Lägga till medvärdar i Google Meet

Värdhantering är tillgänglig för alla Google Workspace-utgåvor. När Värdhantering har aktiverats kan mötesvärdar använda följande säkerhetsfunktioner:

• Chattlås
  • Presentationslås
  • Ljudlås
  • Videolås
  • Avsluta mötet för alla
  • Stänga av ljud för alla

Vissa Workspace-utgåvor kan använda värdhantering för att lägga till upp till 25 medvärdar i Google Meet-möten.

Behörighetskrav

Följande Workspace-utgåvor kan lägga till medvärdar:

• Business Standard
  • Business Plus
  • Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Alla Workspace for Education-utgåvor
  • Workspace Individual

Obs!

• Beroende på Google Workspace-utgåva kan värdhantering vara på eller av som standard. Värdhantering kan aktiveras eller inaktiveras inne i ett möte. Workspace-administratörer kan konfigurera domänens standardvärden.
  • Deltagare måste vara med i mötet för att bli värd. Mötesvärdar i Classroom kan göra lärare till medvärdar före ett möte.
  • Medvärdar får inaktivera värdhantering. Endast huvudvärden får återaktivera värdhantering för alla andra värdar.
  • Deltagare kan inte utses till eller tas bort som medvärdar från smågrupper. Deltagare måste gå tillbaka till huvudrummet för att kunna få värdbehörighet.
  • Endast huvudvärden får mötesinformation, som närvarorapporter eller omröstningsuppgifter, men de kan dela mötesinformation med andra medvärdar.
  • Inställningar för värdhantering sparas för återkommande möten eller möten som återanvänder samma möteskod. Medvärdar måste utses på nytt för återkommande möten.
  • Vi rekommenderar att aktivera inställningar för Värdhantering innan du använder Smågrupper. Inställningarna för Värdhantering kan inte ändras när smågrupper pågår. Det här förhindrar att medvärdar som utses skapar smågrupper eller använder säkerhetsfunktioner för möten.
  • För möten där värdhantering är inaktiverad får alla i organisationen spela in mötet. Om du vill tillåta att alla utanför organisationen får spela in ett möte måste du flytta upp dem till medvärd.  Om värdhantering är på får endast huvudvärden och uppflyttade medvärdar starta ett möte.

Dela mötesartefakter med medvärdar

Vissa Google Meet-funktioner genererar mötesartefakter som

• delas automatiskt med den primära mötesvärden
  • inkluderar Meet-inspelningar, närvarorapporter, omröstningar, rapporter och andra dokument, osv.

Gör följande om du vill att medvärdar får mötesartefakter:

• Aktivera Värdhantering innan det går att lägga till någon som medvärd.
  • Lägg till dem som medvärdar när du konfigurerar eller redigerar händelsen i Google Kalender.
  • Markera kryssrutan för artefaktdelning när du lägger till medvärdar i Google Kalender.

Obs!

• Om du flyttar upp någon till en medvärd under ett pågående möte får personen inga mötesartefakter för det mötet. Du måste lägga till dem som medvärd när du konfigurerar eller redigerar händelsen i Google Kalender.
  • Om deltagares medvärdstatus tas bort under mötet får de fortfarande mötesartefakter. De får inga artefakter för framtida möten som använder samma kod.
  • Medvärdar som läggs till i en serie med pågående möten får mötesartefakter för framtida möten som använder samma kod.
  • I Google Classroom-möten identifieras alla hjälplärare som medvärdar och får automatiskt mötesartefakter. Det går inte att ta bort medvärdens status i Google Classroom.
    • Om en användare tas bort som hjälplärare får den inte längre mötesartefakter.

Lägga till medvärdar och dela mötesartefakter:

Viktigt! Det här går endast att göra på en dator.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på händelsen eller mötet där du vill lägga till en medvärd.
  3. Klicka på Redigera händelse på menyn.
    • Klicka på Lägg till Google Meet-videokonferenser om händelsen inte har något bifogat möte.
  4. Klicka på Alternativ för videosamtal .
  5. Aktivera Värdhantering på menyn som öppnas.
  6. Klicka på Medvärdar People Tab till vänster.
  7. Markera kryssrutan intill Samtalsartefakter delas med värden och medvärdarna du lägger till här.
  8. Lägg till deltagare som medvärdar.

Lägga till en medvärd innan mötet startar

Viktigt! Vi rekommenderar att du lägger till en medvärd innan mötet startar.

Lägga till en medvärd i ett nytt möte

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Skapa längst upp till vänster.
  3. Välj Händelse på rullgardinsmenyn.
  4. Lägg till mötesgäster.
    • Klicka på Lägg till Google Meet-videokonferenser om händelsen inte har något bifogat möte.
  5. Klicka på Alternativ för videosamtal .
  6. Aktivera Värdhantering på menyn som öppnas.
  7. Klicka på Medvärdar People Tab till vänster.
  8. Ange namnen på deltagarna som du vill lägga till som medvärd.
  9. Välj namnen på rullgardinsmenyn.
  10. Klicka på Spara på popup-menyn.
  11. Klicka på Spara om du vill spara Google Kalender-händelsen.

Lägga till en medvärd i ett befintligt möte

Viktigt! Du måste skapa mötet för att utföra den här ändringen. Om någon annan skapade mötet kan den personen lägga till dig som medvärd eller överföra mötet till dig innan du lägger till medvärdar.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på händelsen eller mötet där du vill lägga till en medvärd.
  3. Klicka på Redigera händelse på menyn.
    • Klicka på Lägg till Google Meet-videokonferenser om händelsen inte har något bifogat möte.
  4. Klicka på Alternativ för videosamtal .
  5. Aktivera Värdhantering på menyn som öppnas.
  6. Klicka på Medvärdar People Tab till vänster.
  7. Ange namnen på deltagarna som du vill lägga till som medvärd.
  8. Välj namnen på rullgardinsmenyn.
  9. Klicka på Spara på popup-menyn.
  10. Klicka på Spara.om du vill spara Google Kalender-händelsen.

Använda värdhantering i ett möte

Aktivera eller inaktivera värdhantering

1. Öppna meet.google.com på datorn.
  2. Gå med i ett möte.
  3. Klicka på Värdkontroller nere till höger.
  4. Aktivera Värdhantering i sidopanelen som öppnas.
  5. Inaktivera genom att klicka på Värdhantering och sedan Stäng av det Toggle Off.

Lägga till eller ta bort en medvärd

1. Klicka på Visa alla nere till höger i ett möte People Tab.
  2. Leta upp eller sök efter deltagarens namn på fliken Personer.
  3. Klicka på Meny intill personens namnoch sedanGe värdkontroller Add people and bots.

När de nya medvärdarna har fått värdbehörighet visas ikonen Värdkontroller längst ned på skärmen.