Land- en leeftijdsbeperkingen instellen voor uw Currents-profiel en -content

Opmerking: Deze doelgroepinstelling is alleen beschikbaar voor mensen die deze hebben ingeschakeld vóór 24 april 2019. Als u deze instelling wijzigt, geldt de geüpdatete instelling voor nieuwe posts, maar blijft de vorige instelling gelden voor oude posts.

Als u posts en andere content wilt delen die zijn bedoeld voor een specifieke leeftijdscategorie of een specifiek land, kunt u in de Currents-instellingen opgeven wie de content moet zien.

Lees ons Beleid voor gebruikersinhoud en -gedrag voor meer informatie over wat wel en niet is toegestaan in Currents.

Toegang beperken op leeftijd of locatie

Toegang beperken door een leeftijdscategorie te selecteren

1. Open Currents op uw computer.

2. Klik linksboven op 'Menu' Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Klik onder 'Overig', naast 'Doelgroep', op Bewerken.
  4. Klik naast 'Doelgroep' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om het type mensen te kiezen dat u wilt bereiken. U kunt kiezen uit 'Iedereen', 'Gebruikers van 18 jaar en ouder', 'Gebruikers van 21 jaar en ouder' of 'Aangepast'.
  5. Vink onderaan de pagina het vakje aan om te bevestigen dat u de instructies heeft gelezen en dan klik op Opslaan.

Toegang beperken door een minimum leeftijd in te stellen

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik linksboven op 'Menu' Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Klik onder 'Overig', naast 'Doelgroep', op Bewerken.
  4. Klik naast 'Doelgroep' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Aangepast.
  5. Klik naast 'Algemene instellingen' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Minimum leeftijd voor gebruikers en dan typ een leeftijd.
  6. Vink onderaan de pagina het vakje aan om te bevestigen dat u de instructies heeft gelezen en dan klik op Opslaan.

Toegang beperken op locatie

1. Open Currents op uw computer.
  2. Klik linksboven op 'Menu' Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Klik onder 'Overig', naast 'Doelgroep', op Bewerken.
  4. Klik naast 'Doelgroep' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Aangepast.
  5. Geef in het zoekvak onder 'Landspecifieke instellingen' de naam van het land op en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. U kunt kiezen uit 'Iedereen' en 'Niemand' of u kunt een minimum leeftijd instellen voor gebruikers in dat land.
  6. Klik op Toevoegen en dan vink onder aan de pagina het vakje aan om te bevestigen dat u de instructies heeft gelezen en danOpslaan.

Opmerking: U kunt de instellingen altijd wijzigen. Als u meer beperkingen toevoegt, kunnen mensen die uw profiel en content in het verleden konden bekijken, mogelijk niet meer al uw content bekijken.

Als u beperkingen verwijdert, is dit alleen van invloed op de content die u post nadat u de instellingen heeft gewijzigd. Dit is niet van invloed op wie de content kan bekijken die u heeft gepost voordat u de instellingen wijzigde.

Wat beperkte gebruikers kunnen bekijken

Beperkte gebruikers kunnen mogelijk een gedeelte van uw content bekijken, ook als uw in de instellingen hebt aangegeven wie de content mag bekijken.

Wat beperkte gebruikers kunnen bekijken Wat beperkte gebruikers niet kunnen bekijken
Uw profielnaam, profielfoto en omslagfoto Uw posts nadat beperkingen zijn ingeschakeld
Foto's (waaronder gedeelde foto's uit posts), communities, Hangouts, evenementen, reviews en andere Currents-content dan posts Bepaalde informatie in het gedeelte 'Over' van uw profiel
Reacties die u heeft gepost vanuit uw profiel
Uw YouTube-kanaal en -video's, tenzij u instellingen voor leeftijdsbeperking via YouTube heeft ingeschakeld

Opmerking: Voor sommige Currents-functies zijn eigenaren of moderatoren vereist, zoals communities en evenementen. Eigenaren en moderatoren kunnen de content bekijken en beheren die u op hun pagina deelt, ook als ze in een categorie vallen die u heeft beperkt.

Houd rekening met het volgende:

• Ingelogd of uitgelogd: Als u doelgroepinstellingen gebruikt, zijn deze van toepassing op ingelogde Google-gebruikers die hun geboortedatum aan hun account hebben toegevoegd. Iemand die is uitgelogd, kan geen content bekijken waarvoor leeftijdsbeperkingen zijn ingesteld. Landspecifieke beperkingen zijn van toepassing ongeacht of de persoon is ingelogd of uitgelogd.
  • Content waarop beperkingen van toepassing zijn: Uw doelgroepinstellingen zijn momenteel van invloed op posts en bepaalde informatie op het tabblad 'Over'. In de toekomst kunnen ze echter ook van invloed worden op andere content die u post. Als dat gebeurt, wordt dit artikel geüpdatet met een uitleg van de wijzigingen.
  • Content vinden via zoeken: Ook als u deze beperkingen gebruikt, kunnen mensen uw content nog steeds vinden door ernaar te zoeken. Dit betekent dat de doelgroepinstellingen niet van invloed zijn op de manier waarop uw content wordt gezien door zoekmachines, webcrawlers of de Currents API.
Speciale overwegingen voor gereguleerde producten en services

U mag Currents niet gebruiken om de verkoop van gereguleerde producten te promoten, zoals alcohol of tabak. Als u dit wel doet, kan Google de betreffende content verwijderen of uw account opschorten.

Automatisch of door beheerder beperkte profielen

In bepaalde gevallen kunnen profielen worden beperkt uit juridische of beleidsoverwegingen. Als dit gebeurt, kunnen de beperkingen niet worden gewijzigd, maar kunnen er wel aanvullende beperkingen worden toegevoegd.