Currents is alleen beschikbaar voor Google Workspace-accounts voor werk of school. Consumentenaccounts (deze eindigen meestal op @gmail.com) zijn op 2 april 2019 beëindigd.

Een post delen in Currents

U kunt posts delen met communities of mensen. Als u een post deelt, kunnen mensen die u of de betreffende community volgen de post in hun updates zien. Posts die u deelt, kunnen ook in uw profiel worden weergegeven. Content die u openbaar deelt in Currents kan door iedereen worden gevonden, zelfs als dit niet geldt voor uw Google-profiel. Content die u met bepaalde mensen deelt, kan alleen worden gevonden door die personen. Er bestaat geen manier om de content die u deelt niet doorzoekbaar te maken.

Mensen kunnen in contact met u komen door op uw posts te reageren, deze opnieuw te delen of deze te liken.

Een post delen

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik rechtsonder op Opstellen "".
  3. Typ de post.
    • Als u een link wilt delen, klikt u op Link invoegen .
    • Als u een bestand wilt delen vanuit Google Drive, klikt u op Document toevoegen Google Drive. U kunt slechts één bestand tegelijk toevoegen aan een post.
    • Als u een afbeelding wilt delen, klikt u op Afbeelding "". U kunt meerdere afbeeldingen toevoegen aan een post.
    • Als u een poll wilt maken, klikt u op Polls Polls.
  4. Klik op de blauwe tekst naast uw naam om aan te geven met wie u de post wilt delen. U kunt posts delen met een persoon of een community.
  5. Klik op Posten.

Opmerking: U kunt geen afbeeldingen plakken in een post.

Een post delen via een werk- of schoolaccount

Als de persoon die verantwoordelijk is voor uw werk- of schoolaccount (de domeinbeheerder) Currents heeft ingeschakeld voor uw organisatie, kunt u content delen met mensen in uw organisatie. Meer informatie over beperkingen voor delen voor G Suite-gebruikers.

Opmerking: Als u geen internetverbinding heeft, wordt uw gedeelde content pas gepost wanneer u weer verbonden bent. Zodra er internet is, wordt de post automatisch gedeeld.

Een post opnieuw delen

Ga als volgt te werk om een post van iemand anders opnieuw te delen:

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik bij de post die u opnieuw wilt delen op Delen "".
    Opmerking: Als het Delen-icoon "" niet wordt weergegeven, betekent dit dat de persoon die de post heeft gemaakt, heeft ingesteld dat mensen deze niet kunnen delen of dat de post in een privécommunity staat. Privéposts kunnen niet openbaar worden gedeeld.
  3. Kies met wie u de post wilt delen.
  4. Klik op Posten.

Opmerking: Je kunt privé gedeelde posts niet openbaar delen.

Een door u gedeelde post bewerken

1. Open Currents op uw computer.
  2. Open de post die u wilt bewerken.
  3. Klik op Meer Meer en dan Post bewerken.
  4. Breng wijzigingen aan en klik op Gereed.

Voorkomen dat mensen kunnen reageren op een post of een post opnieuw kunnen delen

Ga als volgt te werk als u niet wilt dat mensen kunnen reageren op een post of een post opnieuw kunnen delen:

1. Open Currents op uw computer.
  2. Open de post. U kunt deze instelling ook wijzigen als u een post maakt.
  3. Klik op Meer Meer.
  4. Klik op Reacties uitschakelen of Opnieuw delen uitschakelen.

Opmerking: U kunt ook via het menu Instellingen wijzigen wie kan reageren op uw openbare posts.

Een reactie verwijderen

U kunt een reactie verwijderen die iemand bij uw post heeft geplaatst.

1. Open Currents op uw computer.
  2. Open de post.
  3. Klik in de reactie op Meer Meer en dan Reactie verwijderen.