Beëindiging van Google+ voor consumentenaccounts (persoonlijke accounts) op 2 april 2019

30 januari 2019

In december 2018 hebben we onze beslissing aangekondigd om Google+ voor consumenten vanaf april 2019 te beëindigen, omdat het weinig wordt gebruikt en het moeilijk is te zorgen dat Google+ een product blijft dat voldoet aan de verwachtingen van consumenten. We willen u bedanken voor uw deelname aan Google+ en u laten weten wat u nu kunt doen. U kunt bijvoorbeeld uw foto's en andere content downloaden.

Op 2 april worden uw Google+ account en eventuele Google+ pagina's die u heeft gemaakt, beëindigd. We beginnen dan met het verwijderen van content uit Google+ accounts van consumenten. Foto's en video's van Google+ in uw albumarchief en Google+ pagina's worden ook verwijderd. U kunt uw content downloaden en bewaren. Doe dit voor april. Foto's en video's waarvan een back-up staat in Google Foto's worden niet verwijderd.

Het proces om de content te verwijderen uit Google+ accounts, Google+ pagina's en het albumarchief van consumenten duurt enkele maanden. Gedurende deze tijd kan content zichtbaar blijven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog steeds delen van hun Google+ account zien in het activiteitenlogboek en sommige content in de consumentenversie van Google+ kan zichtbaar blijven voor Google Workspace-gebruikers totdat de consumentenversie van Google+ is verwijderd.

Vanaf 4 februari kunt u geen nieuwe Google+ profielen, -pagina's, -communities of -evenementen maken.Bekijk de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen voor meer informatie en updates naarmate de beëindiging dichterbij komt.

Als u de eigenaar of moderator bent van een Google+ Community, kunt u de gegevens in de Google+ Community downloaden en bewaren. Vanaf begin maart 2019 kunt u aanvullende gegevens downloaden, zoals de auteur, tekst en foto's van elke communitypost in een openbare community. Meer informatie

Als u inlogt bij sites en apps met de knop Google+ Login, moet u weten dat deze knop in de komende weken stopt met werken. In sommige gevallen wordt deze vervangen door de knop Inloggen bij Google. U kunt nog steeds inloggen met uw Google-account als u de knop Inloggen bij Google ziet. Meer informatie

Als u Google+ gebruikt voor reacties op uw eigen site of andere sites, moet u weten dat deze functie op 4 februari wordt verwijderd van Blogger en op 7 maart van andere sites. Al uw Google+ reacties op alle sites worden verwijderd vanaf 2 april 2019. Meer informatie

Als u Google Workspace-klant bent, blijft Google+ actief voor uw Google Workspace-account. Neem voor meer informatie contact op met uw beheerder. Binnenkort verandert ook het uiterlijk van Google+ en worden er nieuwe functies toegevoegd. Meer informatie

Als u een ontwikkelaar bent die Google+ API's of Google+ Login gebruikt, klikt u hier voor meer informatie over de gevolgen voor u.

Bij Team Google+ willen we u allemaal hartelijk bedanken dat u eraan heeft bijgedragen Google+ zo speciaal te maken. We zijn erg dankbaar voor de getalenteerde groep kunstenaars, communitymakers en denkers die in Google+ een thuis vonden. Google+ zou niet hetzelfde zijn geweest zonder uw passie en toewijding.