Ondersteuningsportal van Google Enterprise: veelgestelde vragen

aKlanten van G Suite en Cloud Platform: de ondersteuningsportal wordt binnenkort vervangen. Gebruik in plaats daarvan het ondersteuningscentrum van Google Enterprise.
  1. Wat voor informatie kan ik in de ondersteuningsportal van Google Enterprise vinden?
  2. Wat voor informatie kan ik niet in de ondersteuningsportal van Google Enterprise vinden?
  3. Ik ben systeembeheerder en heb recht op ondersteuning op ondernemingsniveau, maar heb geen portal-account. Hoe kan ik er een krijgen?
  4. Waarom heb ik een afzonderlijke id/wachtwoord-combinatie nodig?
  5. Hoe weet ik of ik een id/wachtwoord voor de portal heb?
  6. Ik ben een Search Appliance-distributeur en beheer mijn toepassingen op http://support.google.com/. Moet ik de portal gebruiken om bestellingen te plaatsen en mijn verkoop te beheren?
  7. Ik ben een Postini-wederverkoper. Moet ik de portal gebruiken om bestellingen te plaatsen en mijn verkoop te beheren?
  8. Ik ben een Google Maps Platform-klant. Geeft de portal mij toegang tot mijn Maps-gebruiksrapporten?
  9. Ik heb geen toegang tot de portal, maar ik heb nu ondersteuning nodig. Wat moet ik doen?
  10. Op welke technologie is de ondersteuningsportal van Google Enterprise gebaseerd?
  11. Ik begrijp dat de ondersteuningsportal van Google Enterprise wordt vervangen. Wat betekent dat?

1. Wat voor informatie kan ik in de ondersteuningsportal van Google Enterprise vinden?

Systeembeheerders kunnen een ondersteuningsaanvraag (kwestie) indienen, de voortgang van de kwestie volgen en de kwestie voorzien van bijlagen en opmerkingen. U vindt er contactgegevens (telefoonnummers en werktijden van het callcenter, serviceniveaus, enzovoort) met betrekking tot de Google Enterprise-producten die uw bedrijf heeft gekocht. We plaatsen er ook persoonlijke informatie voor onze Google Enterprise-klanten, zoals downloads voor de Google Search Appliance of bedrijfsspecifieke documentatie met betrekking tot Google Earth.

2. Wat voor informatie kan ik niet in de ondersteuningsportal van Google Enterprise vinden?

De meeste documentatie vindt u niet in de portal. Ook vindt u er geen gebruikersforums of doe-het-zelftrainingen. Deze zaken zijn voor iedereen toegankelijk. De betreffende links staan op de startpagina van het Helpcentrum van Google Enterprise.

3. Ik ben systeembeheerder en heb recht op ondersteuning op ondernemingsniveau, maar heb geen portal-account. Hoe kan ik er een krijgen?

Als u geen portal-account heeft, moet u in eerste instantie aankloppen bij de hoofdsysteembeheerder van uw bedrijf. Deze moet zich aanmelden bij de portal en een account voor u aanvragen door hierover een kwestie aan te maken. Een vertegenwoordiger van Google Support zal dan uw portal-account aanmaken. Dit kan een aantal dagen in beslag nemen. Als u niet weet wie uw systeembeheerder is, of als u hulp nodig heeft bij het verkrijgen van een portal-account, vult u het onderstaande formulier in.

4. Waarom heb ik een aparte id/wachtwoord-combinatie nodig?

Op dit moment is de portal niet geïntegreerd met de diverse beheerinterfaces van Google Enterprise. We werken aan het implementeren van deze functie.

5. Hoe weet ik of ik een id/wachtwoord voor de portal heb?

In dat geval zou u van de Google Enterprise-ondersteuning een e-mail hebben ontvangen met uw tijdelijke wachtwoord. Hieronder vindt u informatie over het aanvragen van een nieuw portal-account.

6. Ik ben een Search Appliance-distributeur en heb mijn toepassingen beheerd op http://support.google.com/. Moet ik de portal gebruiken om bestellingen te plaatsen en mijn verkoop te beheren?

Nee. U gebruikt de portal om kwesties in te dienen, maar voor het beheren van uw verkoopvoorraad en uw doorverkoopregistratie blijft u support.google.com gebruiken.

7. Ik ben een Postini-wederverkoper. Moet ik de portal gebruiken om bestellingen te plaatsen en mijn verkoop te beheren?

Nee. De portal vervangt de partnerportal van Postini niet. Ondersteuningskwesties dient u in via de ondersteuningsportal van Google Enterprise en voor uw verkoopactiviteiten blijft u de partnerportal van Postini gebruiken.

8. Ik ben een Google Maps Platform-klant. Geeft de portal mij toegang tot mijn Maps-gebruiksrapporten?

Ja. Als u al aanmeldingsgegevens voor de Google Enterprise-portal heeft ontvangen, meldt u zich aan om Google Maps Platform-gebruiksrapporten te bekijken.

9. Ik heb geen toegang tot de portal, maar ik heb nu ondersteuning nodig. Wat moet ik doen?

U kunt gebruikmaken van links naar online documentatie, probleemoplossing, doe-het-zelftraining en u2u-forums voor alle Google Enterprise-producten op http://support.google.com/enterprisehelp.

10. Op welke technologie is de ondersteuningsportal van Google Enterprise gebaseerd?

Google Enterprise maakt gebruik van het Salesforce.com-platform voor kwestiebeheer en services voor klantportals. Als u gebruikmaakt van de portal, kunt u URL's tegenkomen die verwijzen naar domeinen van salesforce.com. U kunt ook uitgaande e-mails tegenkomen met als afzender een @google.com-adres, maar die zijn verzonden vanaf e-mailservers van Salesforce.com.

11. Ik begrijp dat de ondersteuningsportal van Google Enterprise wordt vervangen. Wat betekent dat?

Het ondersteuningscentrum van Google Enterprise vervangt de ondersteuningsportal van Google Enterprise. Het ondersteuningscentrum van Google Enterprise biedt een geïntegreerde interface waar wederverkopers en hun klanten toegang hebben tot dezelfde informatie. Voor het ondersteuningscentrum worden dezelfde aanmeldingsgegevens gebruikt als voor het beheerdersdashboard van G Suite, zodat G Suite-gebruikers zich maar één keer hoeven aan te melden.

Raadpleeg Ondersteuningscentrum van Google Enterprise - veelgestelde vragen voor meer informatie en het laatste nieuws.