Currents is alleen beschikbaar voor Google Workspace-accounts voor werk of school. Consumentenaccounts (deze eindigen meestal op @gmail.com) zijn op 2 april 2019 beëindigd.

Polls in Google Currents

Gebruik polls om te zien wat uw Google Currents-netwerk vindt van bepaalde onderwerpen. Stem in polls om uw mening te delen met anderen.

Een poll maken

Polls kunnen maximaal vijf opties bevatten waaruit mensen kunnen kiezen. U kunt een poll maken vanuit uw persoonlijke profiel of de Currents-homestream.

1. Open Google Currents op een computer.
  2. Klik op Opstellenen dan  PollPolls.
  3. Typ de antwoorden in de vakken 'Keuze 1' en 'Keuze 2'.
  4. Als u een achtergrondfoto wilt toevoegen aan de vraag, klikt u op Foto toevoegen .
    • Als u de foto wilt bijsnijden, plaatst u de muisaanwijzer op het midden van de foto en klikt u op Bijsnijden Bijsnijden.
    • Als u de foto wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op het midden van de foto en klikt u op Annuleren Annuleren.
    • Als u foto's voor elke keuze wilt toevoegen, klikt u in de rechterhelft van de foto op Foto toevoegen .
  5. Klik in elk antwoordvak en typ een antwoord. Een poll kan twee tot vijf keuzemogelijkheden hebben.
  6. Klik bovenaan het vak op de link naast uw naam om de communities en mensen te kiezen met wie u de poll wilt delen.
  7. Klik rechtsonder op Posten.

Tip: Als je wilt zien wie er in je poll heeft gestemd, zoek je de post waarin je de vraag hebt gesteld. Tik onder de tekst van de vraag op de gelinkte tekst die het aantal stemmen aangeeft. Vervolgens zie je een aantal van de mensen die op een bepaalde keuze hebben gestemd en het percentage dat elke keuze heeft geselecteerd.

Tips voor het maken van een poll

• Polls bewerken: U kunt de tekst van een vraag bewerken nadat u de vraag heeft gesteld, maar u kunt de keuzemogelijkheden of foto's niet wijzigen. U kunt een poll ook niet sluiten nadat deze is gestart, maar u kunt wel uw post verwijderen.
  • Foto's toevoegen: U kunt een foto van uw bureaublad of van de filmrol op uw apparaat uploaden of een foto uit uw Google-foto's kiezen. Als u foto's uploadt, wordt er automatisch een privéalbum met die foto's gemaakt in Google Foto's. Alleen jij kunt dit privéfotoalbum zien, tenzij je de URL van het album met iemand anders deelt.
  • Foto's verwijderen: Als u een foto uit dit privéalbum voor polls verwijdert, wordt de foto ook uit de poll zelf verwijderd.
  • Polls delen: U kunt alleen openbare polls opnieuw delen, om te zorgen dat stemmen in privépolls niet openbaar worden gedeeld.

Stemmen in een poll

Als iemand een poll maakt in Google Currents, kunt u reageren om uw mening te geven. Als u niet formeel wilt stemmen, kunt u ook een reactie plaatsen of de post liken.

Belangrijk: Mensen die de poll kunnen zien, kunnen wellicht ook zien waarop u heeft gestemd.

1. Open Google Currents op een computer.
  2. Zoek de poll op de homepage, in de communities waarvan u lid bent of op uw profiel of pagina.
  3. Als je wilt stemmen, klik je op je keuze.
  4. Je weet dat het stemmen is geslaagd wanneer je naar het percentage kijkt voor het aantal mensen dat op elke keuze heeft gestemd.
  5. Als u uw stem wilt wijzigen, klikt u op uw nieuwe keuze.

Foto's gebruiken in Google Currents-polls

• Foto's verwijderen: Als u een foto uit dit privéalbum voor polls verwijdert, wordt de foto ook uit de poll zelf verwijderd.
  • Belangrijk: Mensen die de poll kunnen zien, kunnen wellicht ook zien waarop je hebt gestemd.
  • Polls delen: U kunt alleen openbare polls opnieuw delen, om te zorgen dat stemmen in privépolls niet openbaar worden gedeeld.

Afbeeldingen zoeken en Google Currents-polls

Iedereen kan foto's op het web vinden, maar als u van plan bent ze te gebruiken, moet u rekening houden met de gebruiksrechten. Auteursrechteigenaren kunnen licenties gebruiken om aan te geven of en hoe anderen hun content mogen gebruiken.

Wanneer u een Google Currents-poll maakt, kunt u afbeeldingen zoeken in Google Afbeeldingen, rechtstreeks vanuit de tool voor het maken van polls. De getoonde resultaten zijn gelabeld voor commercieel hergebruik met wijziging. Google kan echter niet weten of jouw specifieke gebruik acceptabel is, dus we kunnen geen garanties geven. Daarom moet je op de bronpagina van de afbeelding de licentiedetails controleren en alleen afbeeldingen selecteren waarvan je zeker weet dat je ze mag gebruiken. Houd er ook rekening mee dat de meeste licenties u vragen de bron te vermelden als u een afbeelding gebruikt.

Als u in Google Afbeeldingen afbeeldingen zonder licentiegegevens vindt, meldt u deze in het Helpforum. U moet zich ook altijd houden aan het Beleid ten aanzien van gebruikersinhoud en -gedrag van Google Currents.