To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Skapa kommandon för att styra onlinetjänster och enheter

Obs! Vi kommer att ändra hur Google Assistent fungerar med IFTTT. IFTTT är ett separat företag från Google.

I september flyttas dessa tjänster till en annan plattform. Då måste du återansluta IFTTT till Google Home-appen och återskapa eller lägga till appletar på nytt.

Du kan skapa egna kommandon för Google-assistenten med IFTTT. Läs mer om tjänster och enheter som du kan styra.

Du kan till exempel säga följande:

• ”Hey Google, aktivera 'berätta för mina vänner att jag ska segla'” så läggs en statusuppdatering upp på dina sociala nätverk.

Tillsammans kallas den anpassade frasen och åtgärden för applet. Du kan skapa en IFTTT-applet eller använda appletar som andra har skapat.

Skapa eller redigera appletar

Skapa en applet

Steg 1: Skapa en fras

Skapa en eller flera fraser som utlöser åtgärder från Google-assistenten.

1. Öppna IFTTT.com på datorn.
  2. Klicka på ditt användarnamn följt av uppe till höger New Applet följt av If This.
  3. Sök efter ”Google Assistant v2”.
  4. Klicka på Google Assistant v2 Assistent.
  5. Välj en utlösare.
  6. Fyll i utlösarfälten.
  7. Klicka på Create trigger.

Obs! Om du vill aktivera en applet måste du säga ”Hey Google, aktivera” följt av utlösarfrasen för den appleten.

Steg 2: Skapa en åtgärd

Skapa den åtgärd du vill att Google-assistenten ska utföra när du säger din fras.

1. Klicka på Then That.
  2. Sök efter en åtgärdstjänst.
  3. Följ anvisningarna om tjänsten ber dig att ansluta ditt konto.
  4. Välj en åtgärd och fyll i de obligatoriska fälten.
  5. Klicka på Create action.
    • Välj Back uppe till vänster om du vill göra ändringar.
  6. Klicka på Finish.
Hitta eller redigera appletar
  1. Öppna IFTTT.com på datorn.
  2. Klicka på My Applets högst upp.
  3. Klicka på Google Assistant Assistent.
  4. Klicka på en applet under My applets (mina appletar). Här kan du göra följande:
    • Aktivera eller inaktivera appleten.
    • Kontrollera att appleten fungerar: Klicka på Check now om du vill se om appleten fungerar. Om den fungerar visas meddelandet ”Applet checked”.
    • Redigera appleten: Klicka på Configure Inställningar. Gör ändringarna och klicka sedan på Save.
    • Hitta din aktivitetslogg: Klicka på Configure Inställningar följt av View activity log.
    • Radera en applet: Klicka på Configure Inställningar. Scrolla till och klicka på Delete.

Åtgärda en applet som inte fungerar

Om en applet inte fungerar är det troligen problem med enhetsinställningarna.

Så här löser du problemet:

Ta bort IFTTT från kontot i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Lägg till uppe till vänster följt av Konfigurera en enhet Lägg till följt av Fungerar med Google.
  3. Tryck på IFTTT under Länkade enheter följt av tryck på Ta bort länken till kontot