To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Välja en prioriterad tv eller högtalare för video- och ljuduppspelning

Välj en standardenhet för mediauppspelning för att spela upp video och ljud utan att behöva ange enhetens namn i röstkommandot.

Varför välja en prioriterad tv eller högtalare?

Video: Fördelar med att välja en prioriterad tv

Om du har fler än en tv med Chromecast länkad till högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home måste du uttryckligen säga namnet på den tv eller Chromecast som du vill använda för uppspelning när du spelar upp YouTube-videor eller tv-program och filmer med röstkommandon (till exempel: ”Tv:n i vardagsrummet”) När du väljer en prioriterad enhet för videouppspelning spelar den prioriterade enheten upp alla videor du ber att få se med hjälp av röstkommadon på högtalaren eller skärmen utan att du behöver ange enhetens namn.

Enheter med stöd för att casta video

• Chromecast (1:a generationen), Chromecast (2:a generationen), Chromecast (3:e generationen), Chromecast Ultra och Chromecast med Google TV
  • Android TV
  • tv:ar med inbyggd Chromecast.

Stödet har upphört för Chromecast (1:a generationen). Det innebär att sådana enheter inte längre får programvaru- eller säkerhetsuppdateringar och att Google inte erbjuder teknisk support för dem. Användare kan märka att prestandan försämras.

Ljud: Fördelar med att välja en prioriterad högtalare

När du ber högtalaren eller skärmen att spela upp ljud och musik spelas detta upp i den inbyggda högtalaren som standard. Om du använder en inbyggd Chromecast-ljudenhet eller högtalargrupper för att casta måste du uttryckligen säga namnet på den högtalare eller grupp som du vill använda för uppspelning (t.ex. ”högtalarna i sovrummet” eller ”hemmagruppen”).

När du väljer en prioriterad enhet för ljuduppspelning spelar den prioriterade högtalaren eller gruppen upp allt ljud du ber att få höra med hjälp av röstkommadon på högtalaren eller skärmen utan att du behöver ange namnet.

Cast-enheter som stöds

• Chromecast Audio
  • Ljudgrupper för castning
  • Ljudenheter med inbyggd Chromecast
  • Chromecast (1:a generationen), Chromecast (2:a generationen), Chromecast (3:e generationen), Chromecast Ultra och Chromecast med Google TV
  • Android TV
  • tv:ar med inbyggd Chromecast.

Stödet har upphört för Chromecast (1:a generationen). Det innebär att sådana enheter inte längre får programvaru- eller säkerhetsuppdateringar och att Google inte erbjuder teknisk support för dem. Användare kan märka att prestandan försämras.

Konfigurera din prioriterade tv eller högtalare

Steg 1. Länka tv-skärmar och högtalare

Länka tv:n till högtalaren eller skärmen

Obs! Följande steg är valfria om du bara vill styra tv:n med telefonen eller surfplattan. Om du vill styra tv:n med hjälp av röstkommandon via högtalaren eller skärmen följer du anvisningarna nedan.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som Chromecast-enheten, högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på ditt konto.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till högtalaren eller skärmen. Om det är rätt konto trycker du på  Stäng för att återgå till föregående skärm.

• Du byter konto genom att trycka på triangeln bredvid Google-kontot och sedan trycka på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.
  5. Återgå till startskärmen och tryck länge på enhetens ruta.
  6. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Igenkänning och delning.
  7. Titta efter en banner högst upp på sidan med texten Aktivera röststyrning och annat.
    1. Om bannern visas trycker du på den och följer anvisningarna för att länka tv:n.
    2. Om bannern inte visas men din e-postadress finns under Länkade konton är tv:n redan länkad.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa standardinställningarna på Chromecast-enheten.

Steg 2. Konfigurera din prioriterade enhet för medieuppspelning

Högtalare och Chromecast

1.  Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som Chromecast-enheten eller högtalaren.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Ljud och gör sedan följande:
    1. Ställ in vilken tv eller högtalare som ska användas vid uppspelning genom att trycka på Standardhögtalare.
    2. Ställ in prioriterad tv genom att trycka på Standard-tv.

Skärmar

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar uppe till höger och gör sedan följande:
    1. Ställ in vilken tv eller högtalare som ska användas när du spelar upp musik genom att trycka på Ljud följt av Standardhögtalare och välja en tv eller högtalare.
    2. Ställ in prioriterad tv genom att trycka på Skärm följt av Standard-tv och välja den tv som ska prioriteras.

Du kan återställa valet av prioriterad enhet genom att trycka på Återställ.

Tips

• Om du vill spela upp något på högtalaren eller skärmen och inte på den prioriterade tv:n eller högtalaren säger du ”Hey Google, spela upp <media> på <högtalarens eller skärmens namn>”.
  • Funktioner som inte stöds:
    • Poddar spelas upp lokalt på högtalaren eller skärmen, inte på en tv eller högtalare.
    • Nyheter spelas inte upp på tv-skärmar. Om du ställer in en tv som prioriterad enhet under Lyssna på spelas nyheterna upp lokalt på högtalaren eller skärmen i stället.
  • Du kan bara ställa in prioriterad tv eller högtalare om du är länkad till högtalaren eller skärmen.
  • Vilken enhet eller grupp som helst kan ställas in som prioriterad enhet för ljud- eller videouppspelning, förutsatt att enheten eller gruppen har länkats till en användare som är länkad till den aktuella högtalaren eller skärmen.
  • När den prioriterade enheten inte är tillgänglig, till exempel när den är offline eller avstängd, får du ett meddelande om att den inte är tillgänglig.
  • Om du återställer standardinställningarna på högtalaren, skärmen eller den prioriterade tv:n eller högtalaren måste du göra om den här inställningen.