Currents is no longer available as of July 5, 2023. This content will be removed by December 31, 2023. Learn more.

Hitta och kontakta personer i Currents

Du kan hitta och följa personer i Currents med hjälp av dina kontakter. Förslagen kan genereras utifrån

• dina gemensamma kontakter med personer i produkter som Gmail
  • interaktioner med andra i andra produkter
  • De kopplade kontona som du har länkat till ditt Google-konto
  • vänner på externa webbplatser som har kopplat sina konton till sin Currents-profil.

Hitta, visa eller följa någon

Du kan se andras inlägg i ditt startflöde genom att följa dem.

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny.
  3. Tryck på Personer Personer.
  4. Tryck på Lägg till personer Lägg till personer bredvid personens namn under Förslag till dig.

När du följer någon:

• Läggs de till i cirkeln Följer.
  • Får de kanske en avisering som meddelar att du följer dem.
  • Kan de se att du följer dem.
  • Kan de välja vad du ser om dem.
  • Kan de se vad du delar och tidigare har delat med cirkeln Följer.
  • Kan de få en avisering om du följer dem eller deras samling, eller gillar, kommenterar eller delar ett inlägg vidare.

Sluta följa någon

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna profilen för personen som du vill sluta följa. Sök efter namnet eller tryck på personens foto intill en kommentar eller ett inlägg personen har gjort.
  3. Tryck på Följer (eller namnet på cirkeln där de finns).
  4. Avmarkera rutan Följer.
  5. Tryck på Klart.

Kommentera ett inlägg

Du kan kommentera egna inlägg eller inlägg som andra delat. Du kan skriva, infoga bilder och placera en länk i kommentarerna. Länkar visas med förhandsgranskningar.

Kommentera ett inlägg

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lägg till en kommentar Kommentera.
  3. Lägg till din kommentar:
    • Om du vill infoga en bild: Tryck på Lägg till foton Bildsökning.
    • Om du vill infoga en länk: Tryck på Lägg till en länk Länka. Du kan även börja skriva in en länk så bör en förhandsvisning visas under den.
    • Om du vill infoga en länk med en förhandsvisning: Bläddra bland miniatyrerna för att välja det foto du vill se med länken.
  4. Tryck på Lägg upp.

Redigera eller radera kommentaren

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter kommentaren som du vill redigera eller radera.
  3. Tryck på kommentaren.
  4. Tryck på Redigera kommentar eller Radera kommentar.
  5. Tryck på Skicka Skicka eller OK.

Lägga till en animerad GIF-bild i en kommentar

I Android-mobiler och -surfplattor med Gboard installerat kan du lägga till animerade GIF-bilder i kommentarer och inlägg.

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lägg till en kommentar eller Kommentera Kommentera.
  3. Tryck på Emoji Emoji längst ned till höger på tangentbordet.
  4. Tryck på GIF.
  5. Så här söker du efter GIF-bilder:
    • Tryck på Sök efter GIF-filer.
    • Du kan även trycka på en GIF-kategori under GIF-fältet.
  6. Tryck på den GIF du vill inkludera i kommentaren. Den visas då i kommentarfältet.
  7. Tryck på Lägg upp.

Nämna personer i dina inlägg

Du kan nämna personer så att du får deras uppmärksamhet i ett större inlägg eller om du vill vända dig direkt till någon. De ser inlägget de nämns i, även om det ursprungligen inte delades med dem.

Obs! Det går inte att nämna någon i en kommentar om den som ursprungligen lade upp inlägget låser det.

Som ett inlägg

Visa att du gillar någon annans inlägg med knappen Gilla. Personer i ditt nätverk kan se inlägg som du gillar i deras flöde.

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Hitta det inlägg du vill gilla.
  3. Tryck på +1.
  4. Valfritt: Om du vill ångra en gilla-markering trycker du på +1.

Obs!

• Om du gillar ett offentligt inlägg kan dina följare se inlägget och att du gillar det.
  • Du kan se inlägg och kommentarer som du har gillat i Currents och utanför Currents i din aktivitetslogg.

Knappen Gilla och din sekretess

• När du gillar ett inlägg får Google information om din profil på Google, vilken webbadress du gillar, din IP-adress och annan webbläsarrelaterad information.
  • Om du ångrar din gilla-markering raderas den här informationen.
  • Knappen Gilla används inte för att spåra dina besök på webben.
  • Google kan behålla viss information om ditt besök, vanligen i cirka två veckor, för att underhålla och felsöka sina system. Informationen ordnas inte efter enskilda profiler, användarnamn eller webbadresser. Den visas heller inte för utgivare.