To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Datasikkerhed og privatliv på enheder, der fungerer sammen med Assistent

Denne hjælpeartikel indeholder oplysninger om sikkerhed og beskyttelse af privatliv i forbindelse med de af Googles enheder og tjenester til det forbundne hjem, som er kompatible med Google Assistent. Se Ofte stillede spørgsmål om beskyttelse af privatliv i forbindelse med Google Nest for at få bedre indblik i, hvordan vi indsamler og bruger data, når du bruger vores enheder og tjenester til det forbundne hjem. Læs også, hvordan Google værner om dit privatliv i hjemmet.

Dataindsamling

Hvilke oplysninger indsamler Google, når jeg interagerer med Google Assistent?

Googles privatlivspolitik beskriver, hvilke oplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvordan du kan opdatere, administrere, eksportere og slette dine oplysninger. Disse oplysninger omfatter også, hvornår du interagerer med Google Assistent. Få flere oplysninger om Google Assistent og beskyttelse af dit privatliv, hvor vi forklarer, hvordan dine lyddata håndteres, når du interagerer med Assistent via en Google-enhed til det forbundne hjem, og hvilke indstillinger du kan bruge. Du kan til enhver tid se og opdatere dine Google-kontoindstillinger for at vælge, hvad du vil dele med Assistent.

Google Assistent er udviklet til at vente i standbytilstand, indtil den registrerer en aktivering, f.eks. når den hører aktiveringskommandoen "Hey Google". Når den er i standbytilstand, behandler enheden korte lyduddrag (på få sekunder) for at registrere en aktivering (f.eks. "Hey Google"). Hvis der ikke registreres nogen aktivering, sendes disse lyduddrag ikke til Google, og de gemmes heller ikke. Når Google Assistent har registreret en aktivering, afslutter den standbytilstand og sender din anmodning til Googles servere. Dette kan f.eks. ske, hvis der registreres en lyd, som minder om "Hey Google", eller hvis der foretages en utilsigtet manuel aktivering.

Statusindikatoren på din enhed angiver, om Google Assistent er aktiveret. Vi arbejder hele tiden på at gøre Assistent bedre til at reducere forekomsten af utilsigtet aktivering for at sikre, at det er dig, der har styringen.

Kan Google Assistent hente oplysninger fra mine øvrige apps?

Google bruger de oplysninger, du giver adgang til, f.eks. enhedens kontakter eller aktivitet på Google-websites og i Google-apps, for at give dig bedre svar via Google Assistent. Tjenester fra tredjeparter kan også dele oplysninger med Google i henhold til deres egne privatlivspolitikker, når du vælger at bruge disse tjenester via Google-tjenester, bl.a. Google Assistent.

Kan Google Assistent eller Google Home-appen få adgang til min søgehistorik/lokationshistorik?
Ja. Med Aktivitetsadministration på din Google-konto kan du angive, hvilke data der skal gemmes og bruges i Google-tjenester. Hvis du f.eks. har aktiveret indstillingen Web- og appaktivitet, kan Google Assistent- og Home-appen bruge din søgehistorik til at give dig bedre svar via Google Assistent. Google Home-appen beder dig om at angive din adresse under konfigurationen. Hvis du ikke angiver din adresse, gætter Google Home-appen sig frem til din omtrentlige lokation baseret på din IP-adresse og andre signaler, så Google kan indstille alarmer til den korrekte tidszone og give dig relevante vejr- og trafikoplysninger.

Hvad ved Google om mig, når jeg bruger Googles enheder og tjenester til hjemmet sammen med Google Assistent?

Hvis du har valgt at dele oplysninger med Google, bruger Google i overensstemmelse med dine indstillinger disse oplysninger sammen med din Google-aktivitet for bedre at kunne hjælpe dig og give dig en mere personlig brugeroplevelse i Googles tjenester, bl.a. Google Assistent. Hvis du f.eks. spørger "Hvornår har min mor fødselsdag?", besvarer Google Assistent dit spørgsmål ved hjælp af oplysninger fra din Google-kalender. Du kan f.eks. også spørge "Får jeg brug for en paraply i morgen?". For at besvare dette anvender Google Assistent din aktuelle lokation til at give dig det mest relevante svar.

Du kan manuelt slette din aktivitet i Min aktivitet, konfigurere automatisk sletning eller helt deaktivere Web- og appaktivitet, hvilket vil begrænse den tilpassede brugeroplevelse i Google Assistent og andre Google-tjenester. Du kan se og slette din aktivitet med Google Assistent ved at gå til oversigten over Assistent-aktivitet, som er tilgængelig via Google Home-appen, via Google Assistent-apps og online på myactivity.google.com.

Læs Googles privatlivspolitik og artiklen med ofte stillede spørgsmål om beskyttelse af privatliv i forbindelse med Google Nest, og se, hvordan vi beskytter personlige oplysninger i hjemmet for at få indblik i, hvilke data Google indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvilke indstillinger og værktøjer du kan bruge til at opdatere, administrere, eksportere og slette dine oplysninger, når du bruger vores enheder og tjenester.

Kan Google Assistent utilsigtet indsamle mine stemmedata? Hvad sker der, hvis den gør, og hvad kan jeg gøre ved det?

Google Assistent aktiveres muligvis utilsigtet, hvis den ved en fejl registrerer, at du spørger den om noget. Det kan f.eks. ske, hvis den registrerer en lyd, der minder om "Hey Google", eller hvis du ved en fejl manuelt aktiverer din enhed. Hvis det sker, og indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, kan du sige "Hey Google, det var ikke til dig". Så sletter Assistent det, du sagde, fra Min aktivitet. Du kan også til enhver tid gennemgå og slette dine Assistent-interaktioner i Min aktivitet. Hvis Google Assistent aktiveres, når det ikke var din hensigt, og indstillingen Web- og appaktivitet er deaktiveret, gemmes din Assistent-interaktion ikke i Min aktivitet. Du kan tilpasse Google Assistent til dine omgivelser ved at justere, hvor følsom Google Assistent skal være over for aktiveringskommandoer (såsom "Hey Google") for smarthøjttalere og smartskærme via Google Home-appen.

Hvilke aktiveringsmetoder findes der?

Du kan aktivere Google Assistent på mange måder. Du kan f.eks. sige "Hey Google" eller bruge en anden aktiveringsmetode såsom Se og snak på din Nest Hub Max eller et langt tryk på din Google Nest-enhed. Statusindikatoren på din enhed, f.eks. blinkende prikker, angiver, om Assistent er aktiveret.

Dataforbrug

Hvad gør Google med de data, de indsamler, når jeg bruger Google Assistent?
Google håndterer dine data som beskrevet i Googles privatlivspolitik. Hvis du bruger vores enheder og tjenester til det forbundne hjem, bør du også læse, hvordan Google værner om dit privatliv i hjemmet, og de ofte stillede spørgsmål om beskyttelse af privatliv i forbindelse med Google Nest, hvor vi forklarer nogle af de grænser, som Google har sat for, hvordan dine data håndteres. Vores video om privatliv i Google Assistent forklarer, hvordan dine lyddata fra Google Assistent håndteres, når du interagerer med Assistent, og hvordan Google Assistent beskytter dit privatliv og giver dig gennemsigtighed, valgmuligheder og kontrol.

Opbevaring af data

Hvor gemmer I mine data?

Google gemmer data om dine interaktioner med Google Assistent på servere, der befinder sig i Googles datacentre. Få flere oplysninger på https://www.google.com/about/datacenters/. Du kan se og slette dine tidligere interaktioner med Google Assistent under Min aktivitet. Få oplysninger om Google Assistent og dit privatliv.

Nogle Google Nest-enheder og -tjenester, f.eks. Google Nest Hub Max, gemmer og behandler nogle af dine data lokalt på din enhed og ikke på Googles servere. Læs Ofte stillede spørgsmål om kamerasensorer og Ofte stillede spørgsmål om Face Match for at få flere oplysninger.
Gemmer Google Assistent mine lydoptagelser?
Vi gemmer som standard ikke dine lydoptagelser på Googles servere. Du kan vælge at gemme dine lyddata på din Google-konto for at hjælpe med at forbedre Googles taleprodukter for både dig selv og alle andre. Gå til dine data i Assistent for at få flere oplysninger om, hvordan dine data hjælper Google Assistent.

