren op apparaten in je huis, bepalen samen wanneer je Afwezig- en Thuis-routines moeten worden gestart.  Deze gegevens helpen bij het verbeteren en personaliseren van de Nest-functionaliteit voor het connected home. Lees de veelgestelde vragen over privacy bij Google Nest voor meer informatie.

Voor een correcte werking van aanwezigheidsdetectie in combinatie met de geofence moet je zorgen voor het volgende:

• Je hebt je telefoon ingeschakeld in de instellingen voor aanwezigheidsdetectie in de Home-app.
  • Je hebt de locatierechten voor de Home-app op je telefoon ingesteld op Altijd aan
  • Alle leden van je huishouden hebben hun telefoon ingeschakeld in de instellingen voor aanwezigheidsdetectie in de Home-app op hun eigen telefoon.

In de geschiedenis van je Home-app zie je een indicatie voor elke keer dat je het geofence-gebied hebt betreden of verlaten. Aanwezigheidsdetectie is niet hetzelfde als de functie Locatiegeschiedenis van je Google-account. De functies hebben geen invloed op elkaar. Bovendien hebben we bij het ontwikkelen van deze functie rekening gehouden met je privacy.

De Home-app houdt niet bij waar je bent of bent geweest, maar alleen of je binnen of buiten het geofence-gebied van je huis bent. De gegevens voor aanwezigheidsdetectie en geofence worden alleen gebruikt om te bepalen wanneer je thuiskomt of vertrekt. Deze gegevens worden gebruikt voor de doeleinden waarvoor je toestemming geeft en worden gedetailleerder toegelicht in de veelgestelde vragen over privacy bij Google Nest

Je Afwezig- en Thuis-routines werken het beste als alle leden van je huishouden hun eigen telefoons inschakelen in de instellingen voor aanwezigheidsdetectie in de Home-app. Als sommige leden van je huishouden deze instellingen niet gebruiken, detecteren je apparaten misschien niet dat die persoon thuis is, ook al is dat wel het geval, en werken je routines misschien niet zoals verwacht.

Als jij bijvoorbeeld de enige persoon in je huishouden bent wiens telefoon is ingeschakeld in de instellingen voor aanwezigheidsdetectie en je geen van je apparaten voor aanwezigheidsdetectie gebruikt, wordt de Afwezig-routine gestart en worden de lampen in je huis uitgedaan als je vertrekt. De andere leden van je huishouden die nog steeds thuis zijn, moeten de lampen weer aandoen of handmatig je Thuis-routine starten.

Je gegevens beheren

De geschiedenis van de Home-app laat jou en andere leden van je huis zien wanneer en waarom je Thuis- en Afwezig-routines automatisch zijn gestart.

• Je kunt je eigen thuiskomst- en vertrekmomenten bekijken. Je kunt deze gegevens beheren in de instellingen van de Home-app.
  • Andere leden van je huis kunnen zien wanneer je de modus handmatig op Thuis of Afwezig hebt ingesteld met de app, je stem, Nest Secure of het Nest × Yale slot.

Opmerking: Alle gegevens die door de Home-app worden verzameld, vallen onder het privacybeleid van Google en worden verwerkt zoals gedetailleerder wordt toegelicht in de veelgestelde vragen over privacy bij Google Nest. Lees ook hoe Google zich inzet voor privacy in huis.

Je aanwezigheidsgeschiedenis verwijderen

De aanwezigheidsgeschiedenis van je huis omvat de gegevens voor alle leden van je huis en al je apparaten, ook de gegevens die je niet kunt zien in de geschiedenis van je huis in de Home-app. De gegevens worden zestig dagen opgeslagen en daarna automatisch verwijderd. Jij en alle andere leden van het huis kunnen de gegevens ook altijd handmatig verwijderen uit de Home-app.

Opmerking: Je kunt alleen je eigen geschiedenis bekijken voor wanneer je vertrekt of thuiskomt.

1. Open de Home-app Google Home app.
  2. Open Instellingen Instellingen en dan Aanwezigheidsdetectie.
  3. Tik op Alle aanwezigheidsgeschiedenis verwijderen.
  4. Kies Verwijderen.

Nadat je de aanwezigheidsgeschiedenis van je huis hebt verwijderd, zien jij en alle leden van je huis dit als een gebeurtenis in de geschiedenis van de Home-app.

Je gegevens downloaden

Je kunt in de Home-app een geschiedenis bekijken van de gegevens die zijn verzameld door je apparaten. Je kunt ook altijd je gegevens downloaden.

Bekijk hier meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt.