To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Spraakberichten omroepen naar Google Nest- of Home-apparaten

Je kunt iedereen in huis een bericht sturen door berichten om te roepen op al je Google Nest- of Home-apparaten.

Tip: Je kunt routines maken om berichten in je huis om te roepen. Meer informatie over hoe je een routine maakt

Opmerking: Als Digitaal welzijn aanstaat, kan deze functie worden beperkt of geblokkeerd door Time-out, Filters of Niet storen.

Meer informatie over Digitaal welzijn

Aan de slag

Omroepen vanaf een speaker of scherm naar andere speakers of schermen

Wat je nodig hebt

Waar wordt het omroepbericht afgespeeld?

Als het bericht is gestart op een speaker of scherm, wordt het afgespeeld op alle speakers of schermen die:

Omroepen vanaf een telefoon naar een speaker of scherm

Wat je nodig hebt

Waar wordt het omroepbericht afgespeeld?

Als het bericht wordt gestart op een telefoon, wordt het afgespeeld op alle speakers of schermen die zijn ingelogd op hetzelfde Google-account.

Je telefoon hoeft niet verbonden te zijn met hetzelfde wifi-netwerk als je speakers of schermen.

Een bericht omroepen in je hele huis

Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:
Een aangepast bericht maken

'Roep <message> om'

Je kunt ook de opdrachten 'geef door', 'vertel iedereen' of 'kondig aan' gebruiken in plaats van 'roep om'.

Dit wordt omgeroepen op alle Google Nest- of Home-apparaten.

Een bericht omroepen naar een specifieke ruimte of een specifiek apparaat

Opmerking: Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Een bericht omroepen naar: Zeg 'Hey Google' en dan:
Een ruimte
  • 'Roep [bericht] om in [naam van ruimte].'

• 'Roep 'het is tijd voor huiswerk' om in de woonkamer.'

Een apparaat
  • 'Roep [bericht] om op [naam van apparaat].'

• 'Roep 'is het eten al klaar?' om op het scherm in de keuken.'

Een vooraf ingesteld bericht omroepen

Een bericht omroepen voor:   Zeg 'Hey Google' en daarna:

Wakker worden

'Roep het volgende om:'

• wakker worden
  • tijd om wakker te worden
Ontbijt

'Roep het volgende om:'

• het ontbijt is klaar
  • we kunnen ontbijten
  • tijd voor ontbijt
Lunch

'Roep het volgende om:'

• de lunch is klaar
  • tijd voor lunch
Diner

'Roep het volgende om:'

• het eten is klaar
  • eten
  • etenstijd
  • tijd om te eten
  • tijd voor het avondeten
Tijd om te vertrekken

'Roep het volgende om:'

• tijd om weg te gaan
  • tijd om te vertrekken
  • tijd om van huis te gaan
  • tijd om uit huis te vertrekken
Thuisgekomen

'Roep het volgende om:'

• ik ben thuis
  • ik ben hier
Onderweg

'Roep het volgende om:'

• ik ben onderweg
  • ik ben zo thuis
  • ik ben zo terug
Filmtijd

'Roep het volgende om:'

• tijd voor een film
  • de film begint zo
  • we gaan naar de bioscoop
Tv-tijd

'Roep het volgende om:'

• het programma begint zo
  • tijd om tv te kijken
  • tijd voor tv
Bedtijd

'Roep het volgende om:'

• bedtijd
  • het is tijd om naar bed te gaan
  • we gaan slapen
  • we gaan zo slapen

Deze berichten worden omgeroepen op alle speakers of schermen.

Voice Match en berichten omroepen

Iedereen (ook gebruikers die deelnemen aan Voice Match en gasten) kan een bericht omroepen.

Reageren op een omroepbericht

Je kunt reageren op een omroepbericht nadat dit is afgespeeld. Je reactie wordt alleen naar het oorspronkelijke omroepapparaat gestuurd. Andere speakers of schermen en mobiele apparaten krijgen je reactie niet.

Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:
Reageren op een omroepbericht
  • 'Reageer met <message>'
  • 'Stuur een reactie'