Om registrering af tilstedeværelse og administration af dine data

Din telefons placering og sensorer i understøttede smartenheder til hjemmet kan hjælpe med at registrere, om du er hjemme eller ude. Det betyder, at disse signaler sammen kan hjælpe med at registrere tilstedeværelse i hjemmet. Vi kalder denne funktion for registrering af tilstedeværelse. Registrering af tilstedeværelse kan hjælpe dine enheder i hjemmet med at tilpasse sig dine behov, når du er hjemme eller ude.

Bemærk! I denne artikel kan du læse, hvad registrering af tilstedeværelse indebærer, hvordan det foregår, hvordan Home-appen anvender data om telefonens placering til at aktivere registrering af tilstedeværelse, og hvilke styringselementer og valgmuligheder du har. Hvis du bruger Nest-appen, skal du i stedet se artiklen med oplysninger om Home/Away Assist.

Registrering af tilstedeværelse og anvendelse af funktionen til rutinerne Hjemme og Ikke hjemme

Dine enheder bruger registrering af tilstedeværelse til at starte en af rutinerne Hjemme eller Ikke hjemme. Du kan se og administrere dine data om tilstedeværelse i Home-appen.

Hvis du deaktiverer registrering af tilstedeværelse for dit hjem og din telefon, kan dine rutiner og andre funktioner, der bruger registrering af tilstedeværelse, ikke vide, hvornår du forlader hjemmet eller kommer hjem igen, og ved derfor ikke, hvornår de skal starte. Du kan stadig starte dine rutiner manuelt via Home-appen.

Hvis du deaktiverer "Giv dette hjem tilladelse til at bruge telefonplaceringer", men lader din individuelle telefonplacering være aktiveret, stopper rutinerne Hjemme og Ikke hjemme, mens de funktioner, der kun bruger din telefons placering, f.eks. Ring kun derhjemme, fortsat fungerer.

Registrering af tilstedeværelse og anvendelse af funktionen til Ring kun derhjemme

Dine enheder bruger registrering af tilstedeværelse til at afgøre, om du er hjemme eller ikke hjemme. Når Ring kun derhjemme er aktiveret, modtager du indgående opkald til dine Google Nest-højttalere eller -skærme, når du er hjemme, men ikke, når du er væk. Du kan se og administrere dine data om tilstedeværelse i Home-appen.

Hvis du er medlem af et hjem, hvor rutinerne Hjemme og Ikke hjemme er aktiveret, kan du også deaktivere andre funktioner, der anvender din telefons placering med registrering af tilstedeværelse, f.eks. Ring kun derhjemme, hvis du deaktiverer registrering af tilstedeværelse for din telefon i indstillingerne i Google Home-appen.

Sådan fungerer samarbejdet mellem din telefons placering og registrering af tilstedeværelse

Hvis du tilvælger registrering af tilstedeværelse, bruger Home-appen din telefons placering (registreret ved hjælp af mobil- og Wi-Fi-data) til at registrere, at du har krydset dit geofence – en virtuel grænse omkring dit hjem, som du angiver, når du indstiller funktionen.

Krydsning af dit geofence kan i samarbejde med sensorer på enheder i dit hjem registrere, hvornår rutinerne Hjemme og Ikke hjemme skal startes.  Disse data hjælper også med at forbedre og tilpasse oplevelsen i dit forbundne Nest-hjem. Få flere oplysninger i de ofte stillede spørgsmål om Nest og privatliv.

For at dit geofence kan aktivere registrering af tilstedeværelse korrekt, skal du sørge for følgende:

• Du har aktiveret din telefon i indstillingerne for registrering af tilstedeværelse i Home-appen
  • Du har indstillet adgangstilladelserne til placering for Home-appen på din telefon til altid at være aktiveret
  • Alle i dit hjem har aktiveret deres telefoner i indstillingerne for registrering af tilstedeværelse i Home-appen på deres telefoner

I historikken i Home-appen kan du se en indikation for hver gang, du har bevæget dig ind i eller forladt geofence-området. Vær opmærksom på, at registrering af tilstedeværelse er adskilt fra funktionen Placeringshistorik på din Google-konto, og at disse funktioner ikke har nogen indvirkning på hinanden. Derudover har vi udviklet denne funktion med fokus på privatliv.

