To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lyssna på musik på högtalare och skärmar från Google Nest

Lyssna på musik från populära musiktjänster efter artist, låt, genre, album, spellista, humör eller aktivitet.

Oavsett om det är en person eller flera som använder en högtalare eller skärm från Google Nest eller Home går det bara att länka ett konto per streamingtjänst och person. Läs mer om hur du länkar dina musiktjänster och anger en standardtjänst.

Du får olika musik beroende på vilken leverantör det gäller och vilken prenumeration du har.

*Obs! Vissa leverantörer kanske inte är tillgängliga i ditt område. Kontakta leverantören om du vill veta om den är tillgänglig där du bor eller utforska alla musikleverantörer som är tillgängliga med Google Assistent.

• YouTube Music*, Spotify Free*, Pandora* – Du får en radiokanal med låtar inspirerade av låten, albumet eller artisten du begärde.
  • YouTube Premium*, YouTube Music Premium*, Spotify Premium*, Apple Music*, Pandora Premium*, Deezer Premium* – Du får specifika låtar, album eller artister och musik utifrån genre, humör, aktivitet eller din personliga spellista.

Obs! Om du har aktiverat Digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras med Paus, Filter eller Stör ej.

Läs mer om digitalt välmående

Grundläggande röstkommandon för alla innehållsleverantörer

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Höra en låt ”Spela [låtens namn]”
”Spela [låtens namn] med [artistens namn]”
”Spela [låtens namn] från [albumets namn]”
”Spela [låtens namn] på [musiktjänst]”
”Spela låtar som [låtens namn]”
Höra en artist ”Spela [artistens namn]”
”Spela musik med [artistens namn]”
”Spela [artistens namn] på [musiktjänst]”
”Spela låtar som [artistens namn]”
Höra ett album ”Spela [albumets namn]”
”Spela [albumets namn] med [artistens namn]”
”Spela [albumets namn] av [artistens namn] på [musiktjänst]”
Lyssna på musik utifrån genre, humör eller aktivitet ”Spela klassisk musik”
”Spela glad musik”
”Spela musik att laga mat till”
”Spela [genre] på [musiktjänst]”
Lyssna på innehållsförslag från vald tjänst ”Spela lite musik”
”Spela [genre]-musik på [musiktjänst]”

Blanda låtar

”Shuffla”
”Shuffla [album]”
”Shuffla lite musik”
”Spela [album] och shuffla”
”Spela [album] shufflat”
”Spela [album] med shuffle”

Du kan även använda ett namn på en artist eller spellista i stället för ett album.

Pausa ”Pausa”
”Pausa musiken”
Återuppta ”Återuppta”
”Fortsätt spela upp”
Stoppa ”Stoppa”
”Stoppa musiken”
Lyssna på nästa låt ”Nästa”
”Hoppa över”
”Nästa låt”
Veta vad som spelas ”Vad spelas?”
”Vilken låt är det som spelas?”
”Vilken artist är det som spelas?”
Ställa in volymen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”

Lyssna på musik i högtalarna, på tv:n eller på videoenheten

Obs! Du måste använda en Chromecast, tv med inbyggd Chromecast eller tv med Google Assistent integrerad som länkats till högtalaren/skärmen från Google Nest eller Google Home.

”Spela musik på tv:n i vardagsrummet”
”Spela [genre] på högtalarna i sovrummet”

Spela musik på en högtalargrupp

”Spela upp musik från [högtalargruppens namn]”

Obs! Du måste konfigurera en högtalargrupp i Google Home-appen om du vill aktivera den här funktionen.

Avancerade röstkommandon för prenumerationstjänster

*Obs! Vissa leverantörer kanske inte är tillgängliga i ditt område. Kontakta leverantören om du vill veta om den är tillgänglig där du bor eller utforska alla musikleverantörer som är tillgängliga med Google Assistent.

YouTube Music och YouTube Music Premium*

Om du vill lyssna på YouTube Music på högtalaren eller skärmen måste du länka ditt YouTube Music-konto. Du kan lyssna på musik med YouTube Music på olika sätt.

Med personliga resultat kan du spela upp dina personliga spellistor, se dina gillade låtar och få åtkomst till innehållet i musikbiblioteket på dina enheter. Läs mer om personliga resultat och hur du aktiverar dem.

