To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Smarthome-apparaten bedienen die zijn toegevoegd aan de Google Home-app

Je kunt meer dan 50.000 smarthome-apparaten (zoals tv's, lampen, huishoudelijke apparaten, stekkers, thermostaten en sensoren) bedienen als je ze toevoegt aan de Google Home-app. Stel eerst je apparaat in via de Google Home-app en check of je apparaten zijn gesynchroniseerd.

Smarthome-apparaten bedienen met spraakopdrachten

Als je een speaker of scherm hebt ingesteld in de Google Home-app, kun je spraakopdrachten gebruiken om je gekoppelde smartapparaat te bedienen.

Bekijk meer informatie over hoe je je tv bedient of je huis bedient met een speaker of smartdisplay.

Bekijk andere Google Assistent-acties die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.

Apparaten bedienen met de Google Home-app

Nadat je je apparaat hebt ingesteld in de Google Home-app, kun je het bedienen vanaf je telefoon of tablet.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten en dan zoek de tegel voor je apparaat.
  3. Afhankelijk van je apparaat kun je de bedieningselementen op de volgende manieren openen:
    • Tik op de tegel voor een snelle actie met het apparaat. Je kunt bijvoorbeeld de lampen aan- en uitdoen of een deur op slot doen en van het slot halen.
    • Sleep een schuifregelaar op de tegel om deze geleidelijk aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de lampen dimmen of het volume van je speaker of scherm aanpassen.
    • Als je alle beschikbare bedieningselementen wilt bekijken, moet je voor alle apparaten op de tegel tikken en deze vasthouden totdat de bedieningselementen worden geopend.

Op het vergrendelscherm van sommige Android-telefoons kun je snel toegang krijgen tot smarthome-bediening.

Meerdere apparaten beheren en plannen via routines

Maak een routine of pas deze aan om meerdere apparaten tegelijk te bedienen. Routines kunnen op de volgende manieren beginnen:

• Volgens een planning
  • Met een spraakopdracht
  • Met de Google Home-app
  • Als iedereen het huis uit is of iemand thuis is

Meer informatie over hoe je een routine instelt en plant

Een probleem oplossen

Check eerst het volgende

• Is je speaker of scherm aangesloten op een stopcontact en ingeschakeld?
  • Zijn je speaker of scherm en andere smartapparaten ingesteld op hetzelfde wifi-netwerk?
  • Gebruik je hetzelfde Google-account op je mobiele apparaat en in de Google Home-app? Ben je in dezelfde ruimte als je speaker of scherm?
    1. Open de Google Home-app Google Home-app.
    2. Tik rechtsboven op je account.
    3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

• Ben je in dezelfde ruimte als je speaker of scherm?

Kan het apparaat niet vinden in de Google Home-app

Als je een apparaat toevoegt, updatet of wijzigt in de partner-app en het apparaat niet kunt vinden in de Google Home-app, probeer je het smarthome-apparaat en je speaker of scherm te synchroniseren.

Je apparaten synchroniseren in de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je account.
  3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

4. Synchroniseer je gekoppelde smarthome-apparaten opnieuw met de Google Home-app. Je hebt de volgende opties:
    • Tik op Apparaten swipe met je vinger omlaag op het scherm.
    • Tik op Instellingen tik onder Services op Werkt met Google selecteer de partner tik op Account opnieuw koppelen.
  5. Er wordt een draaiende cirkel getoond. De synchronisatie is afgerond als de cirkel verdwijnt.
  6. Tik op Apparaten check op je apparaat.

Je apparaten synchroniseren met je stem

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Alle apparaten synchroniseren 'Synchroniseer mijn apparaten'
Een apparaattype synchroniseren 'Synchroniseer mijn lampen'

Belangrijk:

De Google Assistent kan het apparaat niet bedienen

Probeer het probleem te verhelpen door de naam van je apparaat te wijzigen.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik onder Apparaten, groepen en ruimtes op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Naam of Apparaatgegevens Apparaatnaam.

Tips om de naam van je apparaat te wijzigen:

• Voeg geen nummers, speciale tekens of ruimtenamen toe.
  • Vermijd vergelijkbare namen (bijvoorbeeld Tafellampje links en Tafellampje rechts).