Gegevensbeveiliging en privacy op de Google Home

We nemen je privacy zeer serieus. Je kunt zelf bepalen welke informatie wordt opgeslagen en gedeeld met Google. Hier geven we meer informatie over hoe we je gegevens verzamelen en beveiligen wanneer je de Google Home gebruikt.

Gegevens verzamelen

Hoe komt de Google Home aan informatie over mij?

Je kunt je persoonlijke voorkeuren en andere informatie delen via de instellingen voor de Google Home en door je interactie met de Google Assistent.

Welke gegevens verzamelt Google?

Google verzamelt gegevens die bedoeld zijn om onze services sneller, slimmer, relevanter en nuttiger voor je te maken. De Google Home leert in de loop van de tijd betere en persoonlijkere suggesties en antwoorden te bieden. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Welke gegevens verzamelt Google wanneer ik Google toestemming geef om crashrapporten en gebruiksstatistieken te gebruiken om mijn apparaat te verbeteren?

Je kunt hier lezen welke gegevens worden verzameld wanneer je ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen via de instelling 'Help je apparaat te verbeteren'.

Kan de Google Home informatie ophalen uit mijn andere apps en deze apps gebruiken en bedienen?

De Google Home gebruikt informatie waartoe je de Google Home toegang verleent om betere, nuttigere antwoorden te bieden via de Google Assistent. Wanneer je ervoor kiest services van derden te gebruiken via de Google Home, kunnen deze services informatie met de Google Home delen op basis van hun eigen privacybeleid.

Heeft de Google Home toegang tot mijn zoek- en locatiegeschiedenis?
Ja. Als je de Google Home hiervoor toestemming hebt gegeven, heeft de Google Home toegang tot je zoekgeschiedenis om je betere, nuttigere antwoorden te geven.  Tijdens de configuratie vraagt de Google Home je om je adres op te geven. Als je ervoor kiest dit niet te doen, schat de Google Home je locatie bij benadering op basis van je IP-adres en andere signalen, zodat het apparaat wekkers kan instellen voor de juiste tijdzone en je relevante weers- en verkeersinformatie kan bieden.
Wat weet de Google Home over mij?
Als je ervoor hebt gekozen om informatie met Google te delen, gebruikt Google die informatie, samen met je Google-geschiedenis, om je beter te helpen met aanpassingen zoals je naam en interesses. Je kunt je geschiedenis verwijderen, waardoor de personalisatie van functies zoals de Google Assistent wordt beperkt. Je kunt je geschiedenis met de Google Assistent bekijken in 'Mijn activiteit' via de configuratie-app of online op myactivity.google.com. Je hebt volledige controle over je gegevens en kunt de geschiedenis op elk gewenst moment verwijderen.

Gegevensgebruik

Wat doet Google met de verzamelde gegevens?
We gebruiken de gegevens met name om onze services sneller, slimmer en nuttiger voor je te maken, bijvoorbeeld door betere zoekresultaten en tijdige verkeersupdates te leveren. Aan de hand van de gegevens kunnen we je ook beter beschermen tegen malware, phishing en andere verdachte activiteit. We waarschuwen je bijvoorbeeld wanneer je gevaarlijke websites probeert te bezoeken. Ook gebruiken we je gegevens op plaatsen waar we advertenties weergeven om advertenties weer te geven die relevant en nuttig zijn en om onze services voor iedereen gratis te houden. De Google Home leert in de loop van de tijd betere en persoonlijkere suggesties en antwoorden te bieden. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Gegevensopslag

Waar slaat Google mijn gegevens op?
De gegevens over onze gesprekken worden opgeslagen op Google-servers die zich in de datacenters van Google bevinden. Ga naar https://www.google.com/about/datacenters/ voor meer informatie. Je kunt je eerdere interacties met de Google Assistent bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'.
Hoelang bewaart Google mijn gegevens?
Je gespreksgeschiedenis met de Google Home en de Google Assistent wordt opgeslagen totdat je ervoor kiest deze te verwijderen.
Kan ik bekijken wat ik de Google Home heb gevraagd?/Kan ik bekijken wat de Google Home heeft gehoord?