YouTube Music Premium

Om du har ett YouTube Music Premium-konto kan du spela upp det innehåll du vill. Du kan få utvalda låtar och album samt musik utifrån genre, humör och aktivitet samt YouTube Musics handplockade spellistor.

YouTube Music

Om du inte har ett YouTube Music Premium-konto får du en kanal med låtar som inspirerats av låten, albumet eller artisten du frågade efter. Du kan inte få enskilda låtar på begäran, men du kan fråga efter musik utifrån genre, humör eller aktivitet eller efter handplockade spellistor från YouTube Music.

Det här får du

Det här kan du förvänta dig om du använder YouTube Music respektive YouTube Music Premium:

Detta spelas upp på högtalare eller skärmar, smarta högtalare eller i ljudgrupper med YouTube Music:

Detta spelas upp på högtalare eller skärmar, smarta högtalare eller i ljudgrupper med YouTube Music Premium:

Höra en låt

Kanaler med låtar inspirerade av den begärda låten

Den begärda låten

Lyssna på ett album

Kanaler med låtar inspirerade av det begärda albumet

Det begärda albumet

Begära en spellista som genererats av YouTube Music

Den begärda spellistan och andra spellistor som är nära relaterade till den i en blandning

Den begärda spellistan

Begära en personlig spellista Kanaler med låtar inspirerade av spellistan du begärde Den begärda spellistan

Spela upp uppladdad musik

Stöds inte

Musik eller album från biblioteket

(Personliga resultat måste ha aktiverats.)

Spela upp låtar du har angett att du gillar

Högtalare: en kanal inspirerad av musiken du gillar

Smart Display: spellistan med låtar du har gillat med annonser

(Personliga resultat måste ha aktiverats.)

Spellistan med låtar du har gillat

(Personliga resultat måste ha aktiverats.)

Spela upp föregående låt

Stöds inte

Stöds

Upprepa en låt eller hoppa i en låt

Stöds inte

Stöds

Obs! Om du har aktiverat Voice Match verifieras din identitet innan egna spellistor eller låtar som du har gilla-markerat spelas upp.

Det kan ta flera timmar innan högtalaren eller skärmen känner igen en ny, privat spellista.

Avancerade röstkommandon

Förutom de grundläggande röstkommandona kan du använda dessa avancerade kommandon när du lyssnar på YouTube Music Premium.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Gilla eller ogilla en låt

”Jag gillar den här låten”, ”Tummen upp”, ”Jag ogillar den här låten”, ”Tummen ned”

Gilla eller ogilla aktuell kanal

”Spara den här kanalen”, ”Följ den här kanalen” eller ”Ta bort den här kanalen”, ”Sluta följa den här kanalen”

Spela upp låtar du har angett att du gillar

”Spela upp låtar jag gillar”, ”Spela upp musik jag gillar” ”Spela låtar jag gett tummen upp”

Spela upp en offentlig spellista

”Spela upp de 100 populäraste låtarna” eller ”Spela upp [spellistans namn]”

Spela upp en personlig spellista

”Spela upp min lista [spellistans namn]”

Spela upp uppladdad musik

”Spela upp [låtens namn] från mitt bibliotek”

Spela föregående låt

”Tillbaka” eller ”Föregående”

Hoppa framåt

”Hoppa fram [X] sekunder”

Blanda låtar

”Blanda spår”

Upprepa låt

”Spela den igen” eller ”Spela upp låten igen”

Obs! du måste köpa en prenumeration på YouTube Premium för att få specifika låtar och album på begäran. En YouTube Premium-prenumeration krävs för de flesta funktionerna. Det YouTube Music-konto som är kopplat till din högtalare eller skärm är som standard det Google-konto du använde för att länka till högtalaren eller skärmen. Om du vill ändra vilket YouTube Music-konto som ska vara kopplat till högtalaren eller skärmen måste du ta bort länken till det Google-konto som användes för att konfigurera högtalaren eller skärmen. Läs mer om hur du tar bort länken till ett Google-konto från högtalaren eller skärmen och länkar ett nytt Google-konto.

