To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Overzicht van het previewprogramma

Het previewprogramma is een kanaal waarvoor je je als gebruiker kunt aanmelden. Via dit programma kun je je Chromecast-apparaat of je speaker of scherm voor Google Nest of Home updaten met de nieuwste firmwareversie voordat die algemeen beschikbaar is. Hierdoor krijgen leden van het programma eerder toegang tot functies en verbeteringen op hun apparaat en kan Google bugs opsporen en verhelpen voordat de functies voor iedereen beschikbaar zijn.

Opmerking: Het previewprogramma is niet hetzelfde als de openbare preview. Deze biedt vroege toegang tot de nieuwste functies voor de Google Home-app op mobiele apparaten, Wear OS en internet.

Waarom zou ik meedoen aan het previewprogramma?

Waarom zou ik meedoen aan het previewprogramma?
  • Je kunt de nieuwste functies uitproberen: Je krijgt de nieuwste software-updates op je Chromecast en je speaker of scherm voordat deze aan alle gebruikers worden vrijgegeven, waardoor je in een vroeg stadium kunt gebruikmaken van nieuwe functies.
  • Je kunt vroege feedback geven: Als je een geweldig idee hebt of een bug tegenkomt terwijl je de preview-firmware gebruikt, kun je ons dat laten weten. Aan de hand van je suggesties kunnen we het product nóg beter maken.
  • Je blijft op de hoogte: Je hoeft je nooit zorgen te maken dat je een bepaalde update mist. Zodra je apparaat de nieuwste firmware krijgt, sturen we je een e-mail.

Is dit een bètaprogramma?

Dit is geen bètasoftware. We maken functies pas beschikbaar voor het previewprogramma als we denken dat ze kunnen worden vrijgegeven aan alle gebruikers. Je krijgt gewoon eerder toegang tot nieuwe functies voordat ze algemeen beschikbaar zijn.
Zoals bij elke nieuwe functie kunnen er problemen met firmware-updates van het previewprogramma optreden die van invloed zijn op de werking van producten. Onze teams houden het previewprogramma goed in de gaten om deze problemen tot een minimum te beperken en snel op te lossen.
Hoe vaak wordt het previewkanaal geüpdatet?
We updaten het previewkanaal vlak voordat de productiefirmwareversies algemeen worden vrijgegeven.
Welke apparaten komen in aanmerking voor het previewprogramma?
Chromecast, Chromecast (2e generatie), Chromecast (3e generatie), Chromecast Ultra, Chromecast Audio en speakers en schermen voor Google Nest en Home komen in aanmerking voor deelname aan het previewprogramma.

Hoe kan ik deelnemen aan het previewprogramma?

Hoe kan ik deelnemen aan het previewprogramma?
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Apparaatgegevens en dan Previewprogramma.
  5. Als je het previewprogramma niet kunt vinden, kunnen we op dit moment geen nieuwe leden aannemen. Kom regelmatig terug om te weten of je je kunt aanmelden.
  6. Geef aan of je e-mailmeldingen wilt krijgen door de schuifregelaar naar rechts of links te schuiven. Opmerking: We raden je aan e-mailmeldingen toe te staan, zodat je weet wanneer we nieuwe updates naar je apparaat sturen.
  7. Als je je aanmeldt voor e-mailmeldingen, wordt je gevraagd in te loggen op je Google-account als je dit nog niet hebt gedaan.
  8. Neem die pagina door en tik op Aan programma deelnemen.
  9. Neem de pagina door en tik dan op OK.
Hoe weet ik of ik deelneem aan het previewprogramma?
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2.  Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Apparaatgegevens en dan Previewprogramma.
  5. Als je deelneemt, wordt Aan of Aan (preview-firmware: #) getoond. Als je wilt deelnemen, neem je hierboven de instructies voor deelnemen aan het previewprogramma door.
Waarom vragen jullie om mijn e-mailadres wanneer ik me aanmeld voor het previewprogramma?

Als je je aanmeldt voor de mailinglijst van het previewprogramma, krijg je een e-mail bij elke release van preview-firmware voor je apparaat.

Zo kun je je afmelden voor e-mailmeldingen:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Tik op Instellingen van de Home-app  en dan E-mailmeldingen.
  4. Zet Previewprogramma voor Chromecast en Google Nest uit Off.
Ik kan de instelling Previewprogramma niet vinden of de instelling is uitgegrijsd op mijn pagina Apparaatinstellingen
Als je deze instelling niet ziet, betekent dit dat we op dit moment geen nieuwe leden voor het previewprogramma kunnen accepteren. Kom regelmatig terug om te weten of je je kunt aanmelden.
Wat zijn de verschillende previewstatussen?

De volgende lijst met previewstatussen biedt uitleg over de huidige status van het previewprogramma op je apparaat.

Status Beschrijving

Aan

(wachten op volgende firmware-update van previewprogramma)

Je neemt deel aan het programma en bent klaar om de volgende preview-firmware te ontvangen.

Aan

(preview-firmware: #)

Er is nieuwe preview-firmware naar je apparaat gestuurd.

Uit

(wachten op volgende openbare firmware-update)

Je hebt ervoor gekozen het programma te verlaten en wacht totdat de volgende productiefirmware naar je apparaat wordt gestuurd (dit kan 1 tot 2 weken duren).
Uit Je neemt niet deel aan het previewprogramma.

Het previewprogramma verlaten

Hoe kan ik het previewprogramma verlaten?
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2.  Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Apparaatgegevens en dan Previewprogramma en dan Programma verlaten.
  5. Je ziet nu de status Verlaten onder Previewprogramma in Apparaatinstellingen.

Belangrijk: Hoewel het apparaat de status Verlaten heeft, moet je wachten totdat de volgende productiefirmware naar je apparaat is gestuurd voordat je het programma officieel kunt verlaten. Dit kan 1 tot 2 weken duren.

Feedback over het previewprogramma sturen

Wat moet ik doen als ik een probleem met mijn apparaat tegenkom?
Als je ons gedetailleerde feedback over je probleem stuurt, kun je ons helpen dit probleem op te lossen. Belangrijk: Stuur je feedback zo mogelijk vanaf je mobiele apparaat en niet via Chrome.
Hoe kan ik feedback over mijn ervaringen sturen?

Belangrijk: Stuur je feedback zo mogelijk vanaf je mobiele apparaat en niet via Chrome.

Ik heb feedback gegeven maar ik heb nog steeds een probleem. Hoe kan dat?
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om feedback te sturen. We stellen je hulp op prijs. In de meeste gevallen kunnen we je geen persoonlijke reactie sturen. We onderzoeken je melding wel en gebruiken de door jou doorgegeven informatie om Chromecasts, speakers en schermen te verbeteren.
Ik heb de fabrieksinstellingen teruggezet op mijn apparaat. Moet ik mij nu opnieuw aanmelden voor het previewprogramma?
Als je je apparaat moet terugzetten naar de fabrieksinstellingen, moet je je opnieuw aanmelden voor het previewprogramma en wachten totdat de volgende preview-firmware naar je apparaat is gestuurd voordat je kunt verdergaan met testen.
Kan ik het previewprogramma verlaten als ik mijn apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen?
Als je je apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen, wordt het apparaat onmiddellijk uit het previewprogramma verwijderd, maar wordt de firmware van je apparaat nog niet meteen geüpdatet. Je moet wachten totdat de volgende productiefirmware naar je apparaat wordt gestuurd voordat je apparaat volledig uit het previewprogramma wordt verwijderd. Dit kan 1 tot 2 weken duren.