Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Een video opnemen op je Pixel-telefoon

Je kunt in realtime en slow motion opnemen op je telefoon of tablet. Je kunt ook timelapse-video's opnemen die versnellen als je ze afspeelt. Meer informatie over hoe je de Camera-app opent

Belangrijk:

Take videos with your camera

Een video opnemen

Belangrijk: Als je een video opneemt, worden meldingsgeluiden van je apparaat op stil gezet zodat je niet wordt gestoord.

Als je snel een video wilt opnemen, open je de Camera-app, houd je je vinger op Opnemen Sluiter.

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Als je de fotomodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen.
  3. Tik op Opnemen Opnemen om de opname te starten.
    • Tik op Onderbreken Pauzeren om de video-opname te onderbreken. Tik op Opnemen Opnemen om de opname te hervatten.
    • Tik op Foto maken Sluiter als je een foto met hoge resolutie wilt maken terwijl je een video opneemt.
  4. Tik op Stoppen Stoppen om de opname te stoppen.

Tip: Je kunt de camera-instellingen wijzigen om functies zoals rasters of een flits te gebruiken. Meer informatie over hoe je kunt aanpassen hoe je camera opnamen maakt

Video-effecten gebruiken

Een video vloeiender maken (Pixel 3a en hoger)

1. Open de Camera-app Google Camera. Meer informatie over hoe je de Camera-app opent op je Pixel-telefoon
  2. Als je de fotomodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen.
  3. Tik linksonder op Video-instellingen en dan Stabilisatie .
  4. Kies het gewenste type stabilisatie.
    • Tik op Standaard om enige beweging op te nemen.
    • Alleen Pixel 4a (5G) en hoger: Tik op Vergrendeld om foto's te maken.
    • Alleen Pixel 4a (5G) en hoger: Tik op Actief om veel beweging op te nemen.
  5. Je kunt voor elke modus het stabilisatieniveau aanpassen.

Filmische video-effecten (Pixel 7 en Pixel 7 Pro)

Als je opneemt in de filmische modus, kun je achtergronden vervagen en het onderwerp scherp houden. Zo zet je de filmische modus aan:

1. Open de Camera-app Google Camera op je telefoon.
  2. Als je de cameramodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen.
  3. Swipe naar de modus Filmisch vervagen.
  4. Tik op de sluiterknop om op te nemen.
  5. Tik op het onderwerp om de focus te verplaatsen.

Levendige videokleuren (Pixel 7 en Pixel 7 Pro)

Als je opneemt in HDR-video, krijg je levendige videokleuren. Zo zet je 10-bits HDR Video aan:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Als je de fotomodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen.
  3. Tik linksonder op Video-instellingen .

Video's met hoge resolutie opnemen (Pixel 7 en Pixel 7 Pro)

Met de lenzen van je telefoon kun je in 4K met tot 60 frames per seconde opnemen. Zo zet je video met hoge resolutie aan:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Als je de cameramodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen.
  3. Tik linksonder op Video-instellingen .
    • Zet 4K aan onder Resolutie.
    • Zet 60 fps aan onder Frames/sec.
Een slow motion-video opnemen

Zo neem je een video op in slow motion:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Als je de fotomodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen.
  3. Schakel over naar Slow motion.
  4. Tik op Opnemen Opnemen om de opname te starten.
    • Tik op Foto maken Foto maken als je een foto met hoge resolutie wilt maken terwijl je een slow motion-video opneemt.
  5. Tik op Stoppen Stoppen om de opname te stoppen.

Tip: Als je zeer hoge snelheden in slow motion wit opnemen, kies je 1/8x.

Een timelapse-video opnemen

Zo neem je iets op dat langzaam verandert, zoals een zonsondergang:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Als je de fotomodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen en dan Timelapse.
  3. Als je een instelling om de tijd te versnellen wilt kiezen, tik je rechtsonder op Automatisch.
  4. Selecteer de snelheid. Bijvoorbeeld:
    • Tik op 5x als je wilt dat 50 echte seconden 10 seconden duren in de video.
    • Tik op 120x als je wilt dat 20 echte minuten 10 seconden duren in de video.
  5. Tik op Opnemen Opnemen.
    • Tik op Foto maken Foto maken als je een foto met hoge resolutie wilt maken terwijl je een timelapse-video opneemt.
  6. Tik op Stoppen Stoppen om de opname te stoppen.

Tip: Als je niet zeker weet welke snelheid je moet kiezen of hoelang je moet opnemen, tik je op Automatisch.

Zo zet je Nachtzicht met Timelapse aan:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Als je de fotomodus cameramodus gebruikt, schakel je over naar de videomodus Videomodus openen en dan Timelapse.
  3. Tik linksonder op Instellingen Instellingen en dan Meer licht.
  4. Tik op Nachtzicht .
  5. Tik op Opnemen Opnemen. Houd de telefoon stil terwijl de video wordt opgenomen.
  6. Tik op Stoppen Stoppen om de opname te stoppen.
Een augmented reality-video opnemen