Spotify och Spotify Premium*

Om du vill lyssna på Spotify via högtalaren eller skärmen måste du länka ditt Spotify-konto. Du kan lyssna på musik från Spotify på olika sätt.

Spotify Premium

Om du har ett Spotify Premium-konto kan du spela upp innehåll på begäran. Du kan lyssna på enskilda låtar, album och artister samt musik utifrån genre, humör och aktivitet, Spotifys handplockade spellistor och dina personliga spellistor.

Spotify

Om du inte har ett Spotify Premium-konto får du en radiokanal med låtar som inspirerats av låten, albumet, artisten eller den personliga spellistan du frågade efter. Du kan inte lyssna på specifika låtar, album, artister eller personliga spellistor på begäran, men du kan fråga efter musik utifrån genre, humör eller aktivitet eller efter handplockade spellistor från Spotify.

Med Spotify kan du lyssna på olika sätt. Du kan casta till tv:n eller högtalarna, så att du får fler sätt att ta del av musiken. Läs mer om att spela upp musik på tv:n, i högtalarna och i grupper.

Det här får du

Det här kan du förvänta dig om du använder Spotify respektive Spotify Premium på en enhet:

Med Spotify på skärmar eller högtalare eller i en ljudgrupp spelas följande upp: Med Spotify på fjärrljudenheter med inbyggd Chromecast (till exempel Chromecast Audio) spelas följande upp: Med Spotify på fjärrvideoenheter med inbyggd Chromecast (till exempel Chromecast)
spelas följande upp:

Med Spotify Premium på
alla enheter (högtalare eller skärmar, ljudgrupper, ljudenheter och videoenheter)

Höra en låt Kanaler med låtar inspirerade av den begärda låten Kanaler med låtar inspirerade av den begärda låten Den begärda låten Den begärda låten
Lyssna på ett album Kanaler med låtar inspirerade av det begärda albumet Kanaler med låtar inspirerade av det begärda albumet Det begärda albumet Det begärda albumet
Lyssna på en artist Kanaler med låtar inspirerade av den begärda artisten En blandning av artistens låtar Artistens populäraste låtar Artistens populäraste låtar

Begära en handplockad spellista från Spotify, t.ex. Discover Weekly

Den begärda spellistan med blandade spår Den begärda spellistan med blandade spår Den begärda spellistan Den begärda spellistan

Begära en personlig spellista på Spotify

Kanaler med låtar inspirerade av spellistan Spellistan med blandade spår Den begärda spellistan Den begärda spellistan
Spela upp föregående låt Stöds inte Stöds inte Stöds Stöds
Upprepa en låt eller hoppa i en låt Stöds inte Stöds inte Stöds Stöds

Avancerade röstkommandon

Förutom de grundläggande röstkommandona kan du använda dessa avancerade kommandon när du lyssnar på Spotify eller Premium.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Spela upp låtar du gillat från Spotify-biblioteket ”Spela upp mina låtar” eller ”Spela upp mitt bibliotek”

Spela upp spellistan

Spela upp spellista med förhandsblandade spår

”Spela upp Discover Weekly” eller ”Spela upp [spellistans namn]”

”Shuffla Discover Weekly” eller ”Spela upp [spellistans namn] med shuffle”

Spela upp personlig spellista

Blanda låtarna i en personlig spellista

”Spela upp [spellistans namn]”

”Shuffla [spellistans namn]”

Gilla eller ogilla en låt

”Jag gillar den här låten” eller ”Jag ogillar den här låten”

”Tummen upp” eller ”Tummen ned”

Gilla eller ogilla aktuell spellista, artist eller aktuellt album​​

”Spara spellistan” eller ”Ta bort spellistan”

”Följ spellistan” eller ”Sluta följa spellistan”

Du kan säga ”albumet” eller ”artisten” i stället för ”spellistan”

Spela föregående låt ”Tillbaka” eller ”Föregående”
Hoppa framåt ”Hoppa fram [X] sekunder”
Blanda låtar ”Blanda spår”
Upprepa låt ”Spela den igen” eller ”Spela upp låten igen”
Spela upp spellistan i en slinga ”Sätt på upprepning” eller ”stäng av upprepning”

Det kan ta flera timmar innan högtalaren eller skärmen känner igen en ny, privat spellista.

