Sähköpostien personointi postin yhdistämisen avulla

Postin yhdistämisen avulla voit lähettää Gmailissa personoituja sähköpostikampanjoita, uutiskirjeitä ja ilmoituksia laajalle yleisölle.

Tärkeää: Postin yhdistäminen korvaa Gmailin aiemman monilähetystilan. Kun kirjoitat viestiä, klikkaa Vastaanottaja-kentän vierestä Käytä postin yhdistämistä .

Näin postin yhdistäminen toimii

Gmailin postin yhdistäminen

• Voit personoida viestejä yhdistämistageilla, joita ovat esimerkiksi @etunimi ja @sukunimi. Kun lähetät viestin, kukin vastaanottaja saa siitä yksilöllisen kopion, jossa yhdistämistagien tilalla on heidän tietonsa.
  • Vastaanottajat eivät näe, kenelle muulle viesti on lähetetty. Vastaanottajien vastaukset tulevat erillisissä viestiketjuissa, joten keskustelujen hallinta on helppoa.
  • Jos vastaanottajia on paljon, voit lisätä linkin yhteystiedot sisältävään laskentataulukkoon. Mitä tahansa laskentataulukon saraketta voi käyttää viestissä yhdistämistagina, joka sisältää viestin personointiin tarvittavia tietoja vastaanottajista.

Postin yhdistämisen käytön edellytykset

Jos haluat käyttää postin yhdistämistä, kirjaudu sisään ehdot täyttävällä Google Workspace ‑tilillä:

• Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Standard
  • Education Plus

Vastaanottajien lisääminen suoraan viestiin

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Kirjoita.
    • Voit myös avata luonnoksen.
  3. Lisää vastaanottajat Vastaanottaja‑kenttään.
  4. Klikkaa Vastaanottaja-kentän oikealta puolelta Käytä postin yhdistämistä .
  5. Laita Postin yhdistäminen päälle.
  6. Kirjoita viestiin @.
  7. Valitse yhdistämistagi:
    • @etunimi
    • @sukunimi
    • @kokonimi
    • @sähköposti
  8. Lisää yhdistämistagi painamalla Enter.

Vinkkejä:

• Tarkista vastaanottajan nimi Google-yhteystiedoista ja varmista, että nimi on varmasti oikein viestissä.
  • Jos haluat lisätä useita vastaanottajia kerralla, luo Google-yhteystiedoissa vastaanottajille ryhmätunniste. Kun lisäät tämän tunnisteen Vastaanottaja-kenttään Gmailissa, tiedot siihen sisältyvistä vastaanottajista täyttyvät automaattisesti. Lue lisää yhteystietotunnisteista.
  • Jos vastaanottajaa ei ole Google-yhteystiedoissa, postin yhdistäminen lisää etu- ja sukunimen Vastaanottaja-kenttään lisättyjen tietojen perusteella.
    • Jos esimerkiksi lisäät vastaanottajaksi "Liisa Virtanen <liisa@example.com>", Gmail valitsee @etunimi-arvoksi "Liisa" ja @sukunimi-arvoksi "Virtanen".

Vastaanottajien lisääminen laskentataulukosta

Tärkeää: Yhteystietojen pitää olla vain tekstimuodossa laskentataulukon ensimmäisellä välilehdellä.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Kirjoita.
    • Voit myös avata luonnoksen.
  3. Klikkaa Vastaanottaja-kentän oikealta puolelta Käytä postin yhdistämistä .
  4. Laita Postin yhdistäminen päälle.
  5. Klikkaa Lisää laskentataulukosta.
  6. Valitse laskentataulukko
  7. Klikkaa Lisää.
  8. Valitse ikkunassa vastaanottajatietoja sisältävät sarakkeet:
    • Sähköposti
    • Etunimi
    • Sukunimi (valinnainen)
  9. Valitse Valmis.
    • Laskentataulukko on nyt lisätty viestin Vastaanottaja-kenttään.
  10. Kirjoita viestiin @.
  11. Valitse yhdistämistagi.
    • Yhdistämistagit määritellään laskentataulukon sarakeotsikoiden perusteella.
  12. Lisää yhdistämistagi painamalla Enter.

Vinkki: Kun haet vastaanottajien tietoja laskentataulukosta, varmista sarakeotsikoissa ja sähköpostiosoitteissa käytetyt merkit.

• Jos sarakkeen nimessä on erikoismerkkejä (muita kuin kirjaimia tai numeroita), sitä vastaava Gmailin yhdistämistagi nimetään sarakkeen sijainnin mukaan. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, jos ensimmäisen sarakkeen nimi on "@A".
  • Erikoismerkkejä sisältäviä sähköpostiosoitteita ei hyväksytä.

Yhdistämistagien oletusarvot

Jos joltain vastaanottajalta puuttuu yhdistämistagiin tarvittavia tietoja, saat virheilmoituksen. Näin voi käydä esimerkiksi, jos yrität lähettää sähköpostia Samille (<sami@example.com>) ja käytät joko yhdistämistagia @etunimi tai @sukunimi. Virhe tapahtuu, koska Gmail ei voi tietää, onko "Sami" etu- vai sukunimi.

Tässä tilanteessa voit toimia seuraavasti:

• Lisää oletusarvo virheilmoitukseen.
    • Esimerkiksi jos vastaanottajalla ei ole etunimeä, tervehdys "Hei @etunimi" voidaan näyttää muodossa "Hei ystävä".
  • Palaa luonnokseen.
    • Lisää puuttuva arvo Vastaanottaja-kenttään, Google-yhteystietoihin tai linkitettyyn laskentataulukkoon.
    • Poista Vastaanottajat-kentästä tai linkitetystä laskentataulukosta kaikki vastaanottajat, joilta puuttuu arvoja.

