Konfigurera och hantera appar för Google-assistenten (tidigare Tjänster)

Få saker gjorda och ha roligt på Google Home med appar för Google-assistenten från tredje part, till exempel spel, frågesport, sociala medier, livsstilsappar, utbildnings- och referensmaterial, hälsa och träning, nyheter och mycket annat.

Obs! Tjänsterna som nämns i denna artikel inkluderar inte tjänster för musik, hemstyrning, nyheter och video som är kompatibla med Google Home.

Steg 1: Bläddra bland tillgängliga appar

Upptäck tillgängliga tjänster i appen Google Home. Glöm inte att komma tillbaka ofta, eftersom vi lägger till fler Assistent-appar hela tiden.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto .
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att trycka på triangeln till höger om kontonamnet.
  4. Tryck på Inställningar och sedan fliken Tjänster och sedan Utforska .
  5. Bläddra i listan över appar för assistenten. Tryck på kortet när du ser en du gillar.
  6. Läs om tjänsten och listan med exempel på saker du kan fråga om.

Steg 2: Länka och ta bort appar

De flesta appar för Google Assistent behöver inte länkas. Du kan börja använda dem med röstfrågor som stöds direkt.

Vissa appar kräver dock att du länkar appkontot till Google-kontot innan du kan använda tjänsten med Google Assistent. Länka en tjänst
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto .
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att trycka på triangeln till höger om kontonamnet.
  4. Tryck på Inställningar och sedan fliken Tjänster och sedan Explore
  5. Tryck på kortet för tjänsten du vill länka.
  6. Tryck på Länka.
  7. Logga in i appen.
Obs! Inloggningsflödet kan se annorlunda ut i vissa appar.
Ta bort en länkad tjänst
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto .
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att trycka på triangeln till höger om kontonamnet.
  4. Tryck på Inställningar och sedan fliken Tjänster och sedan Explore
  5. Tryck på kortet för den app du vill ta bort länken för.
  6. Tryck på Ta bort länk och sedan Ta bort länk för att bekräfta att du vill ta bort länken till appen.

Steg 3: Använda appar med rösten

Använd dessa kommandon när du vill starta en session med en Assistent-app. Öppna Konto och sedan Inställningar och sedan fliken Tjänster och sedan Utforska och sedan sök efter appens namn och tryck på appkortet om du vill veta mer om appen, inklusive om ytterligare unika kommandon för appen.

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Börja använda en Assistent-app ”Låt mig prata med <appens namn>”
”Jag vill prata med <appens namn>”
”Får jag prata med <appens namn>”
”Prata med <appens namn>”
”På <appens namn>”
Sluta använda en Assistent-app ”Avbryt”

Vanliga frågor om appar

Hur vet jag att jag pratar med en app för Google-assistenten?
När du har sagt ”Ok Google, låt mig prata med <appens namn> finns det några sätt att veta om du har kommit till Assistent-appen:
  1. En kort ton hörs för att du ska förstå att Google-assistenten har öppnat appen.
  2. Du kanske hör en kort introduktion från appen som välkomnar dig till den.
  3. Värden i appen har en annan röst än din Google-assistent.
  4. När du säger ”Ok Google, avbryt” för att avsluta en session, hörs en kort ton för att du ska veta att sessionen är slut.
Jag är utvecklare. Hur får jag min app för Google Assistent till Google Home?
Vi söker alltid efter nya Assistent-appar som kan integreras med Google Assistent i Google Home. Läs mer om kraven på Actions on Google.
Hur kan jag skicka feedback om en app för Google Assistent?
Säg ”Ok Google, skicka feedback” och sedan din feedback om du vill skicka feedback till Google. Din feedback spelas in och skickas till teamet bakom Google Home.
Vilken data delas med apparna för Google Assistent? Hur skyddar Google min integritet?
Google tar din sekretess på allvar. Välj vilken information Assistent-appar får åtkomst till, inklusive ditt namn och din gatuadress. För att ge dig en bättre upplevelse eller bättre funktioner kan vissa appar be om din tillåtelse att hämta information från ditt Google-konto. Du är inte tvungen att ge appen sådan information. Läs mer om datasäkerhet och sekretess på Google Home.