Varauskalenterin luominen

Voit luoda varauskalenterin tietokoneella Google Kalenterissa.

Tärkeää: Jos käytät Kalenteria henkilökohtaisella tilillä, voit luoda yhden varaussivun ja hyväksyä rajattoman määrän tapaamisia maksutta. Muut premium-ominaisuudet edellyttävät Google Workspace- tai Google One ‐tilausta. Lue lisää varauskalenterien premium-ominaisuuksista.

Varauskalenterin luominen

Varauskalenterin luominen

Vaihe 1: Luo varauskalenteri

Tärkeää: Jos haluat luoda varauskalenterin toissijaiseen kalenteriin tai lisätä apujärjestäjiä varauskalenteriin, tarvitset ehdot täyttävän Google Workspace ‐tilauksen. Lue lisää varauskalenterien premium-ominaisuuksista.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää.
  3. Klikkaa Varauskalenteri.
  4. Lisää otsikko.
    • Otsikko näkyy kaikille, joilla on linkki varaussivullesi.
    • Otsikko näkyy kalenterissasi aikataulun ja tulevien varausten kohdalla.
  5. Lisää tapaamisen kesto klikkaamalla alanuolta Dropdown.
    • Tapaamisten pituuden on oltava vähintään 5 minuuttia.
  6. Valitse tapaamisten päivämäärä, kellonaika ja aikavyöhyke.
    • Voit luoda kertaluontoisen tapaamisen tai toistuvan aikataulun.
    • Vinkki: Voit lisätä useita ajankohtia samalle päivälle klikkaamalla "Lisää toinen jakso tälle päivälle" .
  7. Valitse varauskalenterissa näkyvät asetukset, esimerkiksi aikataulu tai päivät, joina et ole käytettävissä. Lue lisää tavoitettavuuden muokkaamisesta.
  8. Valitse ensisijainen tai toissijainen kalenteri, johon haluat lisätä varauskalenterin.
    • Vinkkejä:

• Kun olet luonut varauskalenterin, et voi muuttaa sitä niin, että se olisi toisessa ensisijaisessa tai toissijaisessa kalenterissa.

• Henkilö voi tehdä muutoksia aikatauluun ja nähdä tulevat varaukset, jos hänellä on toissijaisen tai ensisijaisen kalenterin muokkausoikeudet. Lue lisää pääsyoikeuksista.

9. Valinnainen: Jos haluat välttää ristiriidat ensisijaisissa tai toissijaisissa kalentereissa luotujen tai hyväksyttyjen tapahtumien välillä, valitse Kalenterit-kohdasta Tarkista tavoitettavuus kalentereista. Valitse sitten kaikki kalenterit, joissa et halua varattavissa olevien aikojen olevan käytettävissä aiemmin luotujen tai hyväksyttyjen tapahtumien aikana.
    • Tärkeää: Varaussivun kunkin tapaamisajan voi varata vain kerran, vaikka tämä ominaisuus olisi poissa päältä.
  10. Jos haluat lisätä apujärjestäjiä tapaamiseen, kirjoita apujärjestäjien nimet tai sähköpostiosoitteet.
    • Vinkki: Voit lisätä samasta organisaatiosta enintään 20 apujärjestäjää. Google-ryhmiä ei voi käyttää apujärjestäjinä.

11. Klikkaa Seuraava.

Vaihe 2: Luo varaussivu

Tärkeää:

