Currents is alleen beschikbaar voor Google Workspace-accounts voor werk of school. Consumentenaccounts (deze eindigen meestal op @gmail.com) zijn op 2 april 2019 beëindigd.

Communities zoeken en lid worden van communities

Kom in contact met mensen met dezelfde interesses als jij door lid te worden van een openbare of privécommunity in Currents. Bekijk communityberichten in je updates en ontvang meldingen om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in je communities.

Als u een Google-account via uw werk of school gebruikt, kan uw beheerder de mogelijkheid Currents te gebruiken uitschakelen. Als Currents voor u is uitgeschakeld, wordt u verwijderd uit communities waarvan u lid bent.

Hoe openbare en privécommunities werken

Als u lid wordt van een community in Currents, worden de posts van die community weergegeven in uw homestream en kunt u posten in die community. U kunt lid worden van openbare of privécommunities.

Hoe openbare communities werken

• U kunt posts op openbare communitypagina's bekijken, ook als u geen lid bent van de betreffende community.
  • Als u lid wordt van een openbare community, kan iedereen de posts die u plaatst en een lijst met de leden van de community zien.
  • Alleen leden van de community kunnen posts in de community plaatsen of erop reageren.
  • Niet-leden kunnen een post of reactie in de community liken.
  • Belangrijk: Als een openbare community wordt verwijderd, ziet u uw posts in die community nog steeds in uw profiel.

Hoe privécommunities werken

• Als u lid wordt van een privécommunity, kunnen alleen leden uw posts in die community zien.
  • Leden en mensen die zijn uitgenodigd voor een privécommunity, waaronder mensen met toegang tot een actieve uitnodigingslink, kunnen zien wie momenteel lid is van die community.
  • Belangrijk: Als een privécommunity wordt verwijderd of als uw lidmaatschap wordt ingetrokken, heeft u geen toegang meer tot content in die community, inclusief content die u zelf heeft gepost. U kunt nog wel communitycontent die u heeft toegevoegd, verwijderen in het activiteitenlogboek.

Lid worden van een community

1. Open Currents op een computer.
  2. U kunt op twee manieren zoeken naar een community om lid van te worden:
    • Zoek naar een onderwerp dat u interessant vindt.
    • Klik in het navigatiemenu op Communities en vervolgens op Meer ontdekken. Scroll door de aanbevolen communities.Opmerking: Bij Meer ontdekken ziet u alleen aanbevolen communities. U ziet niet alle communities waaraan u kunt deelnemen in uw domein.
  3. Als u een community wilt bekijken voordat u lid wordt, klikt u op de community.
  4. Zodra u een community heeft gevonden waarvan u lid wilt worden, klikt u linksboven op Lid worden. Als u toestemming nodig heeft om lid te worden van een community, wordt in plaats daarvan Verzoek indienen om lid te worden weergegeven.

Kiezen hoeveel content van een community wordt weergegeven

U kunt kiezen hoeveel content van een community wordt weergegeven in uw homestream:

1. Open Currents op een computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de community waarvan u meer of minder content wilt weergeven.
  4. Klik bovenaan het linkervenster op Meer opties Meer.
  5. Klik op Voorkeuren.
  6. Klik naast Aantal posts in de homestream beheren op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  7. Kies hoeveel content van die community u wilt weergeven.
  8. Klik op Sluiten.

Updates ontvangen wanneer er nieuwe posts zijn

U kunt aangeven of u meldingen wilt ontvangen van communities waarvan u lid bent:

1. Open Currents op een computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de community waarvoor u de instellingen voor meldingen wilt wijzigen.
  4. Klik bovenaan het linkervenster op Meer opties Meer.
  5. Klik op Voorkeuren.
  6. Klik naast Communitymeldingen op het dropdownmenu en kies Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
  7. Klik op Sluiten.

De volgorde kiezen van de posts die u van een community te zien krijgt

1. Open Currents op een computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de community waarvoor u de volgorde wilt kiezen van de posts die u te zien krijgt.
  4. Klik bovenaan het linkervenster op Meer opties Meer.
  5. Klik op Voorkeuren.
  6. Klik naast Sorteren op beste of meest recente posts op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  7. Kies Beste posts of Meest recent.
  8. Klik op Sluiten.

Een community verlaten

Als u een community verlaat, geldt het volgende:

• U ziet geen regelmatige updates van die community meer in uw homestream.
  • U kunt geen posts meer delen met die community.
  • U kunt de pagina van de community mogelijk niet meer zien.

Een community verlaten:

1. Open Currents op een computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Communities.
  3. Klik op de community die u wilt verlaten.
  4. Klik bovenaan het linkervenster op Meer opties Meer.
  5. Klik op Community verlaten.
  6. Klik op Verlaten.

Opmerking: U kunt een community niet verlaten als u lid bent van een groep die lid is van die community. Als u de community wilt verlaten, moet u ook de groep verlaten.

De communities van iemand anders bekijken

U kunt de communities van iemand anders bekijken in het profiel van die persoon, als deze ervoor heeft gekozen de communities te delen waar deze lid van is:

1. Open Currents op een computer.
  2. Open het profiel van de betreffende persoon.
  3. Klik rechts, boven de communities van de persoon, op Alles weergeven.

Wat gebeurt er met posts in verwijderde communities?

• Als een openbare community buiten je organisatie wordt verwijderd, blijven de posts erin beschikbaar voor iedereen die een Google-account heeft via het werk of school.
  • Als een privécommunity buiten je organisatie wordt verwijderd, blijven de posts erin beschikbaar voor de gebruiker in het activiteitenlogboek.
  • Posts die je buiten je organisatie hebt gemaakt, blijven zichtbaar voor iedereen die een Google-account heeft via het werk of school.