Currents är endast tillgängligt för Google Workspace-konton via jobbet eller skolan. Konsumentkonton (som vanligen slutar med @gmail.com) lades ned den 2 april 2019.

Skapa eller redigera en grupp

Du kan skapa en grupp med ditt team för att dela uppdateringar, nya idéer och gemensamma intressen.

Om du använder ett Google-konto via jobbet eller skolan kan administratören inaktivera din möjlighet att använda Currents. Om Currents inaktiveras för dig tas du bort från grupper du är medlem i.

Skapa en grupp

1. Öppna Currents-appen "" på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Grupper.
  3. Tryck på Ny bredvid Dina grupper.
  4. Ange ett namn och välj inställningarna för gruppen (till exempel vem som kan gå med i och visa gruppen).
  5. Tryck på Skapa.

Redigera gruppen

Du kan ändra grupper som du skapar, inklusive:

• gruppens namn
  • bakgrundsfotot
  • vem som kan gå med i gruppen.

Du kan även lägga till en beskrivning, länkar och upp till 20 kategorier.

1. Öppna Currents-appen "" på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Grupper.
  3. Under Dina grupper trycker du på den grupp du vill redigera.
  4. Tryck på Mer 더보기.
  5. Tryck på Redigera grupp.
  6. Gör dina ändringar.
  7. Tryck på Spara.

Nåla fast ett inlägg

Du kan nåla fast ett inlägg om du vill att det ska visas högst upp på gruppens sida med en mobil webbläsare:

1. Öppna Currents på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Grupper på navigeringsmenyn.
  3. Under Dina grupper trycker du på den grupp du vill ha.
  4. Tryck på det inlägg du vill nåla fast.
  5. Tryck på Mer Mer.
  6. Tryck på Nåla fast i grupp.

Ta bort en grupp

1. Öppna Currents-appen "" på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Grupper på navigeringsmenyn.
  3. Under Dina grupper trycker du på den grupp du vill radera.
  4. Tryck på Mer 더보기.
  5. Tryck på Ta bort grupp.
  6. Markera kryssrutan bredvid Jag förstår att jag tar bort den här gruppen och att det inte går att ångra.
  7. Tryck på Ta bort.

Det här går att göra i grupper

Du kan göra olika saker beroende på om gruppen är offentlig eller privat.

Allmänt om offentliga grupper

• Google Workspace-användare kan inte längre skapa nya offentliga grupper utanför domänen. De kan bara skapa nya privata grupper utanför domänen (endast inbjudan) och endast Google Workspace-användare kan gå med.
  • Offentliga grupper kan inte göras privata senare.
  • För befintliga offentliga grupper kan alla i domänen be om att få gå med. Personer som får en aktiv inbjudningslänk kan dock gå med i gruppen utan att behöva be om det.
  • Offentliga grupper kan ses av vem som helst på nätet och kan hittas i sökningar. Vem som helst kan se gruppens medlemmar och inlägg.
  • Om du skapar en ny offentlig grupp kommer den att vara begränsat till din organisation. Dessa domänbegränsade offentliga grupper kan inte ses av personer utanför domänen.

Allmänt om privata grupper

• Privata grupper kan inte göras offentliga senare.
  • Alla med tillgång till en aktiv inbjudningslänk kan gå med i gruppen.
  • Endast medlemmar och inbjudna kan se vilka som är med i en privat grupp.
    • Icke-medlemmar kan se både medlemmars och icke-medlemmars aktivitet i offentliga inlägg i privata grupper.
  • Om du använder Currents på jobbet eller i skolan kan sekretessinställningarna vara annorlunda.

Privata grupper och sökningar

Om en privat grupp inte visas i sökningar

• kan alla med tillgång till en aktiv inbjudningslänk gå med i gruppen
  • kan andra hitta en länk till gruppen på andra webbsidor
  • kan Google Workspace-användare med en länk till gruppen kanske se gruppens namn och foto
  • kan Google Workspace-användare med en länk till gruppen kanske fråga om att gå med i gruppen
  • måste nya medlemmar bjudas in om en privat grupp inte tillåter att personer ber om att få gå med.