De profielinstelling voor zoekresultaten wijzigen

Als mensen een zoekmachine (zoals Google.com) gebruiken om naar u te zoeken, kunnen ze uw Currents-profiel te zien krijgen in hun zoekresultaten.

Als u het mensen moeilijker wilt maken u te vinden via zoekmachines, kunt u de instelling voor zoekresultaten in uw profiel wijzigen.

Kiezen of je Google+ profiel wordt gecrawld door zoekmachines

Via je Google+ instellingen kun je bepalen of zoekmachines je profielpagina wel of niet crawlen.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Scrol naar Profiel.
  4. Schakel 'Anderen helpen mijn profiel te vinden in zoekresultaten' in of uit.

Wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen voor zoekresultaten, kunnen op verschillende momenten worden doorgevoerd voor zoekmachines. Dit is afhankelijk van het moment waarop elke zoekmachine je profielpagina crawlt.

Opmerking: Als je Google+ gebruikt op het werk of op school, staat naast dit vakje 'Mensen buiten mijn organisatie helpen mijn profiel te vinden in zoekresultaten'. Als je organisatie het delen van content heeft beperkt, is deze optie misschien niet zichtbaar.

Gebruikt u Google Currents op het werk of op school?

De persoon binnen uw organisatie die uw Google Workspace-account beheert (de systeembeheerder), kan kiezen of uw profielpagina wordt gecrawld door zoekmachines. Als u het niet eens bent met de keuze van de beheerder, kunt u deze instelling wijzigen.

De beheerder kan ook een interne directory beschikbaar maken met de namen en e-mailadressen van de mensen binnen uw organisatie. Belangrijk: Als de directory (Contacten delen) is ingeschakeld voor uw organisatie, kunnen mensen binnen uw organisatie uw profiel gewoon vinden, ongeacht uw instelling voor zoekresultaten. Ze kunnen uw profiel bijvoorbeeld vinden door contacten te zoeken in Gmail.

Als u niet zeker weet of de directory is in- of uitgeschakeld, raden we u aan contact op te nemen met het technische supportteam van uw organisatie.

Manieren waarop mensen uw profiel kunnen vinden, ongeacht de instellingen

Ook als uw profielpagina niet wordt gecrawld door zoekmachines, kunnen mensen deze pagina vinden. Bijvoorbeeld:

• Als iemand de URL of het webadres van uw profiel heeft, kan deze rechtstreeks naar uw profiel gaan.
  • Als een link naar uw profiel is opgenomen op een andere website (zoals een blog of nieuwssite), kunnen uw naam en de link naar uw profiel worden weergegeven in zoekresultaten.
  • Uw profiel kan worden voorgesteld aan anderen.
  • Mensen kunnen de zoekfuncties in andere Google-producten (zoals de zoekfunctie van Google Currents) gebruiken om uw profiel te vinden.