Currents is alleen beschikbaar voor Google Workspace-accounts voor werk of school. Consumentenaccounts (deze eindigen meestal op @gmail.com) zijn op 2 april 2019 beëindigd.

Een community maken of bewerken

U kunt met uw team een community maken om updates, nieuwe ideeën en gemeenschappelijke interesses te delen.

Als u een Google-account via uw werk of school gebruikt, kan uw beheerder de mogelijkheid Currents te gebruiken uitschakelen. Als Currents voor u is uitgeschakeld, wordt u verwijderd uit communities waarvan u lid bent.

Een community maken

1. Open de Currents-app "" op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik op Van jou.
  4. Tik op Een community maken.
  5. Voer een naam in en kies de instellingen voor uw community (zoals wie lid kan worden en deze community kan bekijken).
  6. Tik op Gereed.

Een community bewerken

U kunt onderdelen van de door u gemaakte communities wijzigen, zoals:

• de naam van de community,
  • de omslagfoto,
  • wie lid kan worden van de community,
  • of posts van leden worden vastgehouden voor beoordeling totdat het lid is goedgekeurd om posts in de community te plaatsen.

U kunt ook een beschrijving, links en maximaal 20 categorieën toevoegen.

1. Open de Currents-app "" op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik op Van jou.
  4. Tik op de community die u wilt bewerken.
  5. Tik op Meer Meer.
  6. Tik op Community bewerken.
  7. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  8. Tik op Gereed.

Een post vastzetten

U kunt een post vastzetten zodat deze bovenaan de pagina van de community blijft staan.

1. Open de Currents-app "" op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik op Van jou.
  4. Tik op de gewenste community.
  5. Tik op de post die u wilt vastzetten.
  6. Tik op Meer Meer.
  7. Tik op Vastzetten in community.

Een community verwijderen

1. Open de Currents-app "" op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik op Van jou.
  4. Tik op de community die u wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer Meer.
  6. Tik op Community verwijderen.
  7. Vink het vakje aan naast 'Ik begrijp dat ik deze community ga verwijderen en dat ik deze bewerking niet ongedaan kan maken'.
  8. Tik op Community verwijderen.

Wat u kunt doen in communities

Wat u kunt doen in uw community hangt af van of deze openbaar of privé is.

Algemene informatie over openbare communities

• Google Workspace-gebruikers kunnen geen nieuwe openbare communities meer maken buiten hun domein. Ze kunnen alleen nieuwe privécommunities maken buiten hun domein (waarvoor mensen moeten worden uitgenodigd) en alleen Google Workspace-gebruikers kunnen lid worden.
  • Openbare communities kunnen later niet privé worden gemaakt.
  • Voor bestaande openbare communities kan iedereen in uw domein verzoeken om lid te worden. Iemand die een actieve uitnodigingslink heeft, kan echter lid worden van de community zonder hiervoor een verzoek in te dienen.
  • Openbare communities kunnen door iedereen online worden bekeken en kunnen worden gevonden via zoekopdrachten.
  • Iedereen kan de leden en posts van de community bekijken.
  • Als u een nieuwe openbare community maakt, wordt deze beperkt tot uw organisatie. Deze openbare communities die beperkt zijn tot een domein, zijn niet zichtbaar voor mensen buiten het domein.

Algemene informatie over privécommunities

• Privécommunities kunnen later niet openbaar worden gemaakt.
  • Iedereen met een actieve uitnodigingslink kan lid worden van de community.
  • Alleen leden en genodigden kunnen de leden van een privécommunity zien.
    • Niet-leden kunnen activiteiten zien van zowel leden als niet-leden in openbare posts in privécommunity's.
  • Welke privacyinstellingen voor u beschikbaar zijn, hangt af van de Currents-instellingen die de beheerder heeft geconfigureerd voor uw organisatie.

Privécommunities en zoekopdrachten

Als een privécommunity niet wordt weergegeven in de zoekresultaten, geldt het volgende:

• Iedereen met een actieve uitnodigingslink kan lid worden van de community.
  • Mensen kunnen een link naar de community vinden op andere webpagina's.
  • Google Workspace-gebruikers met een link naar de community kunnen wellicht de naam en foto van de community zien.
  • Google Workspace-gebruikers met een link naar de community kunnen wellicht een verzoek indienen om lid te worden van de community.
  • Als een privécommunity niet toestaat dat mensen verzoeken om lid te worden, moeten nieuwe leden worden uitgenodigd.