Det eneste, Home-appen sporer, er, om du er inden for eller uden for dit hjems geofence – ikke hvor du ellers befinder dig, eller hvor du har været. Data, der bruges til registrering af tilstedeværelse og geofence, anvendes kun til at registrere, at du kommer hjem eller forlader hjemmet. Disse data bruges til de formål, du har givet tilladelse til, og er nærmere forklaret i de ofte stillede spørgsmål om Nest og privatliv

Registrering af tilstedeværelse fungerer bedst, hvis alle medlemmer af dit hjem aktiverer deres individuelle telefoner i indstillingerne for registrering af tilstedeværelse i Home-appen. Hvis nogle af medlemmerne af dit hjem ikke bruger disse indstillinger, registrerer dine enheder muligvis ikke, at et af disse medlemmer er hjemme, selv om det faktisk er tilfældet. Det kan medføre, at dine rutiner ikke fungerer som forventet.

Hvis du f.eks. er den eneste i hjemmet, der har aktiveret registrering af tilstedeværelse på din telefon, og du ikke bruger nogen af dine enheder til registrering af tilstedeværelse, når du forlader hjemmet, medfører det, at rutinen Ikke hjemme starter og slukker lyset i dit hjem. De andre medlemmer af hjemmet, som stadig er hjemme, vil i dette tilfælde være nødt til at tænde lyset eller manuelt starte rutinen Hjemme.

Aktivér eller deaktiver registrering af tilstedeværelse

1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryk på Indstillinger Registrering af tilstedeværelse.
  3. Aktivér eller deaktiver Giv dette hjem tilladelse til at bruge telefonplaceringer.

Du kan også deaktivere kun en enkelt telefon, så den ikke kan bruges til registrering af tilstedeværelse.

Hvis du deaktiverer deling af telefonplaceringer for et hjem eller kun din telefon i indstillingerne for registrering af tilstedeværelse, fungerer funktioner, der bruger registrering af tilstedeværelse, f.eks. Ring kun derhjemme eller rutinerne Hjemme og Ikke hjemme, muligvis ikke længere.

Administrer dine data

Historikken i Home-appen viser dig og andre medlemmer af dit hjem, hvornår og hvorfor rutinerne Hjemme og Ikke hjemme startede automatisk.

• Du kan se, hvornår du selv har bevæget dig ind i og ud af hjemmet. Du kan administrere disse data i indstillingerne for Home-appen.
  • Andre medlemmer af dit hjem kan se, når du manuelt skifter tilstanden til Hjemme eller Ikke hjemme ved hjælp af appen, en stemmekommando, Nest Secure eller en Nest × Yale-lås.

Bemærk! Alle data, der indsamles af Home-appen, er underlagt Googles privatlivspolitik og håndteres som beskrevet nærmere i de ofte stillede spørgsmål om Nest og privatliv. Læs også, hvordan Google værner om dit privatliv i hjemmet.

Slet din historik for tilstedeværelse

Dit hjems historik for tilstedeværelse omfatter data for alle medlemmer af dit hjem og alle dine enheder – selv de data, du ikke kan se i dit hjems historik i Home-appen. Oplysningerne opbevares i 60 dage og slettes derefter automatisk. Du og alle øvrige medlemmer af hjemmet kan også til enhver tid slette oplysningerne manuelt via Home-appen.

Bemærk! Du kan kun se din egen historik for, hvornår du forlader hjemmet eller kommer hjem.

1. Åbn Home-appen Google Home app.
  2. Åbn Indstillinger Tandhjulsikonet for Indstillinger efterfulgt af Registrering af tilstedeværelse.
  3. Tryk på Slet hele historikken for tilstedeværelse.
  4. Vælg Slet.

Når du har slettet historikken for tilstedeværelse for dit hjem, kan du og alle medlemmerne af dit hjem se det som en hændelse i Home-appens historik.

Download dine data

Du kan se en historik over de data, der indsamles af dine enheder, i Home-appen. Du kan også til enhver tid downloade dine data.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan downloade dine Google-data.