To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ställa in och hantera alarm på högtalaren eller skärmen från Google Nest

Obs!​ Konversationsåtgärder är inte längre tillgängliga. Läs mer här.

Om du vill ha hjälp att vakna eller starta en viktig uppgift vid rätt tidpunkt ställer du in ett alarm på högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Home.

Du kan ställa in ett alarm med hjälp av rösten eller på Nest-skärmen. Alarmet spelas bara upp på högtalaren eller skärmen du använde när du ställde in alarmet.

På Nest-skärmar kan du ändra standardinställningarna för alarmet, till exempel den allmänna alarmsignalen eller hur länge alarmet ljuder. Det går det inte att ändra standardinställningarna på högtalare.

Obs! Mediealarm är inte längre tillgängliga. Schemalägg en rutin om du vill starta musik eller annan media vid en önskad tidpunkt.

Ställa in, avbryta, snooza eller stoppa ett alarm

Ställa in och hantera alarm med hjälp av rösten

Använd röstkommandon för att ställa in, avbryta, fråga om, stoppa eller snooza ett alarm.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Ställa in ett nytt alarm ”Ställ in ett alarm på klockan 6.00 i morgon bitti.”
Ställa in ett alarm med ett namn ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00 som heter Medicin.”
Ställa in ett återkommande alarm ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00 för varje veckodag.”
Fråga om ett befintligt alarm ”Vilken tid är mitt alarm inställt på?”
”När ringer alarmet på fredag?”
”Vilken tid ringer alarmet som heter Medicin?”
Fråga om alla alarm ”Vilka alarm har ställts in?”
Avbryta ett alarm ”Avbryt alarmet.”
”Avbryt alarmet som heter Medicin.”

Stoppa ett alarm som ringer

”Stopp”

Om du vill stoppa ett alarm behöver du inte säga ”Hey Google”. Säg bara ”Stop”. (Endast engelska.)

Snooza ”Snooza i tio minuter”
”Snooza”

Ställa in och hantera alarm på Nest-skärmen

På Nest-skärmar kan du använda skärmen för att ställa in och hantera alarm och justera alarminställningarna.

Öppna alarminställningarna genom att svepa uppåt från skärmens nederkant följt av tryck på Alarm .

• Ställ in ett nytt alarm genom att trycka på Ställ in ett alarm följt av välj en tid följt av tryck på Ställ in följt av anpassa inställningarna följt av tryck på Klar.
  • Om du vill radera eller ändra inställningarna för ett befintligt alarm trycker du på alarmet.
    • Radera genom att trycka på Radera.
    • Ändra inställningarna genom att välja önskade inställningar följt av tryck på Klar.

Stänga av eller snooza alarm med pekgester

• Google Home: Tryck på ovansidan.
  • Google Nest Mini: Tryck på mitten.
  • Google Home Mini: Tryck länge på valfri sida.
  • Google Home Max: Tryck på linjen på ovansidan eller på höger sida.
  • Google Nest Audio: Tryck på mitten.
  • Google Nest-skärmar: Tryck på Stoppa eller Snooza på skärmen.
  • Google Nest Wifi-åtkomstpunkt: Tryck på mitten.

Stänga av eller snooza alarm med Quick Gestures (endast Nest Hub (2:a generationen) och Nest Hub Max)

Så här konfigurerar du rörelsen för att snooza alarm:

1. I Google Home-appen:
  2. På Nest-skärmen:

Så här snoozar du ett alarm som ringer:

• Nest Hub Max: Håll handen med handflatan mot kameran.
  • Nest Hub (2:a generationen): Vinka med handen nära skärmen.

Ta bort ett alarm med Google Home-appen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  4. Välj högtalaren eller skärmen med alarmet.
  5. Tryck på Inställningar följt av Ljud följt av Alarm och timers.
  6. Tryck på Radera följt av Radera för varje alarm du vill ta bort.

Ändra alarmvolymen

Med Google Home-appen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  4. Tryck länge på enhetens ruta.
  5. Tryck på Inställningar följt av Ljud följt av Alarm och timers.
  6. Justera volymen.

Använda Nest-skärmen

I menyn Snabbinställningar kan du ändra volymen på alarm och timers på Nest-skärmen.

1. Svep uppåt från Nest-skärmens nederkant.
  2. Tryck på Volym följt av ställ in alarmet och timern på önskad nivå. Obs! Om volymkontrollen för alarm och timer inte öppnas automatiskt trycker du på Utöka .

Ändra och anpassa alarminställningar på Nest-skärmar

På Nest-skärmar kan du ändra standardinställningarna för alarmet, till exempel ljudet på alarmet och snooze-intervallet.

Ändra alarmsignal

Så här ändrar du ljudet på alarmet:

1. Svep uppåt från skärmens nederkant följt av tryck på Alarm .
  2. Tryck på Inställningar följt av Alarmsignal.
  3. Välj önskat ljud.
  4. Tryck på Ställ in.

Ändra längden på alarmet eller snooze-intervallet

Så här ändrar du hur länge alarmet ska ljuda och snoozas:

1. Svep uppåt från skärmens nederkant följt av tryck på Alarm .
  2. Tryck på Inställningar följt av Alarmet upphör efter eller Snooze-intervall.
  3. Välj önskad tidsintervall.
  4. Tryck på Klar.
Ställa in ett gryningsalarm

Med gryningsalarmet blir skärmen gradvis ljusare tills det är dags att vakna. Du kan lägga till ett gryningsalarm i ett nytt eller befintligt alarm.

1. Svep uppåt från skärmens nederkant följt av tryck på Alarm .
    • Om du vill använda ett befintligt alarm trycker du på alarmets beskrivning på skärmen.
    • Om du vill ställa in ett nytt alarm trycker du på Ställ in ett alarm följt av välj en tid följt av tryck på Ställ in.
  2. Aktivera Gryningsalarm.
  3. Tryck på Gryningsalarm om du vill anpassa alarmet:
    • Om du har kompatibla smarta lampor kan du låta lamporna i rummet lysa starkare och starkare när det börjar bli dags att gå upp.
    • Du kan ändra hur lång tid detta ska ta om du vill att det ska gå snabbare eller långsammare.
    • Välj ett förhandsalarm. Med ett förhandsalarm spelas behagliga ljud som fågelkvitter upp under några minuter fram till att alarmet ringer.
  4. Tryck på Klar.

Spela upp en morgonrutin

På Nest-skärmar kan du schemalägga en morgonrutin som ska spelas upp när du har stängt av alarmet. Med den här funktionen kan du spela upp musik, automatisera smarta hemenheter eller ändra enhetsinställningar när alarmet ringer.

1. Ställ in God morgon-rutinen i Google Home-appen.
  2. Svep uppåt från skärmens nederkant följt av tryck på Alarm .
    • Om du vill använda ett befintligt alarm trycker du på alarmets beskrivning på skärmen.
    • Om du vill ställa in ett nytt alarm trycker du på Ställ in ett alarm följt av välj en tid följt av tryck på Ställ in.
  3. Aktivera Morgonrutin.