Använda Google Maps integrerat i bilen när du är offline

Du kan använda offlinekartor för pålitliga navigerings- och säkerhetsfunktioner när bilens internetanslutning är dålig.

Offlinekartor kan laddas ned och uppdateras automatiskt baserat på din nuvarande plats och hur du brukar resa.

Viktigt!

• Denna artikel gäller endast Google Maps som är inbyggd i bilen. Funktionens tillgänglighet eller tillämpning kan bero på biltillverkaren eller regionen och ditt dataabonnemang. Läs mer om hur du använder Google Maps för din bil.
  • Denna funktion är inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder/regioner. Du får ett meddelande om du befinner dig utanför det område som offlinekartorna täcker.

Låt Google Maps hantera dina offlinekartor

Google Maps tillhandahåller data via VMS (Vehicle Map Service), en karttjänst för fordon, för att ge stöd åt säkerhetsrelaterade förarassistansfunktioner i bilar, som integrering av vägskyltar och adaptiv farthållare. Dessa säkerhetsfunktioner bygger på offlinekartdata. Aktivera automatisk nedladdning i integritetscentret så att kartdata alltid är tillgänglig.

Aktivera automatisk nedladdning i integritetscentret

Så här aktiverar du automatisk nedladdning:

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på Inställningar Settings längst ned.
  3. Tryck på Integritetscenter följt av Offlinekartor.
  4. Välj Ladda ned offlinekartor automatiskt.
  5. Kontrollera att du har internetanslutning och vänta tills offlinekartorna har laddats ned.
Tips! Om du inaktiverar automatisk nedladdning sparas redan nedladdade kartor, men inga nya kartor laddas ned automatiskt.

Hantera offlinekartor

I bilen under Offlinekartor visar offlinekartorna följande:

1. Automatiskt nedladdade kartor baserade på bilens rörelser om du tidigare har aktiverat automatisk nedladdning.
  2. Valfritt: Kartor för Hem och Arbete, om du är inloggad.
  3. Valfritt: Kartor som du har laddat ned manuellt.

Tips! Kartor för Hem och Arbete bygger på dina hem- och jobbadresser samt på ditt Google-kontos platshistorik.

Ladda ned offlinekartor
Du kan bara ladda ned offlinekartor om du har ett dataabonnemang.

Så här laddar du ned offlinekartor:

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Längst ned trycker du på Inställningar Settings följt av Offlinekartor.
  3. Tryck på Välj en egen karta Välj en egen karta.
  4. Flytta kartan så att den täcker det område du vill ladda ned.
  5. Tryck på Ladda ned Ladda ned.
Byt namn på offlinekartor
  1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Längst ned trycker du på Inställningar Settings följt av Offlinekartor.
  3. Välj en karta som du vill redigera och tryck sedan på Byt namn Redigera.
Uppdatera offlinekartor
  1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Längst ned trycker du på Inställningar Settings följt av Offlinekartor.
  3. Välj en karta som du vill redigera och tryck sedan på Uppdatera Uppdatera.
Radera offlinekartor
  1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Längst ned trycker du på Inställningar Settings följt av Offlinekartor.
  3. Välj en karta som du vill redigera och tryck sedan på Radera Radera
Tips! Om du raderar den automatiskt nedladdade kartan när automatisk nedladdning är aktiverad ersätts den raderade kartan med en automatiskt nedladdad karta över området runt din aktuella position.