Styr annonsinställningarna i en bil med Google inbyggt

Bilar med Google inbyggt har ett unikt reklam-id för varje användarprofil i infotainmentsystemet. Du kan när som helst återställa eller radera ditt reklam-id. Tack vare reklam-id:t kan appar i bilen ge en mer anpassad annonsupplevelse. Läs mer om anpassade annonser på Google.

Obs! Du kan inte inaktivera annonser i apparna i bilen, men du kan styra användningen av ditt reklam-id för anpassade annonser i apparna som är installerade i bilen. Du kan välja annonsinställningar för alla användarprofiler i bilen.

Återställa reklam-id:t i en bil med Google inbyggt

Obs! När du återställer enhetens reklam-id ersätts det nuvarande id:t med ett nytt. Du kan fortfarande få anpassade annonser från appar, men till en början är de kanske inte lika relevanta för dig.

1. Öppna Inställningar på skärmen i bilen.
  2. Välj Google > Annonser > Återställ reklam-id.

Radera reklam-id:t i en bil med Google inbyggt

Obs! När du raderar enhetens reklam-id tilldelas inget nytt. Du kan fortfarande få annonser från appar, men de är kanske inte lika relevanta för dig. Du får inga annonser som baseras på detta reklam-id, men du kan fortfarande få annonser utifrån andra faktorer, till exempel information som du har delat med appar. Du kan när som helst skapa ett nytt reklam-id.

1. Öppna Inställningar på skärmen i bilen.
  2. Välj Google > Annonser > Radera reklam-id.