Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

De instellingen van de Camera-app wijzigen

Je kunt je foto- en video-instellingen wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld locatiestempels aan- of uitzetten, opslagruimte besparen en waarschuwingen voor een vuile lens beheren. Meer informatie over hoe je de Camera-app opent

Sluitergeluid uitschakelen
  1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer instellingen.
  3. Zet Camerageluiden uit.

Tip: In sommige landen kun je het sluitergeluid niet uitzetten.

Locatiestempels voor foto's en video's uitschakelen
  1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer instellingen.
  3. Zet Locatie opslaan uit.

Tip: Als je een tijdstempel voor een foto wilt weergeven, tik je rechtsonder op de foto en dan Meer Meer. Als je locatiestempels ingeschakeld laat, wordt ook de locatie van de foto weergegeven.

De resolutie verlagen om opslagruimte te besparen

Foto's

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen .
  3. Kies onder Foto de optie Volledige resolutie of Middelgrote resolutie (gebruikt minder opslagruimte).

Video's

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Schakel over naar Videomodus Videomodus openen.
  3. Tik linksonder op Instellingen .
  4. Selecteer naast Resolutie de optie Full HD.

Tip: Je kunt van de foto's en video's op je Pixel-telefoon onbeperkt back-ups maken in Google Foto's. Meer informatie over back-ups op de Pixel-telefoon

De opslagruimte voor foto's en video's checken

Zo check je hoeveel foto's en minuten aan video je kunt opnemen op je Pixel-telefoon:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer instellingen en dan Apparaatopslag . De resterende opslagruimte staat bovenaan het scherm.
    • Opslagruimte optimaliseren: Zet Opslagbesparing aan.
    • Bestanden verwijderen: Tik op Ruimte vrijmaken.
Meldingen bij een vuile lens uitschakelen

Je kunt een waarschuwing krijgen als je camera merkt dat de lens vuil is. Zo zet je deze berichten uit:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer instellingen en dan Geavanceerd.
  3. Zet Melding bij vuile lens uit.
De functie van je volumeknoppen wijzigen
  1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen  en dan Meer instellingen.
  3. Tik op Gebaren en dan Opties voor volumeknop.
  4. Kies een optie.
De flitser inschakelen

Zo zet je de flitser aan voor meer helderheid:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Flitser Flitsmodus.

Instellingen wijzigen op de Pixel 5 en lager

Audiozoom aanzetten

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 4 en Pixel 5.

Als je video's opneemt, kun je audiozoom aanzetten voor beter geluid.

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Schakel over naar Videomodus Videomodus openen.
  3. Tik linksonder op Instellingen .
  4. Zet Audiozoom aan.