Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Foto's maken met je Pixel-telefoon of -tablet bij weinig licht of 's nachts

Als je apparaat stabiel is, kun je zonder flitser foto's bij weinig licht of van de sterrenhemel maken. Meer informatie over hoe je de Camera-app opent op je Pixel-telefoon

Levendige foto's bij weinig licht maken met Nachtzicht
  1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik in de carrousel van de fotomodus op Nachtzicht.
  3. Tik op Opnemen Nachtzicht.
  4. Houd het apparaat een paar seconden stil terwijl de foto wordt gemaakt.

Tip: Hier vind je meer informatie over hoe je een video opneemt met Nachtzicht als je timelapse-video's in het donker wilt vastleggen met Nachtzicht.

Zo zet je Automatisch Nachtzicht uit in de fotomodus:

1. Tik rechts op Nachtzicht .
  2. Sleep de schuifregelaar van Max naar Uit.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Stel Meer licht in op Geen.

Tips:

• Als je een foto maakt bij weinig licht en de foto- of portretmodus aanstaat, gaat Nachtzicht automatisch aan.
  • Als de cameraflitser aanstaat, werkt Automatisch Nachtzicht niet.
Zo zet je de optie Meer licht uit:
  1. Open de Camera-app .
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer licht.
  3. Zet Meer licht uit.

Foto's van de sterrenhemel maken met Astrofotografie

Op je Pixel-apparaat kun je foto's van de sterrenhemel maken. Als je dit wilt doen, ga je naar een plek waar geen straatverlichting is. Wacht na zonsondergang minstens 45 tot 90 minuten voordat je foto's van de sterren maakt.

Belangrijk: Op de Pixel 4a (5G) en hoger werkt astrofotografie alleen met zoominstellingen gelijk aan of groter dan 1x.

Zo maak je een foto:

1. Ga naar een donkere plek.
  2. Open de Camera-app Google Camera.
  3. Tik op Nachtzicht.
  4. Plaats je apparaat op een stabiele ondergrond, bijvoorbeeld tegen een steen of op een statief. Houd het apparaat niet in je hand.
  5. Als je apparaat stabiel en klaar voor de opname is, schakelt de sluiter over naar de astrofotografiemodus .
  6. Tik op Sluiter.
  7. Raak je apparaat niet aan totdat de foto is gemaakt. Er wordt een afteltimer op je apparaat getoond.

Zo zet je automatische timelapse uit:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer instellingen en dan Geavanceerd Meer.
  3. Zet Timelapse aanzetten voor astrofotografie uit.

Tips om je foto's van de sterrenhemel te verbeteren

Voor de beste foto's van de sterrenhemel kun je je voorbereiden op buitenfotografie en de instellingen van je apparaat aanpassen.

Voorbereiden op buitenfotografie
  • Plan vooruit zodat je weet waar en wanneer je sterren en sterrenbeelden kunt vinden. Download een app met sterrenkaarten voor hulp.
  • Check de weersvoorspelling. Als het bewolkt is, is het moeilijker om de maan of sterren te vinden.
  • Ga naar een plek waar geen straatverlichting of andere kunstmatige verlichting is. Lichtvervuiling maakt sterren minder zichtbaar. Raadpleeg een kaart met de lichtvervuiling in de regio.
  • Plaats het apparaat op een stabiele ondergrond of gebruik een statief. Raak je apparaat niet aan en steun het niet met je hand.
  • Als het hard waait, plaats je je apparaat dichter bij de grond of afgeschermd van de wind. Je apparaat werkt het best als het stabiel is.
    • Tip: Zet de zelfontspanner op 3 seconden, zodat je apparaat stabiel is als de foto wordt gemaakt. Je apparaat maakt de foto 3 seconden nadat je op Opnemen Nachtzicht hebt getikt.
De instellingen van je apparaat aanpassen

Helderheid of schaduwen aanpassen

Voor de Pixel 4 en lager:

Houd je vinger op het scherm om de helderheid, schaduwen en temperatuur van de kleurtint aan te passen.

• Helderheid aanpassen: verplaats aan de rechterkant de schuifregelaar om de helderheid Helderheid te verlagen of te verhogen.
  • Schaduwen aanpassen: verplaats aan de rechterkant de schuifregelaar om schaduwen Schaduwen te verlagen of te verhogen.

Voor de Pixel 4a 5G en hoger:

Als je de helderheid, schaduwen en temperatuur van de kleurtint wilt aanpassen, tik je rechtsonder op Bewerken Volume aanpassen en dan Aanpassen.

• Helderheid aanpassen: tik onderaan op Helderheid Helderheid.
    • Pas de schuifregelaar aan om de helderheid te verlagen of te verhogen.
  • Schaduwen aanpassen: tik onderaan op Schaduwen .
    • Pas de schuifregelaar aan om schaduwen te verlagen of te verhogen.