Skicka information från Google Home till mobilen

Google-assistenten på Google Home kan skicka information till din mobil och hjälpa dig att ta reda på mer om ett ämne. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Skicka information från Google Home till mobilen

Google-assistenten på Google Home kan skicka information till din mobil och hjälpa dig att ta reda på mer om ett ämne. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Steg 1. Kom igång med Google Assistent-appen

Så här kommer du igång med Google Assistent-appen. Om du redan har använt Google Assistent-appen kan du gå vidare till nästa steg.

Du behöver en mobil med följande för att använda Google Assistent:

• Android 5.0 eller senare
  • Version 6.13 eller senare av Google-appen
  • Google Play-tjänster
  • 1,5 GB minne och en skärmupplösning på 720p

Steg 2. Kontrollera att du är inloggad på samma konto på både mobilen och Google Home

Mobil:

Öppna Inställningarföljt avAnvändare och kontonföljt avAnvändareföljt avvälj ditt Google-konto.

Google Home:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto nere till höger på startskärmen.
  3. Det Google-konto som du är inloggad på visas högst upp på skärmen.
  4. Om du vill byta konto trycker du på pilen till höger om kontot och väljer ett annat.

Steg 3. Aktivera aviseringar på mobilen

Tryck på Konto följt avfliken Assistentföljt avvälj enhetföljt avaktivera AviseringarPå.

Steg 4. Konfigurera Voice Match på Google Home

Om du är den enda som använder enheten kan du hoppa över det här steget. Om flera personer använder Google Home-enheten måste alla konfigurera Voice Match på Google Home för att få information till mobilen.

De som inte har konfigurerat Voice Match kan inte få information skickad till sina mobiler.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto .
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet och e-postadressen.
  4. Tryck på Inställningar Inställningarföljt avfliken Assistent följt avVoice Match.
  5. Kontrollera att alla enheter som du vill länka rösten till är markerade.
  6. Tryck på Fortsättföljt avJag godkänner.
  7. Följ anvisningarna.

Steg 5. Skicka information till mobilen

När Google-assistenten svarar på den första frågan säger du ”Ok Google, skicka det här till min mobil”.

Obs! Om du frågar om saker på Google Home där en mobil eller skärm kan vara användbart skickar assistenten informationen till din mobil automatiskt. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Funktioner som stöds

Du kan skicka information om dessa funktioner till mobilen:

Kalenderinformation

• Säg ”Hey Google, vad står på programmet i dag?”följt av”Skicka till min mobil.”

Inköpslista

• Säg ”Hey Google, vad står det på inköpslistan?”följt av”Skicka till min mobil.”

Väder

• Säg ”Hey Google, vad blir det för väder i Sälen nästa vecka?” följt av ”Skicka till min mobil.”

Sportresultat och spelscheman

• Säg ”Hey Google, hur går det för Elfsborg?”följt av”Skicka till min mobil.”

Filmer

• Säg ”Hey Google, vilka filmer visas i närheten?”följt av”Skicka till min mobil.”

Listor

• Säg ”Hey Google, sevärdheter i Stockholm.” följt av ”Skicka till min mobil.”

Bilder och foton

• Säg ”Hey Google, bilder på Elvis Presley.” följt av ”Skicka till min mobil.”

Översättningar

• Säg ”Hey Google, hur säger man Hej på japanska?”följt av”Skicka till min mobil.”

Information om finans

• Säg ”Hey Google, aktiepriset på Google.” följt av ”Skicka till min mobil.”

Vägbeskrivning

• Säg ”Hey Google, hur tar jag mig till Coop?”följt av”Skicka till min mobil.”

Trafik

• Säg ”Hey Google, hur lång tid tar det till jobbet?”följt av”Skicka till min mobil.”

Steg 6. Få information på mobilen

Om du har aktiverat assistenten på mobilen och har slagit på aviseringar får du en avisering på mobilen. Tryck på aviseringen för att se mer information. Om du inte behöver informationen/aviseringen längre kan du ta bort den genom att svepa.

Olästa aviseringar finns kvar på mobilen i 24 timmar.

Inaktivera aviseringar

Öppna Google Home-appen Google Home-appenföljt avtryck på Konton följt avInställningar Inställningarföljt avEnheterföljt avvälj mobilenföljt avAllmäntföljt avinaktivera Aviseringar Off.

Åtgärda ett problem

Om du inte får information på mobilen ska du göra följande:

1. Kontrollera att du har aktiverat assistenten.
  2. Kontrollera att du begär information från en funktion som stöds. Musik, alarm och timer är några funktioner som inte kan skickas till mobilen.
  3. Kontrollera att du är inloggad på samma Google-konto på mobilen och Google Home.
  4. Kontrollera att du har aktiverat aviseringar.
  5. Om flera personer använder Google Home ska du kontrollera att du har länkat Google-kontot och din röst. Om assistenten inte känner igen din röst kan den inte skicka information till din mobil.