• Sähköpostivahvistus on käytettävissä vain ehdot täyttävissä Google Workspace ‐paketeissa.
  • Jos sinulla on ehdot täyttävä Google Workspace- tai Google One ‐paketti, voit lähettää jopa viisi muistutusta ennen jokaista tapaamista.
  • Tapaamismaksujen hyväksyminen edellyttää Stripe-tiliä. Lue lisää maksujen hyväksymisestä.
  1. Tarkista varaussivun kuva ja nimi.
  2. Valitse tapaamisen sijainti ja puitteet:
    • Google Meet ‑videokonferenssi
    • Paikan päällä järjestettävä kokous
    • Puhelu
    • Ei mitään / määritetään myöhemmin
  3. Lisää kuvaus, jossa kerrot palveluistasi.
    • Kuvaus näkyy varaussivulla ja vahvistussähköposteissa.
  4. Lisää kentät, jotka osallistujat voivat täyttää.
    • Osallistujien on ilmoitettava etu- ja sukunimensä ja sähköpostiosoitteensa.
    • Näin voit lisätä kenttiä:
      1. Valitse Lisää kysymys.
      2. Valitse Puhelinnumero tai Omavalintainen teksti.
      3. Valitse, ovatko nämä kentät pakollisia vai valinnaisia.
    • Jos haluat estää botit, klikkaa Edellytä sähköpostivahvistusta.
  5. Valinnainen: Laita tapaamismaksut päälle.
    1. Yhdistä Stripe-tili Google Kalenteriin.
    2. Merkitse "Edellytä maksua varauksen yhteydessä" ‐ruutu valituksi.
    3. Lisää summa ja valuutta.
    4. Lisää perumiskäytäntö.
  6. Lisää vahvistussähköposteja ja muistutuksia sähköpostiviesteistäsi.
    • Voit lähettää enintään viisi muistutusta.
  7. Klikkaa Tallenna.

Vinkki:

• Voit luoda tai lisätä tavoitettavuusajan varauskalenteriin viikkonäkymässä tai päivänäkymässä klikkaamalla mitä tahansa ajankohtaa kalenterissasi. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Varauskalenteri.

Varauskalenterin muokkaaminen

Voit muokata varauskalenterin tiettyjä kenttiä.
Kuvan ja nimen vaihtaminen
Voit muuttaa tapaa, jolla kuvasi ja nimesi näkyvät varaussivulla. Lue lisää varaussivun muokkaamisesta.
Tapaamispaikan valitseminen
Voit ilmoittaa osallistujille, missä tapaaminen pidetään.
  1. Avaa varauskalenteri.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Seuraava.
  3. Valitse kokouspaikka klikkaamalla Paikka ja neuvottelu ‐kohdasta Valitse paikka Dropdown.
  4. Valitse haluamasi paikkavaihtoehto:
    • Google Meet ‑videokonferenssi
    • Paikan päällä järjestettävä kokous
    • Puhelu
    • Ei mitään / määritetään myöhemmin
  5. Tallenna varauskalenteri klikkaamalla oikeasta alakulmasta Tallenna.
Vinkki: Jos haluat käyttää kolmannen osapuolen videopuhelupalvelua, valitse Ei mitään / määritetään myöhemmin. Kun joku varaa tapaamisen, lisää videokokouksen tiedot muokkaamalla tapahtumaa. Google Workspace Marketplace ‐laajennuksen asentaminen on suositeltavaa.
Kuvauksen lisääminen
Voit lisätä palvelun tai tapahtuman tiedot tapahtuman kuvaukseen.
  1. Avaa varauskalenteri.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Seuraava.
  3. Lisää Kuvaus-kohtaan tietoja palvelusta tai tapahtumasta.
  4. Tallenna varauskalenteri klikkaamalla oikeasta alakulmasta Tallenna.
Vinkki: Kuvaukset näkyvät varaussivulla, vahvistussähköposteissa ja tapahtumien kuvauksissa Google Kalenterissa.
Varauslomakkeen muokkaaminen
Voit lisätä varauslomakkeeseen kenttiä, jotka osallistujien on täytettävä.
Tärkeää: Tapaamisten varaajien on lisättävä nimensä ja sähköpostiosoitteensa varauslomakkeeseen.
  1. Avaa varauskalenteri.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Seuraava.
  3. Klikkaa Varauslomake Alanuoli ja sitten Kysymyksen lisääminen ja sitten PuhelinnumeroDropdown.
  4. Valitse kenttä:
    • Puhelinnumero: Pyydä osallistujaa jättämään puhelinnumeronsa.
    • Oma kysymys: Kirjoita tekstikenttään kysymys, johon haluat osallistujan vastaavan.
  5. Valinnainen: Voit tehdä vastaamisesta pakollista valitsemalla Pakollinen-valintaruudun.
  6. Tallenna lomake klikkaamalla Lisää kysymys.
  7. Tallenna varauskalenteri klikkaamalla oikeasta alakulmasta Tallenna.
Muistutussähköpostien muokkaaminen

Voit valita kellonajan, jolloin osallistuja saa muistutussähköpostin.