Apple Music*

Om du vill lyssna på Apple Music på en högtalare eller skärm måste du länka ditt Google-konto till Apple Music-kontot. Obs! Du måste ha en prenumeration på Apple Music för att kunna lyssna på högtalare och skärmar.

Du kan lyssna på enskilda låtar, album och artister samt musik utifrån genre, humör och aktivitet, Apple Musics handplockade spellistor och dina personliga spellistor.

Avancerade röstkommandon

Förutom de grundläggande röstkommandona kan du använda dessa avancerade kommandon när du lyssnar på Apple Music.

Du vill:

Säg ”Hey Google” följt av:

Spela upp låtar du gillat i Apple Music-biblioteket

”Spela upp mina låtar” eller ”Spela upp mitt bibliotek”

Spela upp spellista

Spela upp spellista med förhandsblandade spår

”Spela upp New Music Daily” eller ”Spela upp [spellistans namn]”

”Shuffla New Music Daily” eller ”Spela upp [spellistans namn] med shuffle”

Spela upp personlig spellista

Blanda låtarna i en personlig spellista

”Spela upp [spellistans namn]”

”Shuffla [spellistans namn]”

Gilla eller ogilla en låt

”Jag gillar den här låten” eller ”Jag ogillar den här låten”

”Tummen upp” eller ”Tummen ned”

Gilla eller ogilla aktuell spellista, artist eller aktuellt album​​

”Spara spellistan” eller ”Ta bort spellistan”

”Följ spellistan” eller ”Sluta följa spellistan”

Du kan säga ”albumet” eller ”artisten” i stället för ”spellistan”.

Spela upp föregående låt

”Tillbaka” eller ”Föregående”

Hoppa framåt

”Hoppa fram [X] sekunder”

Blanda låtar

”Blanda spår”

Upprepa låt

”Spela den igen” eller ”Spela upp låten igen”

Spela upp spellistan i en slinga

”Sätt på upprepning” eller ”stäng av upprepning”

Pandora och Pandora Premium (endast USA)*

Pandora är endast tillgängligt i USA.

Pandora

Du får en kanal med låtar som inspirerats av eller liknar låten, albumet, artisten eller genren du valde. Du kan inte begära specifika låtar, artister eller album. Annonser spelas då och då upp mellan låtarna.

Pandora Premium

Du kan begära specifika låtar. Från en mobil enhet eller dator kan du även skapa helt anpassningsbara spellistor som kan spelas upp på högtalaren eller skärmen. Uppspelningen avbryts inte av annonser. Musiken spelas upp i bättre kvalitet.

Du måste länka Pandora-kontot innan du kan lyssna på Pandora på högtalaren eller skärmen.

När du säger ”Hey Google” följt av:

Pandora

Pandora Premium

”Spela upp mina blandade spår” eller ”Spela upp min blandade radio” Spela upp anpassad radio från Pandora. Spela upp anpassad radio från Pandora.

”Spela upp min Thumbprint-radio”

Obs! Om du vill spela upp radio som du gett tummen upp (s.k. Thumbprint Radio) måste du ha sparat flera kanaler och gett tummen upp åt flera låtar för att Pandora ska förstå vad du gillar.
Spela upp anpassad radio utifrån låtar du har gett tummen upp på Pandora. Spela upp anpassad radio utifrån låtar du har gett tummen upp på Pandora.

”Spela upp Radioactive av Imagine Dragons”

En kanal som spelar upp liknande låtar av relaterade artister skapas Pandora spelar upp din låt och sedan en spellista med liknande låtar
”Spela upp Hardwired av Metallica” En kanal som spelar upp låtar som liknar låtarna på albumet skapas Pandora spelar upp albumet du begärde
”Spela upp Ghost” En kanal som spelar upp artisten och relaterade artister skapas Pandora spelar upp blandade spår av artisten
”Spela upp klassisk country” eller ”Spela upp [namn på Pandora-kanalen]” Kanalen spelas upp Kanalen eller spellistan spelas upp
”Tummen upp”, ”Tummen ned” eller ”Jag gillar den här låten” Gilla eller ogilla en låt från Pandora Gilla eller ogilla en låt från Pandora

Deezer (Premium och Family)

