Få vägbeskrivningar och information om pendling

Med Google Home kommer du alltid i tid till jobbet tack vare att du får information uppläst om din pendlingssträcka, trafikförhållanden och beräknad ankomsttid.

Steg 1: Hantera inställningar för pendlingsträckan

Du måste ange följande platser i Google Home-appen Google Home-appen om du vill få relevant information om din pendlingssträcka uppläst:

1. Ange jobb- och hemadress.
  2. Ange adressen för Google Home-enheten

Steg 2. Välj föredraget färdsätt

Google-assistenten ger information om trafik och pendlingssträckan för det färdsätt du föredrar.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto   följt av Inställningar Inställningar and then Ta sig runt.
  3. Tryck på ett färdsätt till jobbet.
  4. Tryck på ett färdsätt för att ta sig runt.

Steg 3: Be om vägbeskrivning och information om pendlingssträckan

Nedan visas några exempel på hur du kan prata med Google-assistenten på Google Home om pendlingsförhållandena, beräknad ankomsttid och mycket annat.

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av: Detta säger eller gör Google Home:
Få pendlingsinformation uppläst ”Hur lång tid tar pendlingen?”

Den beräknade tiden för att köra hem/till jobbet från Google Home-enhetens adress

Trafikförhållandena för den snabbaste vägen

Ange färdmedel ”Hur lång tid tar det att gå/cykla/åka buss/åka tåg till biblioteket?”

Den beräknade tiden för att gå/cykla/åka buss/åka tåg till en destination från Google Home-enhetens adress

Trafikförhållandena om du kör bil

Ange destination ”Hur lång tid tar det att åka till Coop Forum?”

Den beräknade tiden för att köra till destinationen från Google Home-enhetens adress

Trafikförhållandena för den snabbaste vägen

Ange plats för avfärd och destination ”Hur lång tid tar det att åka till jobbet från Arlanda?”

Den beräknade tiden till destinationen

Trafikförhållandena för den snabbaste vägen

Viktigt! Du måste ställa en specifik fråga för att få höra rätt trafikinformation.

• ”Hej Google, hur lång tid tar pendlingen?” – Google Home delar trafikinformation från Google Home-enhetens adress till din hem- eller jobbadress.

Felsökning

1. Kontrollera att du har angett hem- och jobbadress i Google Home-appen Google Home-appen eller i Google Maps. Obs! Det går inte att göra detta med hjälp av rösten.
  2. Kontrollera att du har angett adress för Google Home-enheten.