Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Foto's maken en je beste foto kiezen met Topfoto

Gebruik Topfoto om foto's te maken en frames uit een bewegingsfoto op te slaan. Met Topfoto kun je ook je favoriete foto kiezen. Meer informatie over hoe je de Camera-app opent

De bewegingsstand gebruiken om een foto met het effect Meedraaien met actie of Lange belichting te maken

Belangrijk: Meedraaien bij actie is niet beschikbaar op de Pixel 7a of Pixel Fold.
  1. Open de Camera-app .
  2. Scroll naar Beweging.
  3. Kies het vervagingseffect dat je wilt gebruiken:
    • Meedraaien bij actie: Voeg creatieve vervaging toe aan de achtergrond. Houd de camera stil of volg een bewegend onderwerp om creatieve vervaging toe te voegen aan de achtergrond. Tik op Opnemen Foto maken als de foto helemaal naar wens is.
    • Lange belichting: Voeg creatieve vervaging toe aan een bewegend onderwerp. Houd de camera stil of volg een bewegend onderwerp om creatieve vervaging toe te voegen aan het onderwerp. Tik op Opnemen Foto maken als de foto helemaal naar wens is.
Beschikbaarheid van Meedraaien bij actie of Lange belichting
Apparaat Meedraaien bij actie Lange belichting
Pixel 5a (5G) en lager Nee Nee
Pixel 6 Ja Ja
Pixel 6 Pro Ja Ja
Pixel 6a Nee Nee
Pixel 7 Ja Ja
Pixel 7 Pro Ja Ja
Pixel 7a Nee Ja
Pixel Fold Nee Ja
Tips voor het maken van een foto met het effect Meedraaien met actie

Meedraaien met actie werkt het best in de volgende gevallen:

• Het onderwerp is een persoon met een zichtbaar gezicht.
  • Het onderwerp beweegt. Bij foto's van stilstaande of zeer langzaam bewegende onderwerpen kan weinig of geen effect te zien zijn.
  • Er is één duidelijk hoofdonderwerp. Houd het hoofdonderwerp op de voorgrond en vóór andere mensen op de foto.
  • Het onderwerp vormt een groot deel van de foto en is meer dan een seconde in de zoeker geweest voordat je op Opnemen tikt.
Tips voor het maken van foto's met lange belichting

Lange belichting werkt het beste als je je apparaat stil houdt. Foto's met lange belichting worden gestart als je op Opnemen tikt.

De duur van de belichting wordt aangepast aan de beweging in de scène, afhankelijk van de grootte en snelheid van het item waarop is scherpgesteld.

Topfoto gebruiken om afzonderlijke foto's uit een bewegingsfoto of video op te slaan

Als je een foto of snelle video maakt, kun je aanbevelingen krijgen voor een topfoto van betere kwaliteit op basis van je foto of video.

Belangrijk: Deze functies zijn alleen beschikbaar op de Pixel 3 en hoger, waaronder de Pixel Fold.

Topfoto aanzetten

1. Open de Camera-app op je apparaat.
  2. Tik linksonder op Instellingen
  3. Stel Topfoto in op Automatisch Beweging automatisch of Aan Beweging aan.
Tip: To get help, activate Google Assistant on your Pixel 8 and Pixel 8 Pro and ask, "How do I take motion photos?" Learn more about Pixel support on Assistant.

Een topfoto kiezen

Maak bewegingsfoto's om iets vast te leggen dat beweegt en kies daarna met Topfoto een favoriete foto in je bewegingsfoto of video.
Tip: Aanbevolen foto's worden in een hogere resolutie en in HDR opgeslagen.
Als je de bewegingsfoto wilt opslaan als video, tik je op Meer Meer en dan Exporteren en dan Video en dan Exporteren.

Vaak gefotografeerde gezichten aan- of uitzetten

Je kunt de camera op je Pixel 4 of hoger, waaronder de Fold, de beste foto's laten herkennen en aanbevelen van de gezichten die je het meest fotografeert of opneemt.

Als de camera andere opnamen in je foto's of snelle video's vindt en aanbeveelt, heeft de camera foto's herkend van de gezichten die je vaak vastlegt. Daarna beveelt de camera betere foto's van die gezichten aan.

Als je Vaak gefotografeerde gezichten aanzet, slaat je camera gegevens op over de gezichten die je fotografeert of opneemt. Alle gegevens van gezichten worden op je apparaat opgeslagen en niet naar Google gestuurd. Als je 'Vaak gefotografeerde gezichten' uitzet, worden je gegevens verwijderd.

Zo zet je 'Vaak gefotografeerde gezichten' aan:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer instellingen.
  3. Tik op Vaak gefotografeerde gezichten.
  4. Zet Vaak gefotografeerde gezichten aan.

Tip: Op de Pixel 6 en hoger, waaronder de Pixel Fold, kan de camerafunctie 'Vaak gefotografeerde gezichten' ook zorgen dat huidskleuren nauwkeuriger in beeld worden gebracht.