Obs! Du måste ha en prenumeration på Deezer Premium eller Deezer Family för att kunna spela upp musik på högtalaren eller skärmen. Deezer stöds inte.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Spela upp ditt Flow ”Spela upp mitt Flow”
Spela upp en handplockad spellista från biblioteket ”Spela upp [spellistans namn]”
Spela upp album ”Spela upp [albumets namn]”
Spela föregående låt ”Tillbaka” eller ”Föregående”
Hoppa framåt ”Hoppa fram [X] sekunder”
Blanda låtar ”Blanda spår”
Upprepa låt ”Spela upp igen”, ”Spela upp låten igen” eller ”Upprepa låten”

Lyssna på musik med Voice Match

Om du har konfigurerat Voice Match kan inte gäster och rumskompisar komma åt biblioteksinnehållet.

Om du inte har konfigurerat Voice Match kan gäster och rumskompisar komma åt musiken från ditt bibliotek.

Läs mer om Voice Match och media på delade Google Nest- eller Home-enheter

Andra sätt att styra musiken

När musik spelas upp kan du styra den från högtalaren eller skärmen. Du kan även starta och styra musik från Google Home-appen.

Från Google-enheten

Google Home- och Nest-högtalare

Obs! Pekgester för högtalare ändrar bara volymen för media och Google Assistent. Du kan ändra volymen för alarm och timers med Google Home-appen eller menyn Snabbinställningar på en Nest-skärm.

Google Home Google Home

Du vill: Tryck på Google Home så här: Bild
Höja volymen Svep medurs på ovansidan.
Sänka volymen

Svep moturs på ovansidan.

Obs! När volymen är inställd på 0

• är medieljudet avstängt
  • talar Google-assistenten på 5 % av volymen.
Tala in din begäran Håll nere på ovansidan.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2:a generationen)

Obs! Google Nest Mini (2:a generationen) har ett skruvhål för väggmontering på baksidan. Om enheten saknar skruvhål för väggmontering har du en Google Home Mini (1:a generationen).

Om du vill byta plats på höger och vänster kontroll kan du öppna Google Home-appen Tryck på Favoriter eller Enheter trycka länge på rutan för Nest Mini. Tryck på Inställningar Ljud Omvänd plats på enhetskontroller.

Du vill: Tryck på Google Nest Mini så här: Bild
Pausa, återuppta eller stoppa media

Tryck mitt på Nest Mini.

Google Nest Mini center tap

Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Mini.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 10 %.

Google Nest Mini volume up

Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Mini.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 10 %.

Obs! När volymen är inställd på 0

• är medieljudet avstängt
  • talar Google-assistenten på 5 % av volymen.
Google Nest Mini volume down

Google Home Mini Google Home Mini (1:a generationen)

Du vill: Tryck på Google Home Mini så här: Bild
Pausa, återuppta eller stoppa media Håll nere på någon av sidorna på Home Mini.

Höja volymen

Tryck på höger sida av Home Mini.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 10 %.

Sänka volymen

Håll nere på vänster sida av Home Mini.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 10 %.

Obs! När volymen är inställd på 0

• är medieljudet avstängt
  • talar Google-assistenten på 5 % av volymen.

Google Home Max Google Home Max

Du vill: Tryck på Google Home Max så här: Bild

Pausa, återuppta eller stoppa media

Horisontell placering: Tryck på linjen på ovansidan.

Vertikal placering: Tryck på linjen på höger sida.

Höja volymen

Horisontell placering: Svep från vänster till höger längs linjen på ovansidan.

Vertikal placering: Svep uppåt längs linjen på höger sida.

Sänka volymen

Horisontell placering: Svep från höger till vänster längs linjen på ovansidan.

Vertikal placering: Svep nedåt längs linjen på höger sida.

Obs! När volymen är inställd på 0

• är medieljudet avstängt
  • talar Google-assistenten på 5 % av volymen.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Du vill: Tryck så här på Google Nest Audio: Bild
Pausa, återuppta eller stoppa media Tryck mitt på Nest Audio.

Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Audio.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 5 %.

Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Audio.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 5 %.

Obs! När volymen är inställd på 0

• är medieljudet avstängt
  • talar Google-assistenten på 5 % av volymen.

