To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Een voorkeurs-tv of -speaker kiezen om video's en audio af te spelen

Kies een standaardapparaat om je video en audio af te spelen zonder dat je de naam van het apparaat hoeft te noemen in je spraakopdracht.

Waarom een voorkeurs-tv of -speaker kiezen?

Video: Voordelen van het kiezen van een voorkeurs-tv

Als je meer dan één tv met een Chromecast hebt die is gekoppeld aan je speaker of scherm voor Google Nest of Home, moet je expliciet de naam van de tv of Chromecast zeggen waarop je content wilt afspelen als je spraakopdrachten gebruikt voor YouTube-video's of tv-programma's en films (bijvoorbeeld 'Tv in de woonkamer'). Als je je voorkeursapparaat selecteert om video's af te spelen, worden alle spraakopdrachten voor video die je gebruikt voor je speaker of scherm afgespeeld op je voorkeursapparaat zonder dat je de naam van het apparaat hoeft te noemen.

Ondersteunde cast-apparaten voor video's

• Chromecast (1e generatie), Chromecast (2e generatie), Chromecast (3e generatie), Chromecast Ultra en Chromecast met Google TV
  • Android TV
  • Tv met Chromecast ingebouwd

Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.

Audio: Voordelen van het kiezen van een voorkeursspeaker

Als je je speaker of scherm vraagt audio of muziek af te spelen, wordt er standaard muziek afgespeeld via de ingebouwde speaker. Als je een audioapparaat met Chromecast ingebouwd of Cast-speakergroepen gebruikt, moet je expliciet de naam van de speaker of groep zeggen die je wilt gebruiken om af te spelen (bijvoorbeeld 'Speakers in de slaapkamer' of 'Thuisgroep').

Als je je voorkeursapparaat selecteert om audio af te spelen, worden alle spraakopdrachten voor audio die je gebruikt voor je speaker of scherm afgespeeld op je voorkeursspeaker of -groep zonder dat je de naam van de speaker of groep hoeft te noemen.

Ondersteunde cast-apparaten

• Chromecast Audio
  • Cast-groepen voor audio
  • Audioapparaten met Chromecast ingebouwd
  • Chromecast (1e generatie), Chromecast (2e generatie), Chromecast (3e generatie), Chromecast Ultra en Chromecast met Google TV
  • Android TV
  • Tv met Chromecast ingebouwd

Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.

Een voorkeurs-tv of -speaker instellen

Stap 1. Je tv's en speakers koppelen

Tv's aan je speaker of scherm koppelen

Opmerking: De volgende stappen zijn optioneel als je de tv alleen wilt bedienen met je mobiele apparaat of tablet. Als je de tv wilt bedienen met spraakopdrachten via je speaker of scherm, volg je de onderstaande stappen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Tik op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat aan je speaker of scherm is gekoppeld. Als het klopt, tik je op Sluiten  om terug te gaan naar het vorige scherm.

• Als je van account wilt wisselen, tik je op het driehoekje naast je Google-account en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm, tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast.
  6. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  7. Zoek bovenaan de pagina de banner Spraakbediening en meer aanzetten.
    1. Als je de banner ziet, tik je erop en volg je de stappen om je tv te koppelen.
    2. Als je de banner niet ziet, maar je e-mailadres onder 'Gekoppelde account(s)' staat, is je tv al gekoppeld.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Stap 2. Stel een primair apparaat in om media af te spelen

Speakers en Chromecast

1.  Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast of speaker.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Audio en dan:
    1. Tik op Standaard muziekspeaker om de tv of speaker te kiezen waarop je muziek wilt afspelen.
    2. Tik op Standaard-tv om je voorkeurs-tv te kiezen.

Schermen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is gekoppeld aan hetzelfde account als je scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan:
    1. Als je de tv of speaker wilt kiezen waarop je muziek wilt afspelen, tik je op Audio en dan Standaard muziekspeaker en kies de gewenste tv of speaker waarop je muziek wilt afspelen.
    2. Als je je voorkeurs-tv wilt kiezen, tik je op Scherm en dan Standaard-tv en kies je je voorkeurs-tv.

Als je je voorkeursapparaat wilt resetten, tik je op Resetten.

Tips en trucs

• Als je media wilt afspelen op je speaker of scherm en niet op je voorkeurs-tv of -speaker, zeg je: 'Hey Google, speel <media> af op <naam speaker of scherm>'.
  • Niet-ondersteunde functies:
    • Podcasts worden lokaal afgespeeld op je speaker of scherm en niet op een tv of speaker.
    • Nieuws wordt niet afgespeeld op tv-apparaten, dus als je een tv hebt ingesteld als voorkeursapparaat voor Luisteren op, wordt de content lokaal op je speaker of scherm afgespeeld.
  • Je moet zijn gekoppeld aan de speaker of het scherm om een voorkeurs-tv of -speaker in te stellen.
  • Je kunt een apparaat/groep die is gekoppeld aan een van de gebruikers die aan de specifieke speaker of het specifieke scherm is gekoppeld als voorkeursuitvoer voor audio of video instellen.
  • Als het voorkeursapparaat niet beschikbaar is, bijvoorbeeld als het offline is of uitstaat, krijg je een bericht dat het niet beschikbaar is.
  • Als je de fabrieksinstellingen terugzet van je speaker, scherm of voorkeurs-tv of -speaker, moet je de instelling opnieuw toepassen.