1. Avaa varauskalenteri.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Seuraava.
  3. Valitse Varausvahvistukset ja muistutukset Alanuoli.
  4. Klikkaa Sähköpostimuistutus-kohdan alla olevaa alanuolta Dropdown.
  5. Valitse, milloin haluat osallistujan saavan sähköpostimuistutuksen.
  6. Tallenna muistutusajankohta valitsemalla Valmis.
  7. Tallenna varauskalenteri klikkaamalla oikeasta alakulmasta Tallenna.
Vinkkejä:
  • Voit lähettää enintään viisi muistutusta.
  • Et voi muokata muistutussähköpostien tekstiä.
Muistutussähköpostien laittaminen pois päältä
  1. Avaa varauskalenteri.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Seuraava.
  3. Valitse Varausvahvistukset ja muistutukset Alanuoli.
  4. Poista valinta Sähköpostimuistutus-kohdasta.
Varauskalenterin piilottaminen

Varauskalenterien näyttäminen tai piilottaminen Google Kalenterin verkkoversiossa:

1. Klikkaa yläreunasta Asetusten vieressä olevaa avattavaa Näkymän vaihto ‐valikkoa.
  2. Valitse Näytä varauskalenterit.

Vinkkejä:

• Jos varauskalenterit on piilotettu, aiemmin varatut tapaamiset näkyvät edelleen kalenterissasi.
  • Jos varauskalenterit on piilotettu ja luot uuden kalenterin tai lisäät ajan aiemmin luotuun kalenteriin, varauskalenterit tulevat uudelleen näkyviin.
  • Varauskalenterit ovat aina näkyvissä mobiilisovelluksessa.

Näin varauskalenteri synkronoituu kalenterin kanssa

Varauskalenteri synkronoituu automaattisesti Google Kalenterin kanssa.
  • Varauskalenteri ja varatut tapaamiset näkyvät automaattisesti kalenterissasi.
  • Kun valitset "Tarkista tavoitettavuus kalentereista", Google Kalenteri välttää päällekkäiset varaukset. Jos vastaat Google Kalenterin tapahtumaan "Kyllä" tai "Ehkä", kyseinen ajankohta ei näy vapaana varaussivullasi. Varaussivusi vapaat ajat päivittyvät automaattisesti niin, etteivät ne mene päällekkäin muiden tapahtumien kanssa. Jos tilaat ehdot täyttävän Google Workspace- tai Google One ‐paketin, valitsemasi kalenterit tarkistetaan päällekkäisten varausten varalta. Katso, miten voit estää päällekkäiset varaukset.

Näin varauskalenterin näkyvyys toimii

• Henkilö voi tehdä muutoksia aikatauluun ja nähdä tulevat varaukset, jos hänellä on muokkausoikeudet kalenteriin, johon varauskalenteri on luotu.
  • Kuka tahansa varaussivun linkin saanut näkee vapaat aikasi.
  • Jos jaat varaussivusi mutta et kalenteriasi, muut eivät näe kalenterisi tapahtumia.
  • Voit näyttää tai piilottaa varauskalenterit Näkymän vaihto ‐valikosta. Jos varauskalenteri on piilotettu ja luot uuden kalenterin tai lisäät siihen ajan, piilotetut varauskalenterit tulevat uudelleen näkyviin.
  • Jos laitat varaussivuiltasi "Tarkista tavoitettavuus kalentereista" ‐asetuksen pois päältä, kaikki tapaamisajat näkyvät avoimina. Poikkeuksena ovat varaussivujen kautta tehdyt aiemmat varaukset. Tämä pätee myös silloin, kun olet hyväksynyt tapahtuman, johon ei kuulu tapaamista.
    • Tärkeää: Varaussivun kunkin tapaamisajankohdan voi varata vain kerran, vaikka tämä ominaisuus olisi poissa päältä.

Muita lähteitä