Skapa eller redigera en grupp

Du kan skapa en grupp med ditt team för att dela uppdateringar, nya idéer och gemensamma intressen.

Om du använder ett Google-konto via jobbet eller skolan kan administratören inaktivera din möjlighet att använda Currents. Om Currents inaktiveras för dig tas du bort från grupper du är medlem i.

Skapa en grupp

1. Öppna Currents-appen "" på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Grupper.
  3. Tryck på Dina.
  4. Tryck på Skapa en grupp.
  5. Ange ett namn och välj inställningarna för gruppen (till exempel vem som kan gå med i och visa gruppen).
  6. Tryck på Klart.

Redigera gruppen

Du kan ändra grupper som du skapar, inklusive:

• gruppens namn
  • bakgrundsfotot
  • vem kan gå med i gruppen.
  • om inlägg ska invänta granskning tills medlemmen har blivit godkänd att göra inlägg i gruppen.

Det går även att lägga till kategorier, länkar och en beskrivning.

1. Öppna Currents-appen "" på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Grupper.
  3. Tryck på Dina.
  4. Tryck på gruppen du vill redigera.
  5. Tryck på Mer Mer.
  6. Tryck på Redigera grupp.
  7. Gör dina ändringar.
  8. Tryck på Klart.

Nåla fast ett inlägg

Du kan nåla fast ett inlägg om du vill att det ska visas högst upp på gruppens sida.

1. Öppna Currents-appen "" på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Grupper.
  3. Tryck på Dina.
  4. Tryck på önskad grupp.
  5. Tryck på det inlägg du vill nåla fast.
  6. Tryck på Mer Mer.
  7. Tryck på Nåla fast i grupp.

Ta bort en grupp

1. Öppna Currents-appen "" på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Grupper.
  3. Tryck på Dina.
  4. Tryck på den grupp du vill ta bort.
  5. Tryck på Mer Mer.
  6. Tryck på Ta bort grupp.
  7. Markera kryssrutan bredvid Jag förstår att jag tar bort denna grupp och att jag inte kan ångra det.
  8. Tryck på Ta bort grupp.

Det här går att göra i grupper

Du kan göra olika saker beroende på om gruppen är offentlig eller privat.

Allmänt om offentliga grupper

• G Suite-användare kan inte längre skapa nya offentliga grupper utanför domänen. De kan bara skapa nya privata grupper utanför domänen (endast inbjudan) och endast G Suite-användare kan gå med.
  • Offentliga grupper kan inte göras privata senare.
  • För befintliga offentliga grupper kan alla i domänen be om att få gå med. Personer som får en aktiv inbjudningslänk kan dock gå med i gruppen utan att behöva be om det.
  • Offentliga grupper kan ses av vem som helst på nätet och kan hittas i sökningar.
  • Vem som helst kan se gruppens medlemmar och inlägg.
  • Om du skapar en ny offentlig grupp kommer den att vara begränsat till din organisation. Dessa domänbegränsade offentliga grupper kan inte ses av personer utanför domänen.

Allmänt om privata grupper

• Privata grupper kan inte göras offentliga senare.
  • Alla med tillgång till en aktiv inbjudningslänk kan gå med i gruppen.
  • Endast medlemmar och inbjudna kan se vilka som är med i en privat grupp.
    • Icke-medlemmar kan se både medlemmars och icke-medlemmars aktivitet i offentliga inlägg i privata grupper.
  • Vilka sekretessinställningar som är tillgängliga för dig beror på G Suite-administratörens inställningar för Currents för din organisation.

Privata grupper och sökningar

Om en privat grupp inte visas i sökningar

• kan alla med tillgång till en aktiv inbjudningslänk gå med i gruppen
  • kan andra hitta en länk till gruppen på andra webbsidor
  • kan G Suite-användare med en länk till gruppen se gruppens namn och foto
  • kan G Suite-användare med en länk till gruppen kanske fråga om att gå med i gruppen
  • måste nya medlemmar bjudas in om en privat grupp inte tillåter att personer ber om att få gå med.