Kan jeg se, hvad jeg har spurgt min enhed om med Google Assistent/hvad min Google Nest-enhed har hørt?

Du kan altid gå til værktøjet til Assistent-aktivitet for at se eller slette data fra dine interaktioner med Assistent. Du kan også styre din aktivitet i Google Assistent med stemmen ved f.eks. at sige "Hey Google, slet, hvad jeg har sagt i denne uge", og så sletter Google Assistent dine lydoptagelser fra Min aktivitet. Du kan også vælge at få din aktivitet slettet automatisk. Få flere oplysninger om Google Assistent og dit privatliv.

Hvordan ændrer jeg Googles oplysninger om mig?

Du kan til enhver tid begrænse Googles dataindsamling ved at gennemgå og opdatere indstillingerne for din Google-konto. Du kan også se og slette din aktivitet for taleinteraktioner ved at gå til din aktivitet i Google Assistent. Se, hvordan Google Assistent håndterer dine data, under dine data i Assistent.

Du kan endda selv administrere dine personlige oplysninger i Google Assistent ved hjælp af din stemme. Stil spørgsmål som f.eks. "Hvor kan jeg ændre mine privatlivsindstillinger?" for at få svar på de mest almindelige privatlivs- og sikkerhedsrelaterede spørgsmål.

Datasikkerhed

Er mine data sikre hos Google?
Din sikkerhed kommer i første række, uanset hvad vi foretager os. Gå til myaccount.google.com for at få indblik i, hvordan vi beskytter din konto, og for at udføre et sikkerhedstjek.

Sletning af data

Hvad sker der med mine oplysninger, hvis jeg afinstallerer Google Home-appen/sletter min konto?

Du kan altid vælge at slette dit hjem i Google Home-appen eller på din Google-konto (account.google.com), men hvis du kun afinstallerer din Google Home-app, slettes din konto og oplysningerne om dit hjem ikke. Se, hvordan du sletter og fjerner adgang til Google Nest-enheder

Hvordan sletter jeg min søgning/lokation/historik og mine stemmeoptagelser?

Du kan slette din aktivitet i Google Home-appen eller på myactivity.google.com.

Google Assistent og beskyttelse af mine personlige oplysninger

Optager min Google Nest-enhed alle mine samtaler?

Nej. Du kan se, hvordan Google Assistent beskytter dine personlige oplysninger og giver dig gennemsigtighed, valgmuligheder og kontrol.

Har mine interaktioner med Google Assistent indflydelse på de annoncer, jeg får vist på Google?

Alt efter hvilke indstillinger du har, når du interagerer med Assistent med stemmen, bruger vi muligvis disse interaktioner som en indikation på dine interesser i forbindelse med annoncetilpasning. Du kan altid gennemgå dine Google-indstillinger for at styre, hvilke annoncer du får vist. Du kan også helt fravælge annoncetilpasning. Få flere oplysninger om Google Assistent og de valg, du kan foretage.

Kan Google Assistent blive aktiveret utilsigtet?

Google Assistent aktiveres muligvis utilsigtet, hvis den ved en fejl registrerer, at du spørger den om noget. Det kan f.eks. ske, hvis den registrerer en lyd, der minder om "Hey Google", eller hvis du ved en fejl manuelt aktiverer din enhed. Se og snak kan også aktivere Assistent, hvis du kigger direkte på din Nest Hub Max, mens du taler med en anden. Få flere oplysninger ved at læse, hvordan Google Assistent beskytter dine personlige oplysninger og giver dig gennemsigtighed, valgmuligheder og kontrol.

Hvem kan høre min lokations-/søge-/samtalehistorik?

