To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Få vägbeskrivningar och pendlingsinformation på en högtalare eller skärm från Google Nest

Med högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home kan du få information om din pendlingssträcka, trafikförhållanden och beräknad ankomsttid utifrån det transportsätt du föredrar.

Steg 1: Hantera inställningar för pendlingsträckan

Du måste ange följande platser i Google Home-appen Google Home-appen om du vill få relevant information om din pendlingssträcka.

1. Ange jobb- och hemadress.
  2. Ange en adress för högtalare eller skärmar.

Steg 2. Välj föredraget färdsätt

Google Assistent ger dig information om trafik och pendling för de färdsätt du väljer.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

4. Tryck på Inställningar
  5. Tryck på Google Assistent Hantera alla Assistent-inställningar Transport.
  6. För Ta sig runt:
    • Välj färdsätt för att ta dig till jobbet.
    • Välj färdsätt för att ta dig till andra platser.

Steg 3: Be om vägbeskrivning och information om pendlingssträckan

I följande tabell hittar du frågor om pendlingsförhållanden, beräknad ankomsttid med mera som du kan ställa till Google-assistenten på en högtalare eller skärm:

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av: Högtalaren eller skärmen talar om följande:

Få pendlingsinformation

”Hur lång tid tar pendlingen?”

Den beräknade tiden till jobbet med önskat färdmedel

Ange färdmedel

”Hur lång tid tar det att gå till biblioteket?”

Du kan också fråga hur lång tid det tar att cykla, åka buss eller tåg.

Den beräknade tiden för att ta sig till destinationen från hemadressen med det färdmedel du angett

Ange destination

”Hur lång tid tar det att åka till [destination]?”

Den beräknade tiden för att ta sig till destinationen från hemadressen med önskat färdmedel

Ange plats för avfärd och destination

”Hur lång tid tar det att åka från [startplats] till [destination]?”

Den beräknade tiden till destinationen med önskat färdmedel

Viktigt! Om du frågar hur lång tid det tar att köra någonstans berättar Google-assistenten även trafikförhållandena för den snabbaste rutten. Du måste ställa en specifik fråga för att få rätt trafikinformation.

Felsökning

1. Kontrollera att du har angett hem- och jobbadress i Google Home-appen Google Home-appen eller i Google Maps.
    Obs! Du kan inte ställa in platser med rösten.
  2. Kontrollera att du har angett hemadressen.