To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meldingen voor Cast-mediabediening

Bedien media die wordt afgespeeld op Chromecast-apparaten (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, tv's en speakers met Chromecast ingebouwd) en speakers en schermen voor Google Nest of Home rechtstreeks vanuit meldingen voor Cast-mediabediening op Android-apparaten.

Als je meldingen voor Cast-mediabediening wilt krijgen, moet je mobiele apparaat of tablet aan hetzelfde account zijn gekoppeld als je Chromecast, speaker of scherm. Je krijgt ook een melding voor alle Chromecasts en de speakers of schermen die zijn verbonden met ditzelfde wifi-netwerk.

Opmerking: Je krijgt geen meldingen als je content van YouTube of YouTube Music cast vanaf je telefoon.

Ondersteunde mobiele apparaten

Meldingen voor Cast-mediabediening zijn beschikbaar op Android-apparaten met Android 6.0 of hoger. Ze zijn niet beschikbaar op iOS-apparaten.

Ondersteunde Cast-apparaten

Je krijgt meldingen voor Cast-mediabediening als je media afspeelt via de Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, Google Nest- of Home-apparaten en tv's en speakers met Chromecast ingebouwd.

Wat staat er in meldingen voor Cast-mediabediening?

• De naam van het apparaat waarnaar jij of iemand in hetzelfde wifi-netwerk cast.
  • De contentleverancier.
  • Opties voor mediabediening (Pauzeren Pause, Dempen Mute, Stoppen Stop en Instellingen Settings).

Je kunt meldingen voor Cast-mediabediening uitzetten in Instellingen Settings.

Cast notifications

Meldingen voor Cast-mediabediening tijdelijk sluiten

Als je een melding voor Cast-mediabediening tijdelijk niet wilt zien tijdens de huidige cast-sessie, swipe je de melding weg op je telefoon.

Opmerking: Je ziet de melding weer als je begint met het casten van content vanuit een andere app die werkt met Chromecast.

Meldingen voor Cast-mediabediening uitzetten voor je apparaat

Als je wilt voorkomen dat anderen in je wifi-netwerk je gecaste media bedienen, kun je meldingen voor Cast-mediabediening uitzetten op de Chromecast of je speaker of scherm.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast en dan tik op Instellingen Settings en dan Herkenning en delen.
  3. Zet Anderen je gecaste media laten bedienen uit.

Meldingen voor Cast-mediabediening uitzetten op je telefoon

Volg deze stappen om meldingen voor Cast-mediabediening definitief uit te zetten op je telefoon:

Optie 1:

1. Tik in de melding op Instellingen Settings.
  2. Zet Meldingen voor afstandsbediening weergeven Off uit.

Optie 2:

1. Tik op je telefoon op Instellingen Settings.

2. Tik op Google en dan Apparaten en delen en dan Cast-opties en dan zet Mediabediening voor Cast-apparaten uit.

Als je de meldingen weer wilt aanzetten, zet je Mediabediening voor Cast-apparaten aan.