To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Få kalender- och händelseinformation

Lägg till kalenderhändelser eller få dagens schema med Google-assistenten på högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home.

Kalendrar som du kan använda

Google-kalendrar som stöds:

• Den primära Google-kalendern som tillhör ägarna av de Google-konton och röster som är länkade till en högtalare eller skärm.
  • Delade kalendrar och familjekalendrar från Google (ytterligare Google-kalendrar som har skapats av eller delas med ägarna av de Google-konton och röster som är länkade till en högtalare eller skärm). Detta utesluter de Google-kalendrar som inte stöds nedan.

Kalendrar som inte stöds:

• Andra Google-kalendrar – Födelsedags-, väder- och semesterkalendrar.
  • Google Workspace-kalendrar (tidigare G Suite) – Kalendrar som skapats från en Google Workspace-domän.
  • Importerade kalendrar – Kalendrar som har importerats från webbadresser och iCal-kalendrar.
  • Kalendrar utan läs- eller skrivbehörighet för händelser. Exempelvis en kalender som endast innehåller information om huruvida du är ledig eller upptagen.

Steg 1. Konfigurera anpassning

En person som använder en högtalare eller skärm

Om du vill lägga till eller få kalenderinformation måste personliga resultat ha aktiverats.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på ditt konto.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till skärmen. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.

5. Tryck länge på enhetens ruta.
  6. Tryck på Inställningar  följt av Igenkänning och delning följt av Igenkänning och anpassning följt av aktivera Tillåt personliga resultat.
Flera personer använder en högtalare eller skärm

Om flera användare använder samma högtalare eller skärm måste Voice Match konfigureras av alla som vill få personlig kalenderinformation uppläst på högtalaren eller skärmen. Detta gäller även personen som konfigurerade högtalaren eller skärmen. Du kan hoppa över de här stegen om du redan har länkat ditt Google-konto och din röst.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent följt av Voice Match.
  3. I appen visa alla enheter som har stöd för Voice Match. Tryck på en enhet för att aktivera eller inaktivera Voice Match.
    • Om du inte har några enheter där Voice Match har aktiverats trycker du på Kom igång och följer anvisningarna i appen.
    • Om du vill aktivera Voice Match automatiskt för nya enheter i samma hem aktiverar du Enheter som du lägger till senare.

Steg 2. Lägg till delade Google-kalendrar

Du kan få händelser från delade Google-kalendrar som stöds när du har lagt till dem på högtalaren eller skärmen.

Lägg till delade Google-kalendrar
  1.  Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

4. Tryck på Assistent-inställningar  Kalender.
  5. Under Dina kalendrar är den primära Google-kalendern som är kopplad till Google-kontot och rösten som är länkad till högtalaren eller skärmen markerade som standard.
  6. Markera kryssrutan bredvid andra delade kalendrar du vill få händelser för.
  7. (Valfritt, endast engelska) Under Standardkalender som händelser skapas i väljer du den Google-kalender du vill lägga till händelser i med hjälp av röstkommandon. Obs! Du ser bara delade kalendrar om du har skrivbehörighet.

Steg 3. Lägg till en händelse med rösten

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Lägga till en kalenderhändelse

Obs! Assistenten kan be dig att specificera titel, datum
och starttid för händelsen. Standardlängden är en timme.

”Lägg till <händelse> i kalendern”

”Schemalägg <händelse> på lördag klockan 20.00”

”Lägg till <händelse> som heter Min födelsedagsmiddag”

Viktigt! Du kan inte ta bort, ställa in eller ändra händelser, lägga till inbjudningar eller ange en plats med röstkommandon. Det gör du i appen Google Kalender eller på datorn. Om du vill lägga till en händelse som varar hela dagen säger du ”Hela dagen” som starttid.

Steg 4. Fråga om händelseinformation

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Få information om en kommande händelse eller ett möte

”När är min första händelse?”
”Var är mitt första möte?”
”Vilken är min nästa händelse?”

Få information om flera händelser, möten, program eller kalendrar

Obs! Du får information om de tre första schemalagda händelserna.

”Lista alla händelser för [datum].”
”Vad står på programmet för dagen?”
”Vad står i kalendern för [dag]?”

Obs! Google Nest-skärmar har endast stöd för kalenderns dags- och veckovy. Heldagshändelser kan också visas på Nest Hub och Nest Hub Max om du ber om det.

Felsökning

Kontrollera att personliga resultat är aktiverade. Inställningen krävs för att du ska få information från kalendern.