Lähetettyjen viestien katsominen

Näet lähettämäsi viestit Gmailin Lähetetyt-kansiosta. Viestin kohdalla on merkintä "Lähetetty postin yhdistämisellä".

Lähetysrajat
  • Tavallisilla Gmail-tileillä voi lähettää enintään 500 viestiä päivässä.
  • Työpaikan tai oppilaitoksen tileillä sekä Workspace Individual ‑tileillä päivittäinen lähetysraja on 2 000 viestiä.
Postin yhdistämisen rajoitukset:
  • Voit lisätä yhden viestin Vastaanottaja-kenttään enintään 1 500 vastaanottajaa.
  • Voit lähettää viestejä enintään 1 500 vastaanottajalle päivässä.
    • Kun postin yhdistäminen on päällä, voit lähettää yhden viestin 1 000 vastaanottajalle ja sen jälkeen toisen viestin 500 vastaanottajalle.
Postin yhdistämisen 1 500 vastaanottajan päiväraja varmistaa, että voit lähettää samana päivänä vielä 500 tavallista viestiä ilman, että työpaikan tai oppilaitoksen tilin tai Workspace Individual ‐tilin 2 000 viestin päiväraja ylittyy.
Postin yhdistämisessä ei ole rajaa sille, kuinka monelle yksittäiselle vastaanottajalle voit lähettää viestejä kuukaudessa.
Kopio- ja Piilokopio-kenttiin lisättyjä vastaanottajia koskevat rajoitukset
Postin yhdistämisellä lähetettävissä viesteissä Kopio- ja Piilokopio-kentässä voi olla vain yksi vastaanottaja kussakin. Kopio- tai Piilokopio-kenttään lisätty vastaanottaja kopioidaan jokaiseen lähtevään sähköpostiin.
  • Jos esimerkiksi lähetät 500 vastaanottajalle viestin, jonka Piilokopio-kentässä on "tuki@yritys.com", tähän osoitteeseen lähetetään kyseinen viesti 500 kertaa. Viesti kuluttaisi päivittäisestä lähetysrajasta 1 000 viestiä, koska myös Kopio- tai Piilokopio-kentän vastaanottajat lasketaan mukaan kiintiöön.
Tärkeää: Jos lisäät vastaanottajat laskentataulukosta, et voi lisätä muita vastaanottajia Kopio- tai Piilokopio-kenttiin.
Tilauksen peruneet vastaanottajat
Kun laitat postin yhdistämisen päälle, kunkin sähköpostiviestin alaosaan lisätään automaattisesti yksilöllinen tilauksen perumislinkki. Linkin kautta vastaanottajat voivat perua sähköpostiesi tilauksen tai tilata ne uudelleen.
Saat sähköposti-ilmoituksen, kun vastaanottaja peruu sähköpostiesi tilauksen tai tilaa ne uudelleen. Et kuitenkaan saa listaa kaikista tilauksen peruneista vastaanottajista.
Kun olet lähettänyt viestin, näet avautuvasta vahvistusikkunasta, kuinka moni tilaaja on perunut tilauksen ja ei siksi saa sähköpostia.
Tärkeää: Tilauksen peruneet voivat edelleen saada sinulta viestejä, jotka on lähetetty ilman postin yhdistämistä. He voivat saada myös muilta saman verkkotunnuksen tileiltä lähetettyjä viestejä, joissa postin yhdistäminen on päällä. Jos he esimerkiksi peruvat osoitteesta "tuki@yritys.com" lähetettyjen viestien tilauksen, he voivat edelleen saada viestejä osoitteesta "markkinointi@yritys.com".
Huomioitavaa työpaikan tai oppilaitoksen tileillä:
  • Tilauksen perumista koskevaa dataa ei hylätä, kun käyttäjätili poistetaan.
  • Vastaanottajat eivät voi perua oman organisaationsa lähettäjien tilausta.
Viestien roskasisältömerkinnän estäminen
Kun lähetät joukkoviestejä, sinun on tärkeää noudattaa parhaita käytäntöjä, jotka varmistavat, että viestisi ovat vastaanottajalle mieluisia sekä paikallisten säädösten ja Gmailin käytäntöjen mukaisia.
Jotta sähköpostikampanjasi toimii tehokkaasti, lähettämiesi viestien on luotava sinun ja vastaanottajien välille tarkoituksenmukainen yhteys. Lue lisää joukkoviestien parhaista käytännöistä.
Postin yhdistämisen rajoitukset
Postin yhdistämistä ei voi käyttää
  • vastaamisessa
  • edelleen lähettämisessä
  • lähettämisen ajoituksessa
  • luottamukselliset-asetuksessa.
Jos lisäät liitetiedoston, se lisätään erikseen jokaiselle vastaanottajalle lähetettyyn viestiin. Tähän voi mennä paljon tallennustilaa.
  • Jos esimerkiksi liitetiedoston koko on 10 Mt ja lähetät viestin 500 vastaanottajalle, tallennustilaa voi kulua 5 Gt.

Vinkki: Jos haluat säästää tallennustilaa, älä käytä liitetiedostoja vaan lataa tiedosto Google Driveen ja lisää viestiin siihen ohjaava linkki. Lue lisää tiedostojen jakamisesta Google Drivesta.

Yhdistämistageja ei voi käyttää
  • viestin otsikossa
  • hyperlinkkejä sisältävässä tekstissä.