Nest Wifi point Google Nest Wifi-åtkomstpunkt

Du vill: Tryck på Nest Wifi-åtkomstpunkten så här: Bild
Pausa, återuppta eller stoppa media Tryck mitt på Nest Wifi-åtkomstpunkten. Nest Wifi center tap

Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Wifi-åtkomstpunkten.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 10 %.

Nest Wifi point volume up

Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Wifi-åtkomstpunkten.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 10 %.

Obs! När volymen är inställd på 0

• är medieljudet avstängt
  • talar Google-assistenten på 5 % av volymen.
Nest Wifi point volume down

Google Nest-skärmar

Obs! Du kan ändra volymen för alarm och timers via menyn Snabbinställningar. Volymknappen och mediekortet styr endast volymen för media och Google Assistent.

Använd mediekortet för att pausa, återuppta, spela upp föregående eller nästa låt eller ändra vilka enheter som spelar upp media.

Volymknapp

Du vill: Tryck på Nest Hub eller Nest Hub Max så här: Bild

Höja volymen

Tryck på den övre volymknappen på Nest-skärmens baksida.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 5 %.

Sänka volymen

Tryck på den nedre volymknappen på Nest-skärmens baksida.

Volymen kan ställas in på mellan 0 och 100 %. Varje tryck ändrar volymen med 5 %.

Obs! När volymen är inställd på 0

• är medieljudet avstängt
  • talar Google-assistenten på 5 % av volymen.
Menyn Snabbinställningar
  1. Du öppnar menyn Snabbinställningar genom att svepa uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på Volym .
    • Använd huvudvolymreglaget för media och Google Assistent.
    • Om det behövs trycker du på Utöka för att öppna volymreglaget för timers och alarm .
  3. Ändra volymen genom att dra skjutreglaget åt vänster eller höger.

Mediekort

1. Du hittar mediekortet genom att svepa nedåt från skärmens överkant följt av trycka på Media.
    • Obs! Om media som spelas upp visas på skärmen kan du trycka på skärmen i stället.
  2. Använd kontrollerna på kortet för att pausa, återuppta eller spela upp föregående eller nästa låt.
  3. Du kan öppna fler kontroller genom att trycka på [skärmens namn] . En lista med tillgängliga enheter och ett volymreglage för varje enhet som spelar upp något visas.
    • Du kan starta eller stoppa medieuppspelningen på en enhet genom att trycka på alternativknappen bredvid namnet.
    • Du kan ändra volymen på en aktiv enhet genom att dra skjutreglaget åt vänster eller höger.

Google Pixel Tablet (hubbläge)

När du ändrar volymen på Pixel Tablet medan den är dockad ändras också volymen på laddningsstationen med högtalare.

Volymknapp

Du vill: Tryck så här på Google Pixel Tablet:
Höja volymen

Tryck på sidoknappen som är närmast av/på-knappen.

Höj volymen

Sänka volymen

Tryck på sidoknappen som är längst bort från av/på-knappen.

Sänk volymen

Mediewidget

När media spelas upp i hubbläget kan du styra uppspelningen på lås- och startskärmen genom att trycka. En mediewidget visas automatiskt. Den har knappar för att styra det som spelas upp.

Vissa medieappar har widgetar som du kan lägga till på startskärmen för enkel styrning med pekgester. Placera widgeten på startskärmen och tryck sedan på den för att ändra volymen, pausa uppspelningen, hoppa över eller byta låtar eller poddar, byta radiokanal med mera.

Med Google Home-appen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter .
  4. Tryck på den aktuella mediesessionen för
    • uppspelningskontroller
    • volymkontroll (media och Google Assistent)
    • val av uppspelningsenhet.

Felsökning

1. Kontrollera att musikleverantörskontona är länkade till högtalaren eller skärmen.
  2. Om du inte får musiken du förväntat dig testar du att göra begäran mer specifik.
    • Lägg till ”... av [artist]” i begäran. (Du kan till exempel säga ”Hey Google, spela upp en låt med Zara Larsson”.)
    • Lägg till ”... [album, spellista eller låtnamn]” i begäran. (Du kan till exempel säga ”Hey Google, spela upp min morgonspellista med rocklåtar.”)
  3. Om du vill lyssna på musik som inte kommer från standardtjänsten lägger du till ”… på [musiktjänst]” i begäran.