Ställa in ett skärmlås för din profil för Googles appar och tjänster som är inbyggda i bilen

Du kan använda Googles appar och tjänster i vissa bilmodeller, till exempel Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge Pure Electric. Ställ in ett skärmlås i bilen om du vill hålla din profil och ditt Google-konto privata. Varje gång du vill få åtkomst till din profil måste du ange det personliga identifieringsnummer (pinkoden) eller det grafiska lösenord som du anger.

Du kan köra bilen när ett skärmlås har ställts in och skärmen är låst, men du kommer inte åt din profil eller uppgifter i ditt Google-konto förrän du har angett pinkoden eller mönstret.

Viktigt! Inställningarna varierar beroende på biltillverkare. Mer information finns i handboken för bilen.

Ange eller ändra ett skärmlås

1. Öppna profilinställningarna på bilens skärm.
  2. Tryck på Skärmlås.
  3. Välj Inget, Pinkod eller Grafiskt lösenord.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in eller ändra inställningarna för skärmlåset.