Currents is alleen beschikbaar voor Google Workspace-accounts voor werk of school. Consumentenaccounts (deze eindigen meestal op @gmail.com) zijn op 2 april 2019 beëindigd.

Een community beheren

Als u een community maakt, bent u er de eigenaar van. U kunt andere mensen de community laten beheren of u kunt een andere eigenaar toevoegen. U kunt ook aangeven van welke leden u berichten wilt beheren. U moet twee weken moderator zijn voordat u eigenaar kunt worden.

Als u een Google-account via uw werk of school gebruikt, kan uw beheerder de mogelijkheid Currents te gebruiken uitschakelen. Als Currents voor u is uitgeschakeld, wordt u verwijderd uit communities waarvan u lid bent.

De eigenaar van een community kan het volgende:

• Mensen uitnodigen om lid te worden van de community
  • Verzoeken goedkeuren van mensen die lid willen worden
  • Mensen uitsluiten of verwijderen
  • Informatie bewerken over de community
  • Posts en reacties beheren, bijvoorbeeld door posts vast te zetten om ze uit te lichten of door aanstootgevende posts te verwijderen
  • Posts verplaatsen naar andere categorieën
  • Andere leden aanwijzen als moderator of eigenaar van de community
  • Andere leden verwijderen als moderator of eigenaar
  • De community verwijderen
  • Aftreden als eigenaar en vervolgens moderator of lid worden

De moderator van een community kan het volgende doen:

• Posts en reacties beheren, bijvoorbeeld door posts vast te zetten om ze uit te lichten of door aanstootgevende posts te verwijderen
  • Posts verplaatsen naar andere categorieën
  • Mensen uitnodigen om lid te worden van de community
  • Verzoeken goedkeuren van mensen die lid willen worden
  • Mensen uitsluiten of verwijderen
  • Informatie bewerken over de community
  • Aftreden als moderator en vervolgens lid worden

Opmerking: Eigenaren en moderators kunnen bepaalde taken mogelijk niet uitvoeren als leden van de community zijn geschorst. Een eigenaar kan bijvoorbeeld niet aftreden als de eigenaar van een community zonder leden.

Iemand toevoegen of verwijderen als moderator of eigenaar

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de juiste community.
  4. Klik onderaan de banner van de community op de foto's van de communityleden.
  5. Klik naast de persoon die u wilt promoveren op Meer Meer.
  6. Kies Promoveren van lid naar moderator of Promoveren van moderator naar eigenaar.
    • Als u iemand eigenaar wilt maken, moet u diegene eerst moderator maken.
  7. Als u iemand wilt verwijderen als moderator of eigenaar, volgt u stap 1-5 hierboven en kiest u Degraderen tot moderator of Degraderen tot lid.

Posts van leden vasthouden voor moderatie

Als de community-instelling Posts vasthouden voor beoordeling aanstaat, kunnen sommige leden worden weergegeven als beperkte leden. Posts van beperkte leden worden pas zichtbaar in de community als ze zijn goedgekeurd door een moderator of eigenaar.

Als u dit wilt uitzetten voor individuele leden, moet u ze promoten van beperkt lid naar lid. Als u beperkt lidmaatschap voor de hele community wilt uitzetten, zet u de community-instelling Posts vasthouden voor beoordeling uit.

Iemand verwijderen of uitsluiten

Eigenaren en moderators kunnen mensen uit een community verwijderen of ze ervan uitsluiten.

Wanneer u iemand verwijdert, gebeurt het volgende:

• De persoon verlaat de community, maar kan opnieuw lid worden.
  • De posts en reacties van de persoon worden niet verwijderd uit de community.

Wanneer u iemand uitsluit, gebeurt het volgende:

• De persoon verlaat de community en kan niet opnieuw lid worden, tenzij u de uitsluiting ongedaan maakt.
  • De posts en reacties van de persoon worden niet verwijderd uit de community.

Ga als volgt te werk om iemand te verwijderen of uit te sluiten:

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de community waaruit u iemand wilt verwijderen of waarvan u iemand wilt uitsluiten.
  4. Klik onderaan de banner van de community op de foto's van de communityleden.
  5. Klik naast de persoon die u wilt verwijderen of uitsluiten op Meer Meer.
  6. Klik op Verbannen uit community of Uit community verwijderen.

Iemand in één keer verwijderen, melden en uitsluiten

Als u deze optie kiest, kan de persoon niet opnieuw lid worden van de community en wordt deze gemeld bij Currents.

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de juiste community.
  4. Klik op een post of reactie.
  5. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen, melden en uitsluiten. Als u hierop klikt, gebeurt het volgende:
    • De post of reactie wordt verwijderd uit de community
    • De post of reactie wordt gemeld bij Google
    • De auteur wordt uitgesloten van de community
  6. Als u ook de recente posts en reacties van het lid wilt verwijderen, vinkt u het vakje aan voor 'Andere recente content van deze gebruiker verwijderen'.
  7. Klik op Gebruiker uitsluiten.

Striktere contentfilters toevoegen of verwijderen

U kunt striktere filters inschakelen om de hoeveelheid spam of ongepaste content in de updates van uw community te beperken. Als deze contentbeheeroptie al is ingeschakeld voor uw community, kunt u deze uitschakelen.

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de community waarvoor u de filters wilt aanpassen.
  4. Klik op Meer Meer.
  5. Klik op Community bewerken.
  6. Schakel Contentbeheeropties in of uit.
  7. Klik op Gereed.

Opmerking: Als deze instelling is ingeschakeld, is de kans groter dat het contentfilter van Currents twijfelachtige posts markeert, waardoor er minder van dit soort posts in de community worden weergegeven. U ziet deze geblokkeerde posts in de moderatorwachtrij.

De prestaties van uw communities bekijken

Eigenaren en moderators kunnen gegevens over hun community bekijken, zoals:

• Het totale aantal leden
  • Het aantal nieuwe leden
  • Het aantal actieve leden
  • Het aantal posts
  • Het aantal reacties
  • Het aantal likes voor posts en reacties
  1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de community waarvoor u de gegevens wilt zien.
  4. Klik op Beheren en dan Inzichten.
  5. Klik rechtsboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om de periode te wijzigen.
  6. Als u wilt zien wat een getal betekent, plaatst u de muisaanwijzer op het getal.