Alle, der er i nærheden af din Google-højttaler eller -skærm, kan anmode om oplysninger fra den. Hvis du har givet din enhed adgang til dine kalendere, din Gmail eller andre personlige oplysninger, kan andre bede din enhed om disse oplysninger afhængigt af dine indstillinger for personligt indhold og Voice Match. Google-medarbejdere og betroede tredjeparter kan også få adgang til din samtalehistorik i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik. Få oplysninger om gæster og dine Google-enheder til det forbundne hjem.

Google-konto og -indstillinger

Hvordan kan jeg konfigurere mine Google-kontoindstillinger, når jeg bruger kontoen til at administrere mine enheder i hjemmet?

Du kan bruge vores enheder og tjenester til det forbundne hjem med en Google-konto. Din Google-konto giver dig hurtig adgang til indstillinger og værktøjer, som giver dig mulighed for at beskytte dine data og dit privatliv. Gå til din Google-konto for at administrere dine privatlivsindstillinger og se dine Google-aktivitetsdata. Du kan også finde yderligere indstillinger for hjem og enheder i dine Nest- og Home-apps. Se, hvordan du sletter og fjerner adgang til Google Nest-enheder

Hvordan sletter jeg min Google-konto?

Se, hvordan du sletter din Google-konto.

Tjenester

Bemærk! De tjenester, der henvises til nedenfor, omfatter ikke tjenester til musik, styring af smartenheder, nyheder og video, som fungerer sammen med din Google-enhed til det forbundne hjem.

Sælger Google mine oplysninger til andre/mine kontakter/Google-partnere/andre apps/annoncører/andre virksomheder?
Aldrig. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til andre. Under visse omstændigheder, som er angivet i Googles privatlivspolitik, deler vi oplysninger med tredjeparter. Hvis du f.eks. bruger en Google-enhed til det forbundne hjem, og du anmoder om en tjeneste fra en virksomhed som f.eks. Uber, sender vi de oplysninger, du har oplyst, til den pågældende tjeneste for at bekræfte en booking eller en køretur. I disse tilfælde vil vi tidligere have bedt om din tilladelse til at dele disse oplysninger med netop den tjeneste.
Kan tjenester gemme min interaktionshistorik?

Bemærk! Når du bruger tredjepartstjenester sammen med vores enheder og tjenester til det forbundne hjem, er din brug underlagt tredjepartstjenesternes egne vilkår og privatlivspolitikker. Gennemgå dem omhyggeligt ved brug af disse øvrige tjenester. En tjeneste kan f.eks. finde på at bruge oplysninger fra tidligere interaktioner med dig for hurtigere og nemmere at kunne hjælpe dig.

Og en tjeneste, der anbefaler koncerter i dit område, kan f.eks. huske dine musikpræferencer, hvis du deler dem med den pågældende tjeneste, så du ikke behøver at angive dem, hver gang du bruger tjenesten. Få flere oplysninger om, hvordan du vælger, hvilke tjenester der husker dig.
Kan tjenester få adgang til oplysninger på min Google-konto?

Tjenester skal altid bede om din tilladelse for at få vist de oplysninger, der er gemt på din konto (f.eks. din mailadresse, dit navn eller dine kontakter). Vi deler ikke personlige oplysninger som f.eks. navn, mail eller adresse med en tjeneste uden din tilladelse. Bemærk! Når du bruger tredjepartstjenester sammen med vores enheder og tjenester til det forbundne hjem, er din brug underlagt tredjepartstjenesternes egne vilkår og privatlivspolitikker, så du bør være forsigtig med, hvem du deler oplysninger med.

Hvis du bruger en tjeneste til at finde lokale vvs-installatører, kan tjenesten f.eks. stille dig følgende spørgsmål:

"Jeg er nødt til at hente din adresse hos Google for at kunne anbefale vvs-installatører i nærheden. Er det okay?"

Du kan acceptere eller afslå anmodningen.

Får tredjepartstjenesteudbyderen en lydoptagelse af det, jeg har sagt?
Vi deler ikke Assistent-forespørgsler med partnerprodukter/-tjenester, der er kompatible med Google Assistent. Google transskriberer det, du siger, og sender teksten, men ikke lyden, til tredjepartspartneren.