Läs mer om vilka krav du måste uppfylla för att använda Google Meet

Åtkomstkrav för Google Meet

Du måste ha ett Google-konto för att använda Google Meet.

För användare på arbetet och i Google Workspace skolan:

• En Google Workspace-administratör måste aktivera Meet för organisationen. Kontakta administratören om det inte går att öppna Meet.
  • Du måste vara inloggad på ett Google Workspace-konto för att skapa ett videomöte.
  • Alla i eller utanför organisationen får gå med genom en länk.

För Meet-möten behöver du:

Använd ett operativsystem som stöds

Meet stöder den nuvarande versionen och de två tidigare huvudversionerna av operativsystemen nedan:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome OS
  • Ubuntu och andra Debian-baserade Linux-distributioner

Meet fungerar med dessa mobila operativsystem:

Meet-möten i Gmail-appen är kompatibla med dessa operativsystem:

• Android 6 eller senare
  • iOS 14 eller senare
Använd en webbläsare som stöds

Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av någon av webbläsarna nedan:

Tips! Om webbläsaren inte har stöd för Meet-videomöten kan du ringa in med telefonnumret och pinkoden som tillhandahålls av den som organiserar mötet.
Ge Meet åtkomst till kameran och mikrofonen
Innan du börjar använda Meet måste du tillåta åtkomst till datorns kamera och mikrofon.

Tillåta åtkomst första gången du använder Meet

1. Öppna startsidan för Meet i en webbläsare.
  2. Klicka på Starta ett nytt möte.
  3. Klicka på Tillåt.

Ändra inställningarna om du vill tillåta åtkomst

Om du inte blir ombedd att tillåta åtkomst eller om du har blockerat åtkomst tidigare kan du ändra inställningarna.
  1. Öppna startsidan för Meet i en webbläsare.
  2. Klicka på Starta ett nytt möte.
  3. Klicka på Kamera blockerad Otillåtna media uppe till höger.
  4. Klicka på Tillåt alltid att https://meet.google.com får åtkomst till kameran och mikrofonen.
  5. Klicka på Klar. Videomötet ansluts automatiskt. Öppna mötet på nytt om det inte uppdateras.
Maskinvarurekommendationer
Vi rekommenderar att du använder viss maskinvara för att använda alla funktioner i Meet. Även om det går att delta i videomöten med de lägsta systemkraven rekommenderar vi vissa enhetskrav för vissa Google Meet användningsfall såsom att göra flera saker samtidigt och video med hög kvalitet.

Följande lägsta systemkrav gäller för att använda Google Meet:

• Tvåkärnig processor
  • 2 GB minne

Meet-användarscenarier

Maskinvarurekommendationer (motsvarande eller högre)

• Mindre möten (färre än fem deltagare) med layouten Spotlight eller sida vid sida
  • Större möten (fem eller fler deltagare) med layouten Spotlight
  • Tvåkärnig processor
  • 2 GB minne
  • Mindre eller större möten med valfri layout
  • Använda en eller två öppna flikar eller appar tillsammans med Meet
  • Fyrkärnig Intel Celeron-processor i N3000-serien
  • Tvåkärnig Intel Celeron-processor i N4000-serien
  • Tvåkärnig Intel Celeron-processor i 2000/3000/4000-serien
  • AMD 3000-serien
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173/8183

• 4 GB minne
  • Mindre eller större möten med valfri layout
  • Presentera under ett möte
  • Använda fem till tio öppna flikar eller appar tillsammans med Meet
  • Fyrkärnig Intel Celeron-processor i N4000/N5000-serien
  • Sjunde generationens Intel i3-processor
  • Sjätte generationens Intel i5-processor
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 GB minne
  • Mindre eller större möten med valfri layout
  • Presentera under ett möte
  • HD-video
  • Använda minst tio öppna flikar eller appar tillsammans med Meet
  • Fyrkärnig sjätte generationens Intel i5
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 GB minne
  • Fyrkärniga eller åttakärniga x86-laptops
  • Intel Core i5-10210U (4C/8T)
  • Intel Core i7-9750H (6C/12T)
  • AMD Ryzen 5 3500U (4C/8T)
Åtgärda problem med Meet

Prova följande steg om du har prestandaproblem i Meet:

• Kontrollera att du bara har en Meet-flik öppen åt gången. Stäng alla öppna webbläsarflikar, fönster eller appar som för närvarande inte används.
  • Inaktivera Chrome-tillägg, särskilt till Meet.
  • Skydda enheten mot överhettning genom att placera den på en plan och upphöjd yta. Undvik att under lång tid använda enheten på golvet eller i sängen.
  • Ändra Meets layout till vyn Spotlight.
  • Ändra enhetens videokvalitet till lägre upplösning.

Försök med några av dessa felsökningssteg om datorn uppfyller kraven men har ändå problem med videosamtal.

Deltagarbegränsningar
För användare med personliga Google-konton: Du får ha högst 100 deltagare i ett möte.
För Google One-prenumeranter med 2 TB eller mer lagringsutrymme: Du får ha högst 100 deltagare i ett möte.
För Google Workspace-användare på arbetet eller i skolan: Det högsta antalet deltagare du får ha i ett videosamtal beror på Google Workspace-utgåva.
Öppna Jämför Google Workspace-utgåvor.
Google Workspace-utgåvor Antal deltagare
Business Starter, Frontline, Education Fundamentals, Education Standard, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business, Nonprofits, Workspace Individual 150
Teaching and Learning Upgrade, Essentials Starter, Enterprise Starter 250
Business Plus, Enterprise Standard 500
Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus, Education Plus

1 000

Tips! Efter 500 går de nästa 500 med som Skrivskyddade.

Gränser för möteslängd

Om du inte har en Google Meet-prenumeration

På en dator kan du vara värd för:

• Enskilda möten i upp till 24 timmar.
  • Möten med tre eller fler deltagare i upp till 60 minuter.

Tips! Vid 50 minuter får alla en ljudsignal och ett meddelande om att mötet snart avslutas. Värden kan uppgradera sitt Google-konto för att förlänga mötet . Annars avslutas mötet vid 60 minuter.

För prenumeranter på Google Workspace Individual

Du kan hålla personliga möten och gruppmöten med tre eller fler deltagare i upp till 24 timmar.

Läs mer om Google Workspace Individual.