De profielinstelling voor zoekresultaten wijzigen

Als mensen een zoekmachine (zoals Google.com) gebruiken om naar u te zoeken, kunnen ze uw Currents-profiel te zien krijgen in hun zoekresultaten.

Als u het mensen moeilijker wilt maken u te vinden via zoekmachines, kunt u de instelling voor zoekresultaten in uw profiel wijzigen.

Kiezen of uw Currents-profiel wordt gecrawld door zoekmachines

In de Currents-instellingen kunt u bepalen of zoekmachines uw profielpagina crawlen.

1. Open de Currents-app "" op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Scroll naar Profiel.
  4. Schakel 'Anderen helpen mijn profiel te vinden in zoekresultaten' in of uit.

Wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen voor zoekresultaten, kunnen op verschillende momenten worden doorgevoerd voor zoekmachines. Dit is afhankelijk van het moment waarop elke zoekmachine de profielpagina crawlt.

Gebruikt u Google Currents op het werk of op school?

De persoon binnen uw organisatie die uw G Suite-account beheert (de systeembeheerder), kan kiezen of uw profielpagina wordt gecrawld door zoekmachines. Als je het niet met deze keuze eens bent, kun je de instelling wijzigen.

Je G Suite-beheerder kan ook een interne directory beschikbaar maken die de namen en e-mailadressen van de mensen binnen je organisatie bevat. Belangrijk: Als de directory (Contacten delen) is ingeschakeld voor je organisatie, kunnen mensen binnen je organisatie je profiel gemakkelijk vinden, ongeacht je instelling voor zoekresultaten. Ze kunnen je profiel bijvoorbeeld vinden door contacten te zoeken in Gmail.

Als je niet zeker weet of je directory is in- of uitgeschakeld, raden we je aan contact op te nemen met het technische ondersteuningsteam van je organisatie.

Manieren waarop mensen je profiel kunnen vinden, ongeacht je instellingen

Ook als je profielpagina niet wordt gecrawld door zoekmachines, kunnen mensen deze pagina vinden. Bijvoorbeeld:

• Als iemand de URL of het webadres van je profiel kent, kan hij rechtstreeks naar je profiel gaan.
  • Als een link naar je profiel is opgenomen op een andere website (zoals een blog of nieuwssite), kunnen je naam en de link naar je profiel worden weergegeven in zoekresultaten.
  • Uw profiel kan worden voorgesteld aan anderen.
  • Mensen kunnen de zoekfuncties in andere Google-producten (zoals de zoekfunctie van Google Currents) gebruiken om uw profiel te vinden.