Ringa samtal eller skicka meddelanden från bilen

När du har anslutit din smartphone till bilen via Bluetooth kan du ringa samtal, skicka meddelanden, söka bland kontakterna och lägga till favoriter medan du kör. Du kan också stänga av ljudet för konversationer för att få färre störningsmoment. Mer information om hur du konfigurerar Bluetooth finns i handboken för bilen.

Viktigt! Inställningarna varierar beroende på biltillverkare. Mer information finns i handboken för bilen.

Detta behövs

Du behöver en bil med appar och tjänster från Google integrerade. Ta reda på vilka bilar som är kompatibla.

Ring ett samtal

1. Tryck på Telefon längst ned på bilens skärm i navigeringsfältet följt av Kontakter .
  2. Tryck på kontakten som du vill ringa följt av Tryck på personens telefonnummer.
  3. Avsluta samtalet genom att trycka på Avsluta samtal .

Tips! Du kan använda Google-assistenten för att ringa samtal med rösten. Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” och ge sedan ett röstkommando som ”Ring [kontaktens namn]”.

Skicka eller svara på meddelanden

Viktigt! Google-assistenten behöver åtkomst till aviseringar för att hjälpa dig att skicka eller svara på meddelanden. Läs mer om hur du ger åtkomst till aviseringar.

Skicka ett nytt meddelande:

1. Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” i bilen.
  2. Ge ett röstkommando, till exempel ”Skicka ett meddelande till Niklas”.

Svara på ett meddelande:

1. Om du vill höra ett nytt meddelande säger du ”Hey Google, läs upp mina meddelanden”.
  2. Svara på det senaste meddelandet genom att säga ”Ok Google, svara” och säga ditt svar.
  3. Google-assistenten upprepar meddelandet och frågar om du vill skicka det. Du kan säga ”skicka”, ”ändra meddelandet” eller ”avbryt”.

Tips! Du kan ladda ned fler meddelandeappar från Google Play Butik som är integrerade i bilen. Läs mer om hur du laddar ned appar till bilen.

Stäng av ljudet från meddelanden

Stäng av ljudet för konversationen genom att trycka på Stäng av ljudet för konversationen i meddelandeaviseringen.

Lägg till favoritkontakter

Viktigt! Favoriter synkroniseras inte från telefonen.

1. Öppna appen Telefon på bilens skärm.
  2. Tryck på Favoriter högst upp.
  3. Tryck på Lägg till en favorit.
  4. Välj en kontakt